mbc scrie:ok, ca sa nu credeti ca eu sunt o persoana oribila si alea alea, sa zic mai multe.
1. am mai vazut aproape fiecare secventa din video-ul respectiv. Socant prima data. A doua oara mai putin.
2. videoul ala e regizat si nu prezinta fapte reale. prezinta o posibilitate in cazul in care multe lucruri merg rau.
3. cred in Dumnezeu, daca el nu te protejeaza, poti sa uiti.
4. conduc o masina de 20 de ani fara nici cel mai basic sistem de siguranta (abs nu mai merge, airbag nu a avut) si cu toate acestea nu ma simt in pericol. sunt cu picioarele pe pamant, stiu ca daca ceva merge rau, poate iesi urat, dar asta nu inseamna ca merg cu 60 inafara localitatii.
5. multe dintre situatiile din film puteau fi evitate cu niste masuri de baza de conducere preventiva. Ex: nu o calci ca prostu de la 120 catre 130 cand ai familia in masina si urmeaza curba. Las-o-n ma-sa de treaba.
6. Ati foarte surprinsi sa aflati ca conduc legal in oras intotdeauna, si totusi nu cred ca viteza este cauza acestor accidente. Cineva zicea ca nu armele omoara oameni ci oamenii omoara oameni. Nu masinile omoara, nu viteza omoara, nu bolidul ala de 300 de cp e de vina pentru moartea cuiva ci inconstientul care l-a condus, deci scutiti-ma de fraza asta super cliseica cu viteza.
Inca ceva: eu am fost pus in situatia in care aveam viteza (100km/h) si mi-a sarit o vulpe in fata. Credeti ca am tras in stanga sau dreapta de volan? pentru o vulpe? pentru un spoler? pentru un radiator de AC sau de motor? pentru un far? pentru parbriz daca sarea cumva? Nici gand. Am franat calumea (nu aveam pe nimeni in spate) si am oprit (vulpea fiind oarecum blocata acolo- habar nu am de ce nu a plecat mai departe). Pai daca preferi sa iti pui familia in pericol evitand un obstacol asa neinsemnat (ca doar nu ii stalp) riscand sa ajungi in sant, asta e alegerea ta. Logic, ESP-ul ajuta in situatia asta, dar la supercarul meu nu am.
Concluzia: conduceti prudent, dar scutit-ma de video-urile astea. Cine pune botu, sa puna, eu prefer sa judec lucrurile la rece.
trist.
oamenii omoara oameni si nu viteza.
trist.
cel care imprima acea viteza e un om.
un inconstient.
film regizat. da. poate. dar cate mii, milioane de accidente se intampla si nu sunt filmate? prezinta o posibilitate. ce simplu e...
dzeu invarte planete, nu are timp sa-i faca pe inconstienti mai constienti.
multe dintre accidentele din film puteau fi evitate. cum tot asa multe dintre accidentele reale din lumea asta puteau fi evitate. problema nu se pune asa. important e ca nu au fost evitate. multe, din inconstienta.
imi pare rau ca vezi lucrurile asa.