Problema motor - este incredibil!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Mar 15-Mar-2011 08:59

Am sa incerc in functie de ce gasesc ei cand desfac.
Din cauza asta am spus ca vreau si o expertiza tehnica sa pun Citroen Fr. sa plateasca.
Keep Walking!!!

sorin2010
pasionat

Mesajde sorin2010 » Mar 15-Mar-2011 13:15

daca nu mai ai masina in garantie in cel mai fericit caz o sa iti plateasca o sticla de burbon.
cred ca ai fi primul.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 15-Mar-2011 16:40

daca ai pierdere de antigel si nu gasesti pe unde ar curge, s-ar putea sa nu curga afara, ci inautru, asa cum am avut eu.
garnitura de chiulasa poate fi ciupita la interior intre circuitul de apa si cilindru si apa se duce la pistoane.
eu pierdeam f mult si o parte o baga in motor, alta o arunca pe la busonul vasului de expansiune.
problema era ca o aunca numai la viteza de peste 90, adica in sarcina.
in gol, era perfect.
ba mai mult, se si evapora.
a trebuit sa pun putin praf in jurul busonului, i-am dat viteza si am gasit acolo noroi.
asa cum spunea si khan, daca nu ai ulei pe curea, las-o-n pace.
totusi, o curea e in jur de 100 de lei, deci nu e mare branza.
de role si pompa de apa sa nu te atingi, ca e vrajeala mare daca ei iti spun ca-s duse la km astia.

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Mar 15-Mar-2011 22:30

Asa voi face, voi lasa sa faca interventia la garnitura ciuloasa si accept sa schimbe doar semeringul si cureaua pt ca are ceva ulei pe partea exterioara.
Multumesc mult tutoror care m-au ajutat in luarea acestei decizii :D ! Am fost un pic panicat de problema asta!
Iainte de a lua C3-ul am avut o dacie din 84 cu care am mers cam 4 ani dar nu am umblat niciodata la motor.
Multumesc inca odata si sa nu aveti pare de probleme!
Revin cu rezultatul! :)
Keep Walking!!!

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Mar 29-Mar-2011 12:46

Gata s-a rezolvat ca la Galati! Desi aveam probleme cu o scurgere la distributie partea superioara, ei au gasit altceva.
Au schimbat garnitura de qiuloasa si cureaua. Masina a stat la ei o zi si jumatate.
Cand am recuperat-o mi-a dat-o ca si cum ar fi vrut sa ia banii si sa scape de ea. Nu stiu ce sa spun despre lucrare pur si simplu au facut factura 530 lei si gata. Nu au explicat cum sa urmaresc functionarea, ce probleme pot aparea, absolut minic.
Au completat recipientul de antigel pana la dop iar dupa 50 km parcursi a scazut intre min si max pe la mijloc.
Daca mai scade nivelul la antigel nu stiu ce sa mai fac - sa ma duc la ei sau sa imi vad de drum la un alt service?
Oricum recomand cu tarie ALT SERVICE!!! FARA BELVEDERE MOTORS GALATI
Keep Walking!!!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 04-Apr-2011 22:24

s-a planat chiulasa?
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Mar 05-Apr-2011 08:57

Sincer sa fiu! asta nu stiu! Am sa incerc sa ii intreb.

Dar masina a stat la ei o zi si jumatate - am dus-o miercuri la 08.00 si m-au sunat joi dupa pranz.

Dupa cum am raspuns sunt dezamagit de acest service mai ales referitor la serviciile oferite dupa reparatie. Mai aveau un pic si imi aruncau cheile din showroom. Norocul meu a fost ca trebuia sa si platesc si am stat 10 minute acolo.
Acum eu nu stiu ce trebuie sa fac:
- Nivelul de antigel a scazut de la recipient plin (pana aproape de dop) pana aproape de minim (asta in 200km parcursi).
Banuiesc ca s-a eliminat aerul din sistem. Acum vad ca nivelul s-a stabilizat (cel putin in ultimile 4 zile nu a mai scazut). Am sa urmaresc in continuare.
- Se mai fac alte operatiuni dupa inlocuirea garniturii de qiuloasa? mai trebuie sa ii vizitez pt reglaje, etc?
Stie cineva cu utilizez masina dupa inlocuirea garniturii de quiloasa?

Recunosc aici sunt total depasit de situatie, la motoare nu ma pricep si ma repet cei de la service nu m-au indrumat in nici un fel.
Keep Walking!!!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 05-Apr-2011 18:14

mergi linistit, nu mai trebuie facut nimic, verifica doar nivelurile
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 06-Apr-2011 00:44

instalatia este sub presiune, asa ca daca e sa mai pierzi pe undeva, ai sa-ti dai seama imediat ca va scadea lichidul.
cauta sa verifici nivelul cu motorul rece, astfel nu vei fi pacalit de verificari ba la cald, ba la rece, situatii in care nivelul este diferit.

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Mie 06-Apr-2011 07:54

Asa am verificat mereu cu motorul rece dimineata (in aceeasi pozitie - stau la casa) inainte sa plec la serviciu si in prima saptamana scadea vizibil de la o zi la alta. Acum vad ca s-a stabilizat cam 1cm deasupra liniei de minim.
Am sa urmaresc in continuare nivelurile la antigel si ulei!

O intrebare? Un coleg mi-a spus ca dupa cam 5000km parcursi este necesara o noua strangere a ciuloasei. Este adevarat?
Keep Walking!!!

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 06-Apr-2011 08:52

e parfum daca sta asa.
keep looking.

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Joi 07-Iul-2011 10:17

Salutare!
Tin sa va multumesc pt sfaturile voastre!
Dupa 2000Km de la reparatie nu a mai scazut nivelul de la Antigel. Deci este clar ca a fost de vina garnitura de qiuloasa care era arsa.

As avea totusi o intrebare:
Cei de la service au schimbat cureaua de distributie (nu tot Kitul), cand va trebui sa schimb kitul de distributie si cureaua de accesorii in cazul asta? Masina are 3 ani si 4 luni si 42000Km
Keep Walking!!!

cos76
pasionat

Mesajde cos76 » Joi 07-Iul-2011 11:12

In principiu stiu ca cei de la Citroen recomanda un anume kilometraj sau o perioada de max 5 ani de exploatare pentru schimbarea distributiei. Eu la C4-ul meu care are 4 ani si aproape 50.000 km va trebui sa schimb cureaua, deoarece are ceva uzura si nu vreau sa risc. Cred ca ar fi fost bine daca tot ai umblat la motor sa fi schimbat rolele si pompa de apa. Asteptam sa vedem ce spun si alti colegi.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

Petrica Viorel
simpatizant

Mesajde Petrica Viorel » Joi 07-Iul-2011 14:37

Cand am fost la cei de la Citroen (fostul service Belvedere Motors Galati).
Au spus ca este necesar sa schimbe doar cureaua de distributie pt ca nu se mai poate regla tensiunea pt functiona.
In carte scrie ca perioada de functioare pt Kit Distributie este de 10 ani sau 120.000Km. (benzina 1.4)
Nu spune nimic de curelele de accesorii.
Cum in Galati nu mai este acest service va trebui sa apelez la altii.
Voi ce ma sfatuiti? Sa schimb anul viitor kitul de distributie si de accesorii?
Keep Walking!!!

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”