Taxa noua!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 03-Iun-2011 18:24

eu cred ca va agitati de pomana. se taxeaza doar acele masini inmatriculate inainte de 2007 care sunt la prima tranzactie. Cred ca masinile din sfera voastra de interes deja au nevoie de fila noua in cartea de identitate pt a se trece noii proprietari. Este evident facuta ca sa inchida niste guri ce tipau discriminare!. Masa afectata va fi infima.
Daca e vreunul dintre voi ce se teme, si este primul pe cartea de identitate, si-o poate vinde sotiei/copilului/mamei/surorii/vecinului cat mai are timp...si gata!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 07-Iun-2011 10:46

abarth_mcm scrie:la faptul ca piata auto pentru masinile vechi se va bloca si nu se va vinde mai nimic....iar legea se va da in o forma sau alta.

legat de citroen..si asa se vindeau greu ele...iar un cx, un bx, un xm, o xantie sau chiar si modele mai noi ca saxo sau xsara vor fi aproape 100% imposibil de vandut sau cumparat in conditiile in care valoare taxei probabil va depasi valoarea masinii. Nu ca pentru alte modele gen C3,C4, C5 fabricate pana in 2007 ar fi mai bine..

Asta e..cine si-a luat s-h masina moare cu ea de gat si nu o va mai vinde in veci...
Cine nu si-a luat pana acum masina s-h, nici nu isi va mai putea lua in contextul acestei legi !

Asta deschide o noua cale de atac, pentru ca valoarea taxei depaseste valoarea bunului in sine ;)
Boc asta e de o prostie rara. Presimt ca va creste si mai mult numarul masinilor inmatriculate in BG.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 07-Iun-2011 11:25

hahahhaa veniti la craiova sa vedeti cate sunt! am un amic care a inscris o xantie hdi euro 3 intentionat in bulgaria, din cauza ca e mai ieftin de tinut in circulatie acolo, plus ca a scapat de toata birocratia tembela de la noi. berbelitu a zis ca nu il intereseaza de masinile ce se inscriu in bulgaria, si nu renunta la taxa. halal inteligenta e asta, sa gonesti platitorii de taxe peste hotare. de fapt... eu m-am convins ca tara asta e de fapt o mare cloaca; orice se intampla, oricum merg lucrurile, mai apar noi taxe, si preturile cresc. de exemplu acum au inceput sa creasca preturile la apartamente, din cauza demararii proiectului prima casa 4, sau ce numar o avea. lacomia nu mai are limite, si pleaca de la varf. din ce in ce mai mult ma bate gandul sa imi fac valiza si sa ii salut din mers pe domnii inteligenti. nu ma plang de trai, dar nu mai suport. cum incerc sa fac ceva ma lovesc de tot felul de bariere si de tampenii care intr-o lume civilizata nu ar trebui sa existe. nici macar libera circulatie a marfurilor nu mai exista, taxa asta fiind exemplul clar.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mar 07-Iun-2011 14:00

dj01fad scrie:hahahhaa veniti la craiova sa vedeti cate sunt! am un amic care a inscris o xantie hdi euro 3 intentionat in bulgaria, din cauza ca e mai ieftin de tinut in circulatie acolo, plus ca a scapat de toata birocratia tembela de la noi. berbelitu a zis ca nu il intereseaza de masinile ce se inscriu in bulgaria, si nu renunta la taxa. halal inteligenta e asta, sa gonesti platitorii de taxe peste hotare. de fapt... eu m-am convins ca tara asta e de fapt o mare cloaca; orice se intampla, oricum merg lucrurile, mai apar noi taxe, si preturile cresc. de exemplu acum au inceput sa creasca preturile la apartamente, din cauza demararii proiectului prima casa 4, sau ce numar o avea. lacomia nu mai are limite, si pleaca de la varf. din ce in ce mai mult ma bate gandul sa imi fac valiza si sa ii salut din mers pe domnii inteligenti. nu ma plang de trai, dar nu mai suport. cum incerc sa fac ceva ma lovesc de tot felul de bariere si de tampenii care intr-o lume civilizata nu ar trebui sa existe. nici macar libera circulatie a marfurilor nu mai exista, taxa asta fiind exemplul clar.

Daca as gasi butonul "Like"...tias da Like!

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Lun 13-Iun-2011 18:46

Mai stiti ceva concret in legatura cu taxa asta noua? Am cautat pe net pe ici pe colo...dar dupa atatea modificari gasesti cam orice pe net in legatura cu taxa, si nu prea am avut timp sa caut mai amanuntit. Deci daca stiti ceva va rog sa atasati aici :D ! :wink: :wink:

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Lun 13-Iun-2011 18:52

Nu s-a mai discutat nimic despre taxa.
Deci...s-a amanat.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mar 14-Iun-2011 10:00

oare nu se anuleaza? sau si asta o sa fie o taxa care tine 6 luni...

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Dum 24-Iul-2011 16:09

bereczky_sandor scrie:
abarth_mcm scrie:nu uita ca trebuie sa faci si autentificarea la rar ca sa o poti inscrie :wink:

e inmatriculata, doar schimb de proprietari :D

Nu conteaza. Chiar daca este inmatriculata in Romania, la schimbare de proprietar se merge la RAR pentru autentificare. Certificatul este valabil 60 de zile si se preda in original la Politie cand se depun actele. Masina trebuie sa aiba ITP valabil, dar sa nu fie in ultima luna sau ultimele doua luni de valabilitate (nu mai stiu exact) pentru ca trebuie facut si ITP-ul.
Certificatul fiscal scos de fostul proprietar la vanzare este valabil 30 de zile. Daca nu se fac actele in cele 30 de zile, se plateste si o amenda cand se merge la Administratia Financiara pentru depasirea termenului de luare in evidenta. Plus ca nu mai este valabil acel certificat si trebuie scos altul.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Dum 24-Iul-2011 16:36

crysti79 scrie:
bereczky_sandor scrie:
abarth_mcm scrie:nu uita ca trebuie sa faci si autentificarea la rar ca sa o poti inscrie :wink:

Nu conteaza. Chiar daca este inmatriculata in Romania, la schimbare de proprietar se merge la RAR pentru autentificare. Certificatul este valabil 60 de zile si se preda in original la Politie cand se depun actele. Masina trebuie sa aiba ITP valabil, dar sa nu fie in ultima luna sau ultimele doua luni de valabilitate (nu mai stiu exact) pentru ca trebuie facut si ITP-ul.
Certificatul fiscal scos de fostul proprietar la vanzare este valabil 30 de zile. Daca nu se fac actele in cele 30 de zile, se plateste si o amenda cand se merge la Administratia Financiara pentru depasirea termenului de luare in evidenta. Plus ca nu mai este valabil acel certificat si trebuie scos altul.

Am luat masina de la o cunostinta, deci masina practic e pe numele lui (eu am platit impozit lui, evident ca doar 100 de lei, pentru ca 4 luni din an masina a fost la el, si asigurare 6 luni, si cam atat am platit pe langa masina) masina e pe numele lui inca, eu circul cu ea, am platit-o, e la mine etc. doar trebuie sa rezolv actele, dar astept pana in septembrie ca atunci mi se termina asigurarea si rovineta, doar atunci ma apuc sa rezolv si actele etc.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Dum 24-Iul-2011 16:41

bereczky_sandor scrie:
crysti79 scrie:
bereczky_sandor scrie:

Am luat masina de la o cunostinta, deci masina practic e pe numele lui (eu am platit impozit lui, evident ca doar 100 de lei, pentru ca 4 luni din an masina a fost la el, si asigurare 6 luni, si cam atat am platit pe langa masina) masina e pe numele lui inca, eu circul cu ea, am platit-o, e la mine etc. doar trebuie sa rezolv actele, dar astept pana in septembrie ca atunci mi se termina asigurarea si rovineta, doar atunci ma apuc sa rezolv si actele etc.

a zis ca daca vreau sa fac fisa de vanzare-cumparare sau ce o fi, sa fac, el semneaza ca nu prea ii pasa nici acuma si nici atunci, neaparat isi dorea o masina nou nouta, si sa scape de asta care a stat in garaj cel mai mult pentru ca avea si doua masini de la firma unde lucreaza si normal ca in loc de masina personala o folosea pe alea.

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Dum 24-Iul-2011 16:59

Eu am inteles, am spus doar ca atunci cand o sa vreti sa o treceti pe numele dvs, va trebui sa faceti act de vanzare-cumparare, contract, se scoate certificatul fiscal de catre vanzator, se vizeaza la Financiar, apoi dvs mergeti la Financiar sa fiti luat in evidenta. Se pune o viza si in dreptul cumparatorului si platiti o taxa.
Dupa asta, trebuie sa mergeti la RAR pentru a face autentificare. Se fac niste poze cu seriile motor si sasiu pentru a vedea daca corespund cu cele din baza lor de date. Se elibereaza certificatul, dupa care se merge la Politie.
Deci, chiar daca este inmatriculata definitiv in Romania, la schimbare de proprietar, se merge obligatoriu la RAR.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 24-Iul-2011 17:19

Avand in vedere ca RCA-ul e pe numele lui, daca tu faci accident si esti de vina, lui o sa ii creasca RCA-ul tuturor masinilor pe care le detine. Mare atentie sa nu iasa scandal pe subiectul asta. Eu zic ca cel mai bine o inmatriculezi pe numele tau cat de repede. el isi va recupera de la firma de asigurare suma de bani aferenta RCA-ului pe durata pe care nu a fost folosit fara nici o problema. La impozit, la fel.
"If in doubt, flat out!"

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Dum 24-Iul-2011 18:30

mbc scrie:Avand in vedere ca RCA-ul e pe numele lui, daca tu faci accident si esti de vina, lui o sa ii creasca RCA-ul tuturor masinilor pe care le detine. Mare atentie sa nu iasa scandal pe subiectul asta. Eu zic ca cel mai bine o inmatriculezi pe numele tau cat de repede. el isi va recupera de la firma de asigurare suma de bani aferenta RCA-ului pe durata pe care nu a fost folosit fara nici o problema. La impozit, la fel.

Asta stiu, totusi sper sa nu fac accident ... :? Asta cu recuperatul...esti 100% sigur??? stii cazuri concrete, ca atuncea tot eu recuperez banii :)
Ultima oară modificat Dum 24-Iul-2011 18:32 de către bereczky_sandor, modificat 1 dată în total.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Dum 24-Iul-2011 18:31

crysti79 scrie:Eu am inteles, am spus doar ca atunci cand o sa vreti sa o treceti pe numele dvs, va trebui sa faceti act de vanzare-cumparare, contract, se scoate certificatul fiscal de catre vanzator, se vizeaza la Financiar, apoi dvs mergeti la Financiar sa fiti luat in evidenta. Se pune o viza si in dreptul cumparatorului si platiti o taxa.
Dupa asta, trebuie sa mergeti la RAR pentru a face autentificare. Se fac niste poze cu seriile motor si sasiu pentru a vedea daca corespund cu cele din baza lor de date. Se elibereaza certificatul, dupa care se merge la Politie.
Deci, chiar daca este inmatriculata definitiv in Romania, la schimbare de proprietar, se merge obligatoriu la RAR.

hmmm...daca tot am ajuns la subiectul asta, nu stie cineva sigur cam ce taxe se platesc, si cat costa? si ce se ia in vedere la masina (motorizare, an etc?)

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 24-Iul-2011 19:25

logic ca stiu cazuri concrete ... EU. Amf ascut asta si pentru firma cand a casat o dacia 1310 si avea rca valabil.
taxe pentru 2.0:
impozit 180 lei pe an
rca 500 lei pe an
rovinieta 130 lei (parca) pe an.

La 1.8 impozitul e un pic mai mic (foarte putin) si rca-ul mai mic (100 lei in minus maxim). rovinieta e aceeasi.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Diverse”