Cer un sfat

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Ion_Cheptene
just curious

Cer un sfat

Mesajde Ion_Cheptene » Lun 28-Feb-2011 17:27

Salutare, am un Citroen Xsara Picaso din 2002, as dori sa-mi instalez un sistem audio performant. Va rog daca stiti vre-un brand de calitate sa-mi spuneti. Va multumesc.

fmihai
simpatizant

Re: Cer un sfat

Mesajde fmihai » Lun 28-Feb-2011 19:50

Iti recomand sa nu incerci.
Xsara picasso nu se preteaza la sistem audio performant.

De ce:
Trebuie intai insonorizate usile
Apoi descoperi ca difuzorul nu este atasat de carcasa masinii deci mai trebuie o antifonare si pe partea interiora a plasticului usi
Pana acum ai antifonare 8 usi (fata spate, tabla+ plastic fata spate)

Dupa etapa asta descoperi ca nu mai vibreaza nimic cand dai radioul mai tare dar apar limitarile radioului original

total
trebuie schimbat hu cu ceva mai performat (1000 ron)
boxe noi (sistem) cu crosover (350 ron)
antifonare (1600 ron -dynamat ptr tabla + ceva mai ieftin ptr pasticul interior)

cu banii astia la alta masina poti opta ptr sistem HIFI adevarat

Imi pare rau,
Florin

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 28-Feb-2011 20:47

Radio cd Blaupunkt cu boxe JBL, eventual subwoofer activ JBL si antifonare dynamat.
O sa iti mai trebuiasca un adaptor pt lacas.
Astea mi-ar placea mie, dar la fel de bune sunt si Clarion, Alpine, Pioneer.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

Ion_Cheptene
just curious

Mesajde Ion_Cheptene » Mie 02-Mar-2011 17:02

Si totusi as vrea sa incerc,tocmai am facut rost de un Alpine 9886R, l-am luat la pret bun de la un prieten, si nu stiu cu ce difuri sa-l combin, stau intre DLS si Focal. Voi antifona usile si voi instala si inele de rigiditate direct pe usa, ce-i drept inca nustiu cum am s-o fac, vad , daca nu se primeste, apelez la vreun centru de instalare. Deci intrebarea mea ramane, Cu ce sa combin Alpinu?

71-CRY
pasionat

Mesajde 71-CRY » Mie 02-Mar-2011 19:27

Cauta pe ceva de genul asta:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/

Cred ca ar fi bine sa-l imperechezi cu difuzoare de acelasi producator.

Ion_Cheptene
just curious

Mesajde Ion_Cheptene » Joi 03-Mar-2011 13:33

Mie mi s-a spus la un centru de instalari ca nu are mare importanta, atat timp cat componentele sunt de calitate, mi-au recomandat pentru boxe fata : http://dlsshop.ro/produs/67 , ce parere aveti?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 03-Mar-2011 13:49

pt un sistem bun incearca la alarmservice , pe drumul sarii

dan1967
simpatizant

sistem audio

Mesajde dan1967 » Sâm 05-Mar-2011 11:40

cand aveam Oltcit,toata lumea zicea ca mi-am luat masina pe viata.apoi am avut Opel,masina ieftina nemteasca,apoi am avut un Mercedes lumea zicea scump domne scump. m-am intors la dragostea dintai, Citroen. citesc pe forum si vad ca Xsara Picasso nu merita sistem audio performant(culmea din partea unui posesor de Xsara Picasso).oameni buni cumparati-va Rolls Royce si nu veti mai avea probleme cu insonorizarea. nu conteaza ce masina iti place odata ce ai obtinut-o poti sa pui ce vrei pe ea(legal).parerea mea este sa-ti montezi un sistem Kenwood.

Ion_Cheptene
just curious

Mesajde Ion_Cheptene » Dum 06-Mar-2011 15:51

Merci dar mam hotarat sa raman pe DLS, am ascultat niste componente de la ei si cred ca sunt cele mai pe care le-am ascultat pana acum. Deci pana ce am facut rost de http://dlsshop.ro/produs/67 pentru usi fata, si amplificator http://dlsshop.ro/produs/102.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 06-Mar-2011 19:06

1. nu vreau sa ma bag aiurea aici, vreau doar sa iti zic ca insonorizarea conteaza mult. tu ai auzit probabil anumite boxe intr-un stand sau intr-o cutie. Se vor auzi total diferit in usile tale daca nu au minimul de izolare (am vazut ca de asta te vei ocupa)

2. Daca ti-a spus spus ca poti pune 2 marci diferite pe fata si pe spate, eu zic sa fugi de la ei. Da, logic ca poti, dar nu se va auzi 100% cum trebuie. Trebuie puse difuzoare care au fost create de la bun inceput sa functioneze impreuna.
"If in doubt, flat out!"

Ion_Cheptene
just curious

Mesajde Ion_Cheptene » Lun 07-Mar-2011 15:51

Nustiu de unde ai luat ca pun difuzoare pe spate de alta marca, atat timp cat nu le pun deloc, am ales totul DLS, pe fata si amplificator tot DLS, si sursa Alpine 9886R, anume asa combinatie am ascultat intr-o masina (nu in cutie), si am ramas mai mult decat placut surprins, nu am crezut ca poate suna asa un sistem audio intr-o masina, evident avea usile insonorizate, lucru pe care o sal fac si eu cu toata masina.

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”