Mici probleme

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

remus4u
just curious

Mici probleme

Mesajde remus4u » Sâm 18-Dec-2010 20:00

Mi-am cumparat si eu de curand un citroen C1 si am observat cateva probleme, daca stie cineva cum se pot rezolva sau daca stiu un service cu preturi accesibile sunt toate bine venite.

Problemele ar fi urmatoarele:
1) cand apas pe butonul de A/C se aprinde dar nu ramane aprins, adica nu ramane blocat in "on" (am cautat pe forum dar nu am gasit nimic)
2) butonul de la avarii este crapat, stie cineva unde pot gasi unul nou si cat costa
3) azi cand am stateam cu masina pe loc nu avea nimic dar cand o turam fara sa fie in viteza tremura putin e ceva normal sau este ceva in neregula

cam atat momentan :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 19-Dec-2010 03:45

Despre butonul de A/C nu stiu nimic, banuiesc ca ai tu o defectiune specifica. Aerul functioneaza, adica baga rece?

Butonul de avarii crapa la toate, se pare din spusele altora ca ar costa in jur de 50lei. Sfatul meu este sa il lasi asa, nu ii afecteza cu nimic buna functionare, iar fisura respectiva, odata ajunsa de la un capat la celalalt al butonului, nu degenereaza. E doar un inconvenient estetic si nimic mai mult.

Vibratiile astea sunt specifice masinii. Unii zic ca de vina e motorul in 3 cilindri care prin conceptie este un motor dezechilibrat, dar oare de ce motoarele in 3 din gama VW nu produc asemenea "zguduieli"? Parca nici Matizul nu se hurducaie in halul asta... Ma rog, eu zic ca masina e de cacao. Unii se vor supara...din nou... :twisted:

In orice caz, sa o stapanesti sanatos si fara incidente. In cazul tau, fiind vorba de un SH din cate inteleg, masina a avut un pret mic de achizitie iar eventualele defectiuni nu vor fi un capat de tara, desi e mai bine sa nu le ai. Mai rau de astia care le-am luat de noi cu 9400eu si care le vindem dupa 3 ani cu 3000eu, dupa ce am mai bagat 1000eu in reparatii. :mad:

remus4u
just curious

Mesajde remus4u » Joi 26-Mai-2011 15:20

Salutari, revin si eu cu unele intrebari :D

Imi poate recomanda si mie un service ok de buburuze ca din cate am citit toti se plang de cele oficiale. M-ar interesa un service pentru partea electrica in principal si oamenii sa mai fi umblat la buburuze ca imi e teama sa o las ca subiect de practica :?

Si de asemenea daca stiti unde pot gasi si eu un centru de dezmembrari, preferabil sa aibe si o buburuza din care pot lua anumite chestii.

Multumesc si o zi cat mai buna :)

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Joi 26-Mai-2011 17:34

cu a/c-ul este foarte probabil sa nu ai freon , sau este filtrul ala cu sticla infundat
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie

Florin&David
simpatizant

Mesajde Florin&David » Vin 24-Iun-2011 16:01

in primul rand sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi km fara incidente

1. ai tu o problema cu contactul ala acolo si de aceea nu ramane becul aprins. chiar daca nu mai ai freon deloc in instalatie tot trebuie sa-ti ramana aprins. un contact imperfect ceva.

2. cum au spus si ceilati membrii ai forumului ... lasa butonul ala asa. si daca iei altul va ajunge in aceasi stare daca nu mai rau. am vazut si fara ca se sparsese de tot.

3. stai sa vezi cum face cand o sa iti merga si aerul conditionat. o sa fugi din ea.

sa sti ca ai facut o alegere buna.
masina mananca foarte putin, impozit mic mic de tot. nu cere multe daca incepi sa ai grija de ea sa i le dai la timp, revizii - mici chestii care mai apar probabil.
eu am luat-o pentru sotie si am cam investit in ea. a fost masina de SCOALA si a trebuit sa schimb kit ambreiaj, discuri frana si dupa o super revizie la 70.000 km cu tot ce se poate ca in carte nu mai aprea nimic de la 48.000 km. Omu' le-a facut dar nu le-a mai scris, ca la garaj in cartier nu are nimeni stampila.
dar una peste alta este o masina perfecta de oras.

eu in Constanta merg cu ea la Peugeot. Citroen doar ce au deschis si au o echipa super tanara care nu-mi inspira incredere.

parcurile de dezmembrari duc lipsa de modelul asta. as fi vrut si eu o oglinda dreapa dar ...
stiu ca ai fi avut nevoie de una alta dar pe undeva e bine. inseamna ca nu le place sa se loveasca.
bafta la cautari.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 24-Iun-2011 16:38

Tocmai am completat si eu cu refrigerent pentru A/C, mai aveam 210g din 450g, raceste ca in prima zi acum, adica VARZA. Climatizarea e o gluma la masina asta, ca si la Logan sau alte model low-cost, de altfel. M-am uitat de curand la un Cielo cu climatizare verificata recent si la o Xara cu 160.000km, aceasta fara vreo astfel de revizie, si pot sa spun ca ambele faceau "cancer" in habitaclu, incomparabil cu ceea ce pot ale noastre. Asta este, ne descurcam cu ce avem...
Ca veste buna mentionez ca am facut I.T.P la 60.000km iar buburuza a luat inspectia cu brio.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 24-Iun-2011 20:11

la cielo este un compresor oversized zic eu. Da, normal ca raceste bine, dar de impactul negativ asupra motorului ce zici? Eu am condus vreo 2 ani masina de firma cielo, cu bune, cu rele dar aerul conditionat era nasol din punctul de vedere al compromisului facut. Si cielo avea motor de 1.5benzina. La 1.0 benzina, fie el si cu 12 valve cred ca se simtea prea tare un ac mai vanjos. La logan e naspa, dar suportabil zic eu. Si din punct de vedere al pierderii performantelor motorului si din cel al racirii.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Citroen C1”