Ha, ha, ce bine!
Stii cantecul ala: "dusmanii mor de ciuda/ ca n-au valoarea mea" (unde "ciuda" trebuie inlocuit cu "motor")...
M-a lasat motorul?
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Da, paco, numai ca WLD (Catalin) mai are o masina, ale carei pistoane s-au incapatinat sa nu se sparga, desi proprietarul le-a aplicat un tratament foarte dur. Si pun pariu ca la aceeasi masina, nici nu e asa mare diferenta de compresie intre cilindrii, proportional vorbind, desigur...
Ti-am zis-o :P
Ti-am zis-o :P
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
Hai sa nu fim rai. Tocmai pentru ca am spart un piston la masina "noua" mi-am permis sa fiu mai acid cu "paco". Ideea e ca in locul tau as desface motorul sa vad de ce nu are compresie pe cilindrul ala. Ar putea sa fie o supapa care nu inchide, sau ai putea sa scapi cu un set de segmenti.
Preturi pt 16v :
Segmenti: 330RON
Simeringuri supape: 16X2.5RON
Garnitura chiulasa: 13RON
Preturi pt 16v :
Segmenti: 330RON
Simeringuri supape: 16X2.5RON
Garnitura chiulasa: 13RON
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@paco: la BX au fost montate doar motoare cu 4 pistoane, deci tot 4 cilindrii. E adevarat ca unele motoare au 16 supape in loc de 8... 
daca Catalin ar fi avut 8 clindrii sub capota, ar fi trebuit sa-l sunam sa ne facem programare cind iesim pe strasse...

daca Catalin ar fi avut 8 clindrii sub capota, ar fi trebuit sa-l sunam sa ne facem programare cind iesim pe strasse...

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
paco scrie:Catalin, supapele inchid bine, le-am verificat.
Iar de desfacut mai departe, nu mai desfac. Ca stiu ce urmeaza...Cu banii de desfacut, schimb masina
Cum ai verificat ca supapele "inchid bine"? E posibil sa ai o problema la "scaunul" supapei si sa nu ai compresie din aceasta cauza. Daca desfaci motorul sa schimbi simeringurile de supape, poti sa faci si o verificare a scaunelor de supape si a supapelor si sa faci o rectificare, daca este cazul. De asemenea, poti sa vezi si cat de uzati sunt cilindrii.
Fun Citroen
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
paco scrie:Nu am simeringuri, am mai spus. Si mecanicul a verificat jocul supapei cu lera. A zis a e ok. Nu ma mai zapaciti, abia ma linistisem si eu...
A verificat jocul cu lera si a aflat ca acesta exista

Asta nu inseamna ca supapa sau supapele respective etanseaza bine. Problema e ca la un diesel in stare noua, compresia masurata trebuie sa fie cu 8-10 atmosfere mai mare decat raportul de compresie constructiv. Acesta este 20-22 in functie de tipul motorului. Te las sa faci calculele mai departe.

Din punctul meu de vedere, motorul tau merge in 3 cilindrii.