difuzor portiera spate necesit ajutor:D
Moderator: Echipa Tehnica
difuzor portiera spate necesit ajutor:D
salut. am o problema destul de ciudata cu difuzotul de pe portiera din spate dreapta. la un moment dat nu s-a mai auzit, evident am tras (cu oarecare suspiciuni) concluzia ca s-a ars difuzorul. cand l-am schimbat cu cel din stanga am constatat ca difuzorul era ok. dupa aia m-am gandit sa nu fie ars canalul de la player, am pus playerul meu la un prieten in masina si se auzeau toate cele 4 difuzoare, acum logic ar fi sa mai fie cablul cu toate ca e ciudat.... in fine daca ma poate ajuta cineva, ma intereseaza o lista cu ce ar trebui verificat, o parere. multumesc
Salut!
Cum ai eliminat, prin probe, difuzorul si CD player-ul, nu-ti ramane de facut decat sa verifici tot traseul cablurilor (din mufa CD player-ului pana la difuzor). In mod sigur este o intrerupere a firului. Intreruperea poate fi atat la mufele de conectare a CD player-ului cu cablajul pentru difuzoare si la mufa si/sau papucii care vine/vin pe difuzor, cat si la fire(posibil in zona usii). Pentru a verifica continuitatea firelor ai nevoie de un aparat de masura (multimetru) cu fire mai lungi pentru a ajunge de la mufa care se contecteaza pe CD player pana la mufa/papucii de conectare a difuzorului. Aparatul de masura il vei pune pe ohmi. Daca ai continuitate pe fiecare fir, vei constata urmatoarele:
* acul aparatului de masura se va duce la cap de scala - pentru aparate de masura analogice;
* afisajul iti va arata "0"(zero) - pentru aparatele de masura digitale.
Cum ai eliminat, prin probe, difuzorul si CD player-ul, nu-ti ramane de facut decat sa verifici tot traseul cablurilor (din mufa CD player-ului pana la difuzor). In mod sigur este o intrerupere a firului. Intreruperea poate fi atat la mufele de conectare a CD player-ului cu cablajul pentru difuzoare si la mufa si/sau papucii care vine/vin pe difuzor, cat si la fire(posibil in zona usii). Pentru a verifica continuitatea firelor ai nevoie de un aparat de masura (multimetru) cu fire mai lungi pentru a ajunge de la mufa care se contecteaza pe CD player pana la mufa/papucii de conectare a difuzorului. Aparatul de masura il vei pune pe ohmi. Daca ai continuitate pe fiecare fir, vei constata urmatoarele:
* acul aparatului de masura se va duce la cap de scala - pentru aparate de masura analogice;
* afisajul iti va arata "0"(zero) - pentru aparatele de masura digitale.
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)