Martor apa in morotina, cred

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Mihai Martian
pasionat

Martor apa in morotina, cred

Mesajde Mihai Martian » Sâm 19-Mar-2011 18:08

Salut domnilor,

Am si eu o mica problema,
Am schimbat filtrul de motorina si de atunci mi se aprinde un martor in bord, care semnifica un recipient, pe jumatate plin, pe un fond portocaliu.
Din cate stiu e senzor de prezenta apa in motorina.Am gasit in partea de jos fata a filtrului de motorina un surub din plastic, l-am dezfiletat crezand ca o sa curga apa dar degeaba. Cand am pus contactul a curs motorina si am sperat ca problema e rezolvata.
Acum se arinde mult mai rar.

Are cineva idee care e problema si cum o pot rezolva?

Multumesc.

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Sâm 19-Mar-2011 18:43

Cand ai schimbat filtrul de motorina sa nu fi deranjat ceva la firele ce duc la senzor , sigur principiul de functionare este la prezenta apei sa intre in conductie si sa dea informatia mai departe . Eu zic sa-l dai jos si sa verifici atent ce ai lucrat pe acolo.

Mihai Martian
pasionat

Mesajde Mihai Martian » Sâm 19-Mar-2011 19:23

Mersi dar nu cred sa fi deranjat ceva. Am luat capacul de la carcasa filtrului si am schimbat filtrul. Nu cred sa fi deranjat ceva.
Stiu ca dupa revizia anterioara am patit la fel si dupa un timp nu s-a mai aprins. Acum astept sa se intample la fel :)

VALY giurgiu
pasionat

Mesajde VALY giurgiu » Sâm 19-Mar-2011 21:01

Poate ti s-a scurs motorina pe langa si s-a umezit mufa de acolo si de aceea se aprinde din cand in cand

Mihai Martian
pasionat

Mesajde Mihai Martian » Dum 20-Mar-2011 09:58

Ok, dar care e mufa? Desi nu mi-a curs multa motorina cand am schimbat filtrul.
Sunt 2 in fata, una de la termostat cred si una de la senzorul de temp apa, le-am intarit pinii si le-am dat cu spray de frane (nu aveam de contacte).
Si mai este una in partea dreapta, cu care am procedat la fel...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 20-Mar-2011 14:04

senzorul e pe spate-lateral in partea de jos a carcasei filtrului. verifica sa nu dea la masa cumva firele sau mufa sa nu aibe vreo probelma. in caz ca nu gasesti nimic, incearca sa scoti senzorul si sa vezi daca plasticul care desparte polii nu cumva s-a topit sau lipseste
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Mihai Martian
pasionat

Mesajde Mihai Martian » Mie 23-Mar-2011 22:10

Multumesc mult pt confirmare. De doua zile am scos mufa si nu se mai aprinde. Nu cred ca e vreo problema...Cand o sa am timp o sa verific senzorul si mufa.

VALY giurgiu
pasionat

Mesajde VALY giurgiu » Joi 24-Mar-2011 22:15

Problema este
ca nu mai sti cand ai apa in filtru si s-ar pute duce [apa] la pompa de injectie si nu-i bine deloc. Incearca sa rezolvi totusi problema senzorului ala.. Bafta multa :wink:

Înapoi la “Electrica - Xantia”