@sorin: In manualul masinii mele este facuta urmatoarea precizare:
"Les moteurs essence sont conçus pour fonctionner au carburant RON 95.
Toutefois, pour un meilleur agrĂŠment de conduite (moteur essence), nous vous recommandons le carburant RON 98."Poza aici:

Iar varianta in romana (citez din memorie):
"Motoarele pe benzina sunt concepute sa functioneze cu benzina COR 95.
Cu toate acestea,
pentru o performanta sporita va recomandam benzina COR 98".
Deci care este punctul meu de vedere:
1. Fapt: Citroen imi spune ca masina merge cu RON/COR 95 dar merge
si mai bine cu COR 98.
2. Pana la proba contrarie, nici un constructor nu recomanda (in Europa), in manualul de utilizare, benzina cu COR >= 99.
Urmatoarea explicatie mi se pare destul de plauzibila: "uber-benzine" gen Shell Optimax 100, Total Excellium 99, BP Ultimate Racing 99, OMV Super 100, etc - vandute
pe scara larga reprezinta un fenomen relativ nou - iar inertia in domeniul auto este mare.
Cu alte cuvinte, eu cred ca, deocamdata, Citroen (PSA) nu recomanda benzina de 99 sau 100 pt. ca [pt ei] nu exista asa ceva.
Probabil ca peste 5 ani paragraful referitor la benzina va fi completat cu: "Iar pt senzatia suprema folositi COR 100" ;)
3. Pozitia oficiala a OMV:
http://www.omvro.ro/theme2/content3310.htm#2"BENZINA SUPER 100: este o benzina care nu contine plumb, produsa in conformitate cu norma EURO 5, cu un continut de max. 10 ppm sulf si o cifra octanica research de minimum 100. Aceasta benzina are un continut scazut de sulf, aromate si benzen in concordanta cu norma EN 228/2000. Se utilizeaza la autovehiculele dotate cu catalizator si motoare cu injectie construite dupa norma EURO 4 si 5, care necesita pentru functionarea corecta carburanti cu continut scazut de sulf, aromate si benzen."Deci masini normale, nu neaparat sport...
OK, acum ce-am inteles eu din argumentele tale:
1. Un nene care a castigat
in perioada interbelica echivalentul de atunci al unui raliu WRC are niste opinii in legatura cu cifra octanica, intamplator divergente fata de pozitia oficiala Citroen.
2. Tu crezi ca in manualul de utilizare al masinilor sport se recomanda explicit COR >= 99.
In aceste conditii, oare de ce "refuz sa accept o explicatie logica"?!