c4 pe benzina sau c4 pe motorina?
Moderator: Echipa Tehnica
in regim de croaziera e altceva, e adevarat, dar daca accelerezi numai subturat (adica pina la turatii mici, gen 1500-2000 la benzina sau 1500 diesel) nici nu vreau sa ma gindesc ce-i acolo. metal pe metal
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
oricum, chiar si in regim de croaziera chestia cu esapamentul ramine valabila, am uitat sa precizez. daca mergi numai cu 80 intr-a 5-a nici nu se evacueaza gazele cum trebuie din teava si ramine funingine acolo cit cuprinde, iar daca mai e si la deal... e bine ca macar din cind in cind sa mergi mai sus umpic, nu cu 180, dar 120-130 macar, nu-i strica masinii sa se dezmorteasca putin citeodata
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
Eu sunt de acord cu ionutz, nu a avut cea mai corecta exprimare, dar ideea ca diesel-ul e mult mai comod din cauza cuplului. Il contrazic si pe nicum, faza cu mersul subturat mi se pare o carcoteala, adik am Mitsubishi Galant diesel cu 400.000km la bord din care ultimii 200.000 i-am facut eu in mare parte mers subturat (1300-2000rpm, rar ajungeam pana la 3000rpm). Daca apar probleme la 700.000km sincer nu ma intereseaza.
In calcule se poate ca diesel-ul sa nu-si scoata banii foarte repede, insa calculele astea se poate sa nu aiba relevanta in practica. Caz concret, anul trecut aveam vreo 500.000lei in buzunar, juma' de rezervor de motorina si chef de mers la mare. Am plecat dimineata rau, mers economic - 80-100km/h, m-am distrat o zi si m-am intors noaptea. Concluzia e de fapt ca nu renunt niciodata la un drum din cauza costurilor, daca nu am bani merg economic. Iar in cazul PSA, HDi-urile sunt considerate printre cele mai bune diesel-uri (la clasa lor), deci eu zic ca merita.
In calcule se poate ca diesel-ul sa nu-si scoata banii foarte repede, insa calculele astea se poate sa nu aiba relevanta in practica. Caz concret, anul trecut aveam vreo 500.000lei in buzunar, juma' de rezervor de motorina si chef de mers la mare. Am plecat dimineata rau, mers economic - 80-100km/h, m-am distrat o zi si m-am intors noaptea. Concluzia e de fapt ca nu renunt niciodata la un drum din cauza costurilor, daca nu am bani merg economic. Iar in cazul PSA, HDi-urile sunt considerate printre cele mai bune diesel-uri (la clasa lor), deci eu zic ca merita.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]
c4 pe benzina sau c4 pe motorina?
..ma dor ochii la cat am citit ....intr`adevar ...multi v`at argumentat fff bine ....
--eu as alege diesel ...ptr ca fac 30000 km din care 28.000 in bucuresti ...si m`am saturat de bag toti banii in benzina ...costurile ...reparatiilor ..le sufera ai mei parinti ...deci nu ma intereseaza ...
(glumesc)...multi de aici mergeti pe principiul daca se strica ...daca nu stiu ce se mai intampla ..... sunt convins ca poti avea si noroc ...sa nu patesti nimik... si sa mai faci si economii
--dute tu cu 500.000 la mare ....in cazul in care ai o masina pe benzina ....nici trenul nu e atata e mai ieftin ..... inca odata spun ..ca trebuie sa ai si un pic de bafta ....
--cum spunea cineva de la vanzari VW ....nu va luati diesel decat daca mergeti peste 25.000 km pe an ..altfel nu se merita ....
--O intrebare ..daca apare defectiune in timpul garantii ...pe mine ma costa ceva ???
--eu as alege diesel ...ptr ca fac 30000 km din care 28.000 in bucuresti ...si m`am saturat de bag toti banii in benzina ...costurile ...reparatiilor ..le sufera ai mei parinti ...deci nu ma intereseaza ...

--dute tu cu 500.000 la mare ....in cazul in care ai o masina pe benzina ....nici trenul nu e atata e mai ieftin ..... inca odata spun ..ca trebuie sa ai si un pic de bafta ....
--cum spunea cineva de la vanzari VW ....nu va luati diesel decat daca mergeti peste 25.000 km pe an ..altfel nu se merita ....
--O intrebare ..daca apare defectiune in timpul garantii ...pe mine ma costa ceva ???
Daca apare o defectiune in timpul garantiei care nu-ti este imputabila atunci normal ca nu platesti.
M-am saturat de fazele cu dieselul nu merita decat daca faci 50.000 km pe an. Frate, vrei mijloc de transport care sa merite si sa nu bagi bani multi in el: ia autobuzul, o bicicleta, trenul, o dacie veche reconditionata, etc. Nu acesta este SINGURUL criteriu de departajare intre motoarele pe motorina si cele pe benzina.
M-am saturat de fazele cu dieselul nu merita decat daca faci 50.000 km pe an. Frate, vrei mijloc de transport care sa merite si sa nu bagi bani multi in el: ia autobuzul, o bicicleta, trenul, o dacie veche reconditionata, etc. Nu acesta este SINGURUL criteriu de departajare intre motoarele pe motorina si cele pe benzina.
M-am saturat de fazele cu dieselul nu merita decat daca faci 50.000 km pe an. Frate, vrei mijloc de transport care sa merite si sa nu bagi bani multi in el: ia autobuzul, o bicicleta, trenul, o dacie veche reconditionata, etc. Nu acesta este SINGURUL criteriu de departajare intre motoarele pe motorina si cele pe benzina
Korekt!

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”