system mamagement engine fault s

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Mar 01-Mar-2011 20:04

crys71 scrie:nu eu am inceput polemica... asta e clar...in fine.. e clar ca sant in minoritate.. si nu am nici o sustinere ca nu cumva sa l suparam pe domnul khan .. in continuare sustin ca fiecare trebuie sa vada barna din ochii lui decat paiul vecinului:))) putea sa mi dea un sfat si cu asta era ok(daca vroia), cum zicea un coleg de forum... fiecare greseste cand scrie fie din graba, neatentie si in ultimul rand din necunoastere,

Salut ! Nu are rost sa te superi, pt ca eu consider ca nu are a face faptul ca esti in minoritate, sau ca esti mai nou pe forum (parerea mea); sunt, de asemenea useri mai noi, dar care stiu cu mult mai mult decat cei vechi, poate.Dpdv personal, poate sa fie mama administratorului de forum (nu neaparat acesta, sa nu se supere careva :lol: ),dar daca greseste, oricum am dreptul la replica, nu?Cred ca fiecare isi poate exprima liber parerile, fiecare mai invatam cate ceva nou, si asa ne ajutam si noi reciproc.De aceea, ideea era ca atunci cand soliciti un ajutor, sa-ti faci exprimarea cat mai clara, sa inteleaga fiecare care este problema si cum te-ar putea ajuta, altfel , daca n-am inteles o iota, ce sfat ai putea primi? :roll: Bafta, si nu mai fie cu suparare ! :)

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 01-Mar-2011 20:53

corect.
daca ai fi avut dreptate cu privire la acele greseli gramaticale, eu as fi fost primul care te-ar fi sustinut si nu atat pe tine, ci corectia pe care ai fi facut-o.
nu cred ca e relevant cate mesaje ai postate si nici cat de nou esti pe forum.
chiar nu e relevant.
cu unele exceptii, exceptii care se elimina singure, aici suntem un grup de prieteni, fie doar si virtual, asa incat certurile astea nu-si au rostul, mai ales cand exista si argumente su sursa si mai sunt si argumentate.
hai sa trecem ontopic, pt ca am luat-o rau pe campii.

crys71
simpatizant

Mesajde crys71 » Mar 01-Mar-2011 22:15

k.. sorry ..imi cer scuze ca am continuat...o discutie fara rost si fara sfarsit.. mea culpa

crys71
simpatizant

Mesajde crys71 » Mar 01-Mar-2011 22:24

si acuma despre problema mea.. inca nu am fost la mecanic(era f ocupat) am observat de exemplu ieri nu mi a mai aparut eroarea si mesajul si nici nu mi a mai aparut martorul service aprins... azi dupa cateva ture prin oras din nou mi a aparut mesajul si am observat ca dupa ce apasam pedala de frana,motorul nu se mai tura...maxim 2000 de ture cu pedala de acceleratia lipita de podea.. trebuia sa opresc motorul si apoi sa i dau o cheie si iarasi mergeam o portiune de drum pana cand trebuia sa apas frana si din nou nu se mai tura motorul si tot asa.. abea am ajuns pana acasa.ar putea abea o cauza pedala de frana????

dxx
pasionat

Mesajde dxx » Mie 02-Mar-2011 07:36

crys71 scrie:si acuma despre problema mea.. inca nu am fost la mecanic(era f ocupat) am observat de exemplu ieri nu mi a mai aparut eroarea si mesajul si nici nu mi a mai aparut martorul service aprins... azi dupa cateva ture prin oras din nou mi a aparut mesajul si am observat ca dupa ce apasam pedala de frana,motorul nu se mai tura...maxim 2000 de ture cu pedala de acceleratia lipita de podea.. trebuia sa opresc motorul si apoi sa i dau o cheie si iarasi mergeam o portiune de drum pana cand trebuia sa apas frana si din nou nu se mai tura motorul si tot asa.. abea am ajuns pana acasa.ar putea abea o cauza pedala de frana????

din curiozitate, ai si navigatie rt3 la masina? nu stiu daca are vreo legatura, dar ai incercat sa realimentezi cu benzina?

crys71
simpatizant

Mesajde crys71 » Mie 02-Mar-2011 08:22

nu am navigatie... iar cu benzina niciodata nu raman cu mai putin de 10 litri de benzina in rezervor

dxx
pasionat

Mesajde dxx » Mie 02-Mar-2011 10:36

crys71 scrie:nu am navigatie... iar cu benzina niciodata nu raman cu mai putin de 10 litri de benzina in rezervor

am intrebat fiindca nimeni nu a mai raportat pe forum o asemenea problema/mesaj 'engine management system faulty' in afara de mine si de tine (iar eu am rt3 si am crezut ca asa apare mesajul pe rt3 pt o problema pe care afisajul normal o raporteaza posibil sub alta denumire dar vad ca nu conteaza afisajul, este o problema in sine). daca ai citit ce am scris, am mentionat ca imediat dupa ce am alimentat problema a disparut de la sine dar nu stiu daca acest lucru a avut legatura directa cu problema sau nu...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 02-Mar-2011 11:35

cel mai sigur faci o scanare cu Lexia, din pacate defectul e prea general ca sa poata fi explicata cauza exacta. e f posibil sa aibe legatura cu clapeta, senzorul MAP, sondele Lambda sau chiar o bujie care nu mai da scinteie si ajunge benzina nearsa in catalizator
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Înapoi la “Citroen C5 I-II”