Citroen C5-III
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
salut ! ...am si eu o problema pe care am depistat-o acum cateva zile.Nu pot sa-mi dau seama ce se intampla dar cand accelerez puternic in treapta 4, 5 si 6 masinuta trage ca nebuna pana la 2500-2600 ture apoi turatia scade brusc la 2000 de ture dupa care incepe sa traga din nou.
Mie imi suna ca si cum ar patina ambreajul dar imi impun sa cred ca n-are cum sa fie uzat asa de prematur avand in vedere ca am numai 30 000 km parcursi si revizia facuta la 26 000, nefiind depistata nicio problema, singurul lucru pe care l-am solicitat a fost inlocuirea filtrului de motorina.
As vrea tare mult sa va dati si voi cu parerea si ce ma sfatuiti sa fac
Mie imi suna ca si cum ar patina ambreajul dar imi impun sa cred ca n-are cum sa fie uzat asa de prematur avand in vedere ca am numai 30 000 km parcursi si revizia facuta la 26 000, nefiind depistata nicio problema, singurul lucru pe care l-am solicitat a fost inlocuirea filtrului de motorina.
As vrea tare mult sa va dati si voi cu parerea si ce ma sfatuiti sa fac
beeboy
pare o problema de regulator de presiune. verifica daca a fost bine pus filtrul de motorina, ca daca a trecut motorina nefiltrata catre pompa sigur a imbicsit regulatorul. in mod normal o curatare a lui ar fi de ajuns
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
cat porti la pantofi?
gabrielc scrie:salut!
Am un C5 Tourer din 2009, 2.0HDI 140CP. Vreau sa va intreb : este normal un consum urban de 15-17% ?
Din cate am cautat pe net si am vazut prin forumul acesta, consumul urban ar trebui sa fie undeva la 7-7,5%.
Cam care credeti ca ar fi problema si cam ce ar trebui sa fac ?
Multumesc!

wwwwwwwoooooooooooowwwwwwwwww
si eu am un c5 tourer model 2010 140 cp si am un consum urban de cca. 7,2%
e adevarat ca nu stau in bucuresti, de fapt ma bucur enorm ca nu stau in bucuresti
ARE CINEVA UN MANUAL IN LIMBA ROMANA SAU MACAR ENGLEZA IN FORMAT ELECTRONIC? eu am luat masina sin Austria si am manualul in germana

Daca nimeni n-ar face nimic pentru ca nimeni nu face nimic, atunci nimeni n-ar face nimic!
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
Re: cat porti la pantofi?
vedeumbre scrie:gabrielc scrie:salut!
Am un C5 Tourer din 2009, 2.0HDI 140CP. Vreau sa va intreb : este normal un consum urban de 15-17% ?
Din cate am cautat pe net si am vazut prin forumul acesta, consumul urban ar trebui sa fie undeva la 7-7,5%.
Multumesc!
eu am o mare indoiala ca masina ta consuma in oras 7 - 7,5%, mai ales ca e break si e mai grea decat un sedan. Spun asta deoarece consumul in oras mentionat de Citroen pentru un sedan este de 7,8 - 7,9 in conditii de teste de fabrica, pe care tu nu o sa le atingi niciodata in viata de zi cu zi. Probabil ce vezi tu e consumul mixt (ar fi mai aproape de realitate, daca in jur de 50% din km le faci in afara orasului. Cel mai probabil, daca ai noroc, consumul tau in oras este intre 8,5 - 9 litri/100 km.
ref la manual, exista un site unde gasesti manualul de utilizare in format pdf chiar in limba romana; daca nu uit, ma uit diseara acasa si iti trimit site-ul.
ca o curiozitate, culoarea este gri fulminator? daca da, am si eu tot aceasi culoare, si imi place la nebunie

Uite aici site-ul de care vorbea Bogdan:
http://service.citroen.com/ddb/code/index_ro_ro.htm
-
- pasionat
silviu_79 scrie:Uite aici site-ul de care vorbea Bogdan:
corect. asta e. tocmai ma pregateam sa pun si eu link-ul

bogwol scrie:vedeumbre scrie:gabrielc scrie:salut!
Multumesc!
eu am o mare indoiala ca masina ta consuma in oras 7 - 7,5%, mai ales ca e break si e mai grea decat un sedan. Spun asta deoarece consumul in oras mentionat de Citroen pentru un sedan este de 7,8 - 7,9 in conditii de teste de fabrica, pe care tu nu o sa le atingi niciodata in viata de zi cu zi. Probabil ce vezi tu e consumul mixt (ar fi mai aproape de realitate, daca in jur de 50% din km le faci in afara orasului. Cel mai probabil, daca ai noroc, consumul tau in oras este intre 8,5 - 9 litri/100 km.
ref la manual, exista un site unde gasesti manualul de utilizare in format pdf chiar in limba romana; daca nu uit, ma uit diseara acasa si iti trimit site-ul.
ca o curiozitate, culoarea este gri fulminator? daca da, am si eu tot aceasi culoare, si imi place la nebunie
iti spun ca asta arata consumul, 7,5% doar la oras, daca merg la 70%urban cu 30%extraurban se duce in 7-7,2%. de exemplu la 2000 km facuti cam 60%urban si 40%extraurban cu multe probe de demaraj, "topspeed", serpentine, semafoare etc(stiti voi, cum fac copiii cu jucarii noi) are o medie de 7,4%
Daca nimeni n-ar face nimic pentru ca nimeni nu face nimic, atunci nimeni n-ar face nimic!
bogwol scrie:ca o curiozitate: cum se face ca masinile de 2.0 HDI venite in Romania au 138 CP iar cele pentru vest au 140 CP? Eu o suspectez ca o chestie de marketing pentru cei din vest. Putin probabil ca motorul respectiv sa aiba ceva in plus pentru doar 2 CP!!
are cineva o idee despre acest subiect?
sincer eu nu cred ca este o diferenta reala, nu cred ca sta cineva sa faca macar 2 setari diferite pt masinile care pleaca colo sau dincolo. merg tot pe ideea de marketing, aia din vest pun botul mai usor la treburile astea. parerea mea.
[/quote]
in germana ii zicea "aluminium grau metallic", in romana ii zice "gri"
)
cred ca este o nuanta asemanatoare cu fulminator. oricum mi se pare cea mai frumoasa culoare pt ea.

in germana ii zicea "aluminium grau metallic", in romana ii zice "gri"

cred ca este o nuanta asemanatoare cu fulminator. oricum mi se pare cea mai frumoasa culoare pt ea.
-
- pasionat
vedeumbre scrie:[
iti spun ca asta arata consumul, 7,5% doar la oras, daca merg la 70%urban cu 30%extraurban se duce in 7-7,2%. de exemplu la 2000 km facuti cam 60%urban si 40%extraurban cu multe probe de demaraj, "topspeed", serpentine, semafoare etc(stiti voi, cum fac copiii cu jucarii noi) are o medie de 7,4%
eu tot sunt sceptic la consumul asta; nu am mai auzit la nimeni de asemenea valori
nu vreau sa te sperii, dar fiind second-hand, am inteles ca se poate umbla la calculatorul masinii ca sa arate un consum mai mic (cel putin la Passat se putea, nu stiu daca si la C5)
bogwol scrie:vedeumbre scrie:[
eu tot sunt sceptic la consumul asta; nu am mai auzit la nimeni de asemenea valori
nu vreau sa te sperii, dar fiind second-hand, am inteles ca se poate umbla la calculatorul masinii ca sa arate un consum mai mic (cel putin la Passat se putea, nu stiu daca si la C5)
chiar si SH la o masina in garantie, la 18000km, luata de la reprezentanta, cine ar avea interes sa umble la calculator? daca ma dau la ea, imediat reactioneaza, deci cred ca depinde mult de stilul de condus.