ce motorina folositi?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

andreistn01
simpatizant

Mesajde andreistn01 » Mar 20-Oct-2009 10:02

Salutare all am si eu un C3 si ii dau sa pape numai de la OMV si este foarte sanatos , organismul ii functioneaza perfect :D

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Oct-2009 10:13

Da. OMV nu mi-a facut probleme nicidata si nici nu am auzit pe cineva sa se planga. Rompterolul de asemenea imi inspira incredere, si nu mi-a facut niciodata probleme. Eu nu am avut probleme nici cu Mol iar la Lukoil, zic eu sunt doar cateva benzinarii care fac probleme. Petrom-ul in schimb, daca acu cativa ani as fi bagat mana in foc pentru ei, acuma am senzatia ca sunt pe un trend descendent. :) Eu unul am luat ceva apa i motorina de la ei. Ma tem insa sa nu se doreasca eliminarea lor incet incet in favoarea OMV-urilor, si de aceea sa nu se mai bage bani in intretinerea benzinariilor Petrom.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 20-Oct-2009 12:15

vara -OMV - sprint diesel.
iarna - OMV - alpine diesel
Niciodaa probleme cu astfel de motorina si nici eu nu am auzit cineva sa se planga de ea. :wink:

Legat de apa din motorina...sa fiti sigur ca nimeni nu pune intentionat apa in motorina..sunt alti factori gen:statia de alimentare nu a fost curatata de mult timp..transportul..calitatea motorinei..etc..
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Oct-2009 12:28

Aaaa, doamne fereste sa cred ca pune cineva apa in benzina..:) desi in Romania ar fi posibil. Stiu ca se ard rezistentele de incalzire a rezervoarelor si tot condensul din ele se scurge in combustibil. Asta am inteles ca ar fi cauza cea mai frecventa. AM mai intalnit odata...o pompa carea avea apa probabil de la furtuna de noaptea trecuta intr-unul din pliurile din jurul tevii de alimentare.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...

Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Mar 27-Oct-2009 15:43

Cred ca am mai spus pe undeva, eu am folosit numai motorina Petrom si "conexe" - PetrOMV, OMV - de doi ani si ceva de cind am luat-o.
90% din dati, cea mai ieftina din cele doua tipuri pe care le aveau.
Nu am intimpinat nici o problema.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 27-Oct-2009 19:37

nu e vorba de probleme.. cel putin nu numai. e vorba de cum fuge masina, de cat consuma, de cum "se aude" si de cum suna, daca ma intelegi :)
"If in doubt, flat out!"

Marmotu
simpatizant

Mesajde Marmotu » Mie 28-Oct-2009 14:47

Pai am alimentat, de-a lungul timpului, mai mult de nevoie, si de la alte benzinarii.

De la Luk - nici o diferenta sesizabila in afara costului (mai mare), o data. A doua cred ca a avut mai mult gaz lampant decit motorina, asa tragea de prost c-am jurat ca nu mai dau pe la aia.
De la MOL - parca se infigea mai bine, dar parca s-a si dus mai repede. Si, evident, a fost mai scumpa.
De la Rompetrol - parca torcea mai bine motorul, dar in acelasi timp era mai lenesa - si mult mai scumpa

De la Aegean (parca): Eheee, da! Acolo diferenta! Dar nu ma duc bilunar in Grecia, asa ca ma "joc" si eu cu ce pot...
Cam asta-i experienta mea, subiectiva cum o fi ea... :)
In Romania n-am mai incercat alceva - Agip, Partener si care (daca) Or mai fi. Shell n-am prins, ca probabil de la ei as fi luat.

Mihai29
pasionat

Mesajde Mihai29 » Lun 18-Apr-2011 13:07

Ieri am fost de am alimentat de la Mol si am fost furat la pompa cu cca 4-5l de motorina. Am pus pistolul in rezervor si dupa cca 5l a inceput sa se simta ca vine motorina pe furtun. Am facut apoi un calcul cu cata motorina trebuia sa-mi intre si intr-adevar imi intrase cu cca 5l mai mult. In veci nu mai calc pe la ei. A mai patit si un alt prieten acelasi lucru. A alimentat cca. 8l si pe ceasul de la bord ii arata mult mai putin. Ce sa faci, asta e "Romania .........."

Dyana
just curious

Mesajde Dyana » Mie 20-Apr-2011 15:35

Mihai29 scrie:Ieri am fost de am alimentat de la Mol si am fost furat la pompa cu cca 4-5l de motorina. Am pus pistolul in rezervor si dupa cca 5l a inceput sa se simta ca vine motorina pe furtun. Am facut apoi un calcul cu cata motorina trebuia sa-mi intre si intr-adevar imi intrase cu cca 5l mai mult. In veci nu mai calc pe la ei. A mai patit si un alt prieten acelasi lucru. A alimentat cca. 8l si pe ceasul de la bord ii arata mult mai putin. Ce sa faci, asta e "Romania .........."

cred ca am patit acelasi lucru la omv de vre-o doua ori...
bine acum nu sunt sigura pentru ca am pus putina motorina... ca nu mi s-a ridicat nici la martorul de pe bord si nici la cati km mai puteam sa fac... dar macar trebuia sa imi creasca nr de km.... deci Romania.... no comment

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Joi 21-Apr-2011 08:59

Hey, nu va grabiti cu "insultele"! Problema cu resetarea martorului "nivel carburant" dar si a computerului de bord cu numarul de km pe care ii poti parcurge cu motorina/benzina existanta in rezervor a mai fost discutata undeva pe forum.
Este foarte posibil ca in ambele cazuri sa fie vorba despre o eroare electronica de afisaj. Eu am patzit-o de multe ori, si mai ales in cazurile cand esti deja pe "rosu" si alimentezi cu mai putina motorina. Pt a nu va mai lovi de astfel de probleme, incercati sa puneti pe cat posibil mai mult combustibil odata la alimentare.

Dyana
just curious

Mesajde Dyana » Joi 21-Apr-2011 09:40

ag26raf scrie:Hey, nu va grabiti cu "insultele"! Problema cu resetarea martorului "nivel carburant" dar si a computerului de bord cu numarul de km pe care ii poti parcurge cu motorina/benzina existanta in rezervor a mai fost discutata undeva pe forum.
Este foarte posibil ca in ambele cazuri sa fie vorba despre o eroare electronica de afisaj. Eu am patzit-o de multe ori, si mai ales in cazurile cand esti deja pe "rosu" si alimentezi cu mai putina motorina. Pt a nu va mai lovi de astfel de probleme, incercati sa puneti pe cat posibil mai mult combustibil odata la alimentare.

de aia am si zis ca nu sunt sigura, dar ideea e ca dupa ce am alimentat (si pusesem vreo 4-5 litri) la 2-3 km mi s-a aprins martorul de motorina.... deci nu stiu sa iti spun daca a fost de la mine sau de la ei....

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Joi 21-Apr-2011 09:43

Pariez ca e de la tine.(ma rog de la masina) :D . Alimenteaza cu mai mult, in 90% cazuri cand vei baga doar 4-5 litri vei pati asa.

Dyana
just curious

Mesajde Dyana » Joi 21-Apr-2011 11:22

ag26raf scrie:Pariez ca e de la tine.(ma rog de la masina) :D . Alimenteaza cu mai mult, in 90% cazuri cand vei baga doar 4-5 litri vei pati asa.

ehh asta s-a intamplat de 2-3 ori cand kiar nu prea aveam bani.. de obicei bag mai mult :P

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Joi 21-Apr-2011 11:26

Idem "eeeeee", poi eu de ce crezi ca m-am prins de "smecherie" :D :D :D

Mihai29
pasionat

Mesajde Mihai29 » Joi 21-Apr-2011 12:50

Nu fi asa sigur pt ca eu imi cunosc masina si mai ales la consum. Il calculez de cand o am si nu ti-as dori sa vezi statistica mea cu toate consumurile. Pot sa-ti spun si cat a consumat in medie de cand o am. Si acum dintr-o data imi intra cu 5l mai mult. Daca vrei pot paria cu tine cand vrei ca m-a furat. Eu am alimentat plinul si trebuia sa-mi intre cca 22 si a intrat 27,4l. inteleg si eu o eroare,dar de maxim 1-2l dar nicidecum 5.5l

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”