Demontare bancheta spate
Moderator: Echipa Tehnica
Demontare bancheta spate
Azi am inceput "operatia estetica"la XMul meu , constand in montarea carligului de remorca , schimbarea barii spate , imperecherea unor stopuri de pe donatoare .Am ajuns si la interioare...montarea unui interior de piele cu scaune electrice , dar nu am reusit sa descopar cum se demonteaza sezutul de la bancheta spate.Am demontat lejer spatarul dar partea inferioara nu stiu de unde sa o demontez.Am vazut balamalele dar cum se desfac ?...ca nici pe dedesubt nu am gasit niscaiva suruburi.Deci am decis sa va intreb pe voi , cei care ati mai demontat asa ceva. 

Salut Bebe! eu nu stiu cum ai putea sa faci asta, dar cred ca Nic te poate ajuta cu un raspuns. Suna-l pe el.
LE:
link-uri referitoare la demontare diverse parti ale XM-ului:
http://www.xmclub.nl/forum/topic?f=1&t=297
LE:
link-uri referitoare la demontare diverse parti ale XM-ului:
http://www.xmclub.nl/forum/topic?f=1&t=297
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
Gata tati , s-a rezolvat .Merci de informatie , daca nu ami spuneai cred ca bananaiam o gramada pe acolo
.Maine pun si poze ca e gata bancheta spate , si carligul de remorca , si bara spate am scdhimbat-o...etc.Nu mai schimb haionul ca am muncit la instalatia electrica de am innebunit .Era tiganita toata cu reglete si am luat-o dupa cealalta...dar a meritat efortul ca acum merge si inchiderea centralizata de pe haion...avea firele trase aiurea
Acum am alta problema.Am schimbat butucele de la usi si nu pot sa extrag contactul chiar daca am pus cheia pe pozitia de contact.Ia zi Nic cum procedez?Ca nu vrea siguranta laterala...splintul ...sa intre inauntru deloc sa pot extrage contactul.
DECI...cum iese contactul ca ma lasa nervii
PS...a stat o saptamina in garaj ridicata la maxim si nu s-a lasat deloc

Acum am alta problema.Am schimbat butucele de la usi si nu pot sa extrag contactul chiar daca am pus cheia pe pozitia de contact.Ia zi Nic cum procedez?Ca nu vrea siguranta laterala...splintul ...sa intre inauntru deloc sa pot extrage contactul.
DECI...cum iese contactul ca ma lasa nervii

PS...a stat o saptamina in garaj ridicata la maxim si nu s-a lasat deloc

Bebe, nu stiu cum este contactul la XM, dar paote te ajuta un tutorial cu demontarea contactului la Xantia: http://xantia.voila.net/remplacement_neiman.htm
cine stie? poate este ceva asemanator...
cine stie? poate este ceva asemanator...
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
Gata , s-a schimbat si contactul...acu am o singura cheie , dar nu fara peripetii
.Imaginativa ca dupa ce am "faramat" si cea noua si donatoarea am constatat ca difera partea electrica si ma minca sa m-apuc de "ceasornicarie"...adica dezmembrarea contacutului pt a schimba intre ele partile electrice si ia uitativa ce se-mprastiara pe jos numai arculete si alea alea
.M-au trecut toate caldurile pina le-am asamblat si le-am vazut functionale pe amindoua
.Si acu poza cu chestia aia de linga contact care nu stiu ce este , poate ma dumiriti voi ....
am terminat cu interiorul doar partea din spate , continuarea dupa pasti ca nu mai am timp ...asa ca bietul XM ramase tigru bengalez...jumate piele , jumate plus
si carligul de 1800kg
mai nou am constatat ca nu merge nici o plafoniera , tre sa verific pe la sigurante sau vreun fir intrerupt ca nu mergea de cand am luat-o si am uitat de ele sa le verific.

am terminat cu interiorul doar partea din spate , continuarea dupa pasti ca nu mai am timp ...asa ca bietul XM ramase tigru bengalez...jumate piele , jumate plus

si carligul de 1800kg

mai nou am constatat ca nu merge nici o plafoniera , tre sa verific pe la sigurante sau vreun fir intrerupt ca nu mergea de cand am luat-o si am uitat de ele sa le verific.