Please drive safe

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

calin_bursuc
pasionat

Please drive safe

Mesajde calin_bursuc » Lun 07-Mar-2011 19:25

“O secundĂŁ de neatenĂžie te poate costa viaĂža!”

“Viteza ucide!”

“ViaĂža are prioritate!”

“Familia te aÂşteaptĂŁ acasĂŁ!”

… sunt doar câteva din atenĂžionĂŁrile de pe marginea Âşoselelor pe care, cel mai probabil, nu le iei ĂŽn seamĂŁ… trec pe lângĂŁ tine, fĂŁrĂŁ sĂŁ aibĂŁ nici un impact. ÂŞi cu toate astea, ĂŽn fiecare minut, pe planetĂŁ se ĂŽntâmplĂŁ cel puĂžin un accident rutier.

Dupã ce vezi montajul ãsta, poate cã o sã te miºte Într-atât Încât sã nu mai gândeºti cã Þie nu Þi se va Întâmpla (aºa cum gândim majoritatea) ºi poate cã o sã conduci mai prudent.

Te avertizez cĂŁ imaginile sunt dure… dar asta e!… nici accidentele nu sunt blânde… din pĂŁcate!

http://www.youtube.com/watch?v=-1sQTPMn ... r_embedded

Imagine

Imagine

MikePop
pasionat

Mesajde MikePop » Mie 09-Mar-2011 10:47

Am inghetat, s-a zbarlit pielea pe mine...si cand ma gandesc pe langa cate faze asemanatoare am trecut si eu...noroc ca m-am linistit la timp...
Zambeste! Maine poate fi mai rau.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 09-Mar-2011 11:10

cu alte cuvinte, cand mergi pe autostrada cu viteza legala risti sa ajungi in carje?
"If in doubt, flat out!"

calin_bursuc
pasionat

Mesajde calin_bursuc » Mie 09-Mar-2011 17:41

mbc:pe autostradu nu dar pe drumurile noastre risti.iar pozele alea nu sunt improtante uitete la filmulet si o sa vezi de ce este periculos sa mergi tare.

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Please drive safe

Mesajde toro » Mie 09-Mar-2011 17:49

Shocant video-clip ! ..trist dar adevarat !

toro
pasionat

Please drive safe

Mesajde toro » Mie 09-Mar-2011 17:56

Revin cu satisfactia de a observa un tanar si anume calin_bursuc * care pot spune ca la cei 20 de ani ,judeca matur . si nu pune in balanta vesnicul DACA ! - mie nu poate sa mi-se intample !

calin_bursuc
pasionat

Mesajde calin_bursuc » Mie 09-Mar-2011 18:01

multumesc toro.stiu ca mi se poate intampla si mie deoarece am avut un accident nu neaparat din cauza vitezei dar stiu ca mi se poate intampla asa ca mai bine drive safe.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 09-Mar-2011 20:51

ok, ca sa nu credeti ca eu sunt o persoana oribila si alea alea, sa zic mai multe.
1. am mai vazut aproape fiecare secventa din video-ul respectiv. Socant prima data. A doua oara mai putin.
2. videoul ala e regizat si nu prezinta fapte reale. prezinta o posibilitate in cazul in care multe lucruri merg rau.
3. cred in Dumnezeu, daca el nu te protejeaza, poti sa uiti.
4. conduc o masina de 20 de ani fara nici cel mai basic sistem de siguranta (abs nu mai merge, airbag nu a avut) si cu toate acestea nu ma simt in pericol. sunt cu picioarele pe pamant, stiu ca daca ceva merge rau, poate iesi urat, dar asta nu inseamna ca merg cu 60 inafara localitatii.
5. multe dintre situatiile din film puteau fi evitate cu niste masuri de baza de conducere preventiva. Ex: nu o calci ca prostu de la 120 catre 130 cand ai familia in masina si urmeaza curba. Las-o-n ma-sa de treaba.
6. Ati foarte surprinsi sa aflati ca conduc legal in oras intotdeauna, si totusi nu cred ca viteza este cauza acestor accidente. Cineva zicea ca nu armele omoara oameni ci oamenii omoara oameni. Nu masinile omoara, nu viteza omoara, nu bolidul ala de 300 de cp e de vina pentru moartea cuiva ci inconstientul care l-a condus, deci scutiti-ma de fraza asta super cliseica cu viteza.

Inca ceva: eu am fost pus in situatia in care aveam viteza (100km/h) si mi-a sarit o vulpe in fata. Credeti ca am tras in stanga sau dreapta de volan? pentru o vulpe? pentru un spoler? pentru un radiator de AC sau de motor? pentru un far? pentru parbriz daca sarea cumva? Nici gand. Am franat calumea (nu aveam pe nimeni in spate) si am oprit (vulpea fiind oarecum blocata acolo- habar nu am de ce nu a plecat mai departe). Pai daca preferi sa iti pui familia in pericol evitand un obstacol asa neinsemnat (ca doar nu ii stalp) riscand sa ajungi in sant, asta e alegerea ta. Logic, ESP-ul ajuta in situatia asta, dar la supercarul meu nu am.

Concluzia: conduceti prudent, dar scutit-ma de video-urile astea. Cine pune botu, sa puna, eu prefer sa judec lucrurile la rece.
"If in doubt, flat out!"

calin_bursuc
pasionat

Mesajde calin_bursuc » Mie 09-Mar-2011 21:12

nu spune nimeni sa conduci cu 60km/h doar sa conduci prudent.daca esti atent nu toate accidentele din film sunt din cauza vitezei.ex:cel cu duba care il loveste pe baiatul acela nu avea viteza dar nu a fost atent.
1.normal ca daca te uiti de mai multe ori nu mai este socant.
2.normal ca este regizat doar nu puteau sa faca accidente in direct dar daca vrei pun niste filmulete cu accidente in direct produse din neatentie si prostie la volan.
3........
4.nimeni nu spune sa mergi cu 60km/h dar trebe sa conduci prudent dupa cum zice si titlul drive safe nu spune drive slowly.
5.normal ca puteau fi evitate de catre un sofer cu putina experienta dar dupa cum ai spus si tu este un clip regizat.
6.foarte bine ca(,)conduci legal in oras dar inconstientul ala din bolidul de 300cp poate printro minune il socheaza clipul si o sa fie mai prudent.

calin_bursuc
pasionat

Mesajde calin_bursuc » Mie 09-Mar-2011 21:16

mbc scrie:cu alte cuvinte, cand mergi pe autostrada cu viteza legala risti sa ajungi in carje?

din cate stiu viteza legala este 130km/h iar carjele alea din poza sunt la 140km/h :D
serios acuma la c drumuri avem in romania si autostrazi posibil sa ajungi in carje dak nu esti atent.

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 09-Mar-2011 23:39

Vin si eu cu o completare, respectiv cu video neregizat, referitor la trecerea pe culoarea rosie a semaforului.

http://www.youtube.com/watch_popup?v=-qvXbIenivk

toro
pasionat

Please drive safe

Mesajde toro » Joi 10-Mar-2011 18:37

Cea mai tare* faza - cu cele 2 masini de pompierii ciocnindu-se in intersectie ! Concluzie : Si in State se circula ,,la noroc,, si nu numai aici in Romanica si Afganistan.

alexsosi
pasionat
Masina: Citroen Xm 2.5 TD Exclusive
2: Citroen C6 2.7 HDI

Mesajde alexsosi » Joi 10-Mar-2011 22:10

ce vorbesti frate , astia , americanii astia cred ca au luat permisu la pitesti
citroen my real passion

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 10-Mar-2011 22:47

mbc scrie:ok, ca sa nu credeti ca eu sunt o persoana oribila si alea alea, sa zic mai multe.
1. am mai vazut aproape fiecare secventa din video-ul respectiv. Socant prima data. A doua oara mai putin.
2. videoul ala e regizat si nu prezinta fapte reale. prezinta o posibilitate in cazul in care multe lucruri merg rau.
3. cred in Dumnezeu, daca el nu te protejeaza, poti sa uiti.
4. conduc o masina de 20 de ani fara nici cel mai basic sistem de siguranta (abs nu mai merge, airbag nu a avut) si cu toate acestea nu ma simt in pericol. sunt cu picioarele pe pamant, stiu ca daca ceva merge rau, poate iesi urat, dar asta nu inseamna ca merg cu 60 inafara localitatii.
5. multe dintre situatiile din film puteau fi evitate cu niste masuri de baza de conducere preventiva. Ex: nu o calci ca prostu de la 120 catre 130 cand ai familia in masina si urmeaza curba. Las-o-n ma-sa de treaba.
6. Ati foarte surprinsi sa aflati ca conduc legal in oras intotdeauna, si totusi nu cred ca viteza este cauza acestor accidente. Cineva zicea ca nu armele omoara oameni ci oamenii omoara oameni. Nu masinile omoara, nu viteza omoara, nu bolidul ala de 300 de cp e de vina pentru moartea cuiva ci inconstientul care l-a condus, deci scutiti-ma de fraza asta super cliseica cu viteza.

Inca ceva: eu am fost pus in situatia in care aveam viteza (100km/h) si mi-a sarit o vulpe in fata. Credeti ca am tras in stanga sau dreapta de volan? pentru o vulpe? pentru un spoler? pentru un radiator de AC sau de motor? pentru un far? pentru parbriz daca sarea cumva? Nici gand. Am franat calumea (nu aveam pe nimeni in spate) si am oprit (vulpea fiind oarecum blocata acolo- habar nu am de ce nu a plecat mai departe). Pai daca preferi sa iti pui familia in pericol evitand un obstacol asa neinsemnat (ca doar nu ii stalp) riscand sa ajungi in sant, asta e alegerea ta. Logic, ESP-ul ajuta in situatia asta, dar la supercarul meu nu am.

Concluzia: conduceti prudent, dar scutit-ma de video-urile astea. Cine pune botu, sa puna, eu prefer sa judec lucrurile la rece.

trist.
oamenii omoara oameni si nu viteza.
trist.
cel care imprima acea viteza e un om.
un inconstient.
film regizat. da. poate. dar cate mii, milioane de accidente se intampla si nu sunt filmate? prezinta o posibilitate. ce simplu e...
dzeu invarte planete, nu are timp sa-i faca pe inconstienti mai constienti.
multe dintre accidentele din film puteau fi evitate. cum tot asa multe dintre accidentele reale din lumea asta puteau fi evitate. problema nu se pune asa. important e ca nu au fost evitate. multe, din inconstienta.
imi pare rau ca vezi lucrurile asa.

calin_bursuc
pasionat

Mesajde calin_bursuc » Lun 26-Sep-2011 19:47

Mama, am iesit cu prietenii mei si am mers la o petrecere. Si mi-am amintit cuvintele tale:Sa nu beau. M-ai rugat chiar fiindca trebuia sa conduc. Asa ca am baut doar racoritoare. Am fost mandra de mine, fiindca ti-am ascultat sfatul. In comparatie cu ceilalti prieteni am facut alegerea cea buna. Sfatul tau a fost corect. Cand s-a terminat petrecerea, toti si-au luat masina fara insa sa fie in masura sa conduca in siguranta....Eu insa eram sigura ca sunt constienta. Nu puteam mama sa-mi inchipui ce urma sa ma astepte. Acum sunt culcata pe asfalt si aud politistul sa spuna...Sangele meu e peste tot pe asfalt si eu incerc din toate puterile sa nu plang! Aud doctorii spunand ca nu voi reusi sa supravietuiesc...Sunt sigura ca celalalt copil care conducea nu si-a dat seama cat de mult gonea...In concluzie, el sa hotarase sa bea si eu trebuia acum sa mor...De ce fac asta,mama? Daca stiu ca vor distruge vieti...?! Durerea pe care o simt este ca si cand m-ar intepa mii de cutite. Spune-i sorei mele sa nu se teama si lui tata sa fie puternic. Cineva trebuia sa spuna acestui copil ca nu trebuia sa bea daca conduce. Poate daca ai lui ii spuneau, asa cum ai facut si tu, acum sa fi fost in viata...Respiratia mea se face din ce in ce mai slaba...si incepe sa-mi fie frica, mamaaaa!!! Acestea sunt ultimile mele clipe si sunt atat de disperata! As vrea atat de mult sa te imbratisez si sa iti spun ca te iubesc...Te iubesc mult, mama...Adio....'' Aceste cuvinte au fost scrise de o reportera care a fost prezenta la accident. Fetita in timp ce murea murmura aceste cuvinte...Reportera scria socata...Si ea insasi a inceput o campanie impotriva conducerii sub influenta alcoolului. Daca nu transmiti acest mesaj pierzi ocazia, chiar daca nu bei, sa ii faci pe ceilalti sa inteleaga ca viata ta si a copiilor tai e in pericol!!!

Înapoi la “Diverse”