Salutare
Am fost la service si mi-au spus dupa ce am schimbat amortizor stanga fata + cap de bara ca fuzeta ar fi putin stramba.
Zgomote la directie nu sunt, la viteze de oras nu fuge nici in dreapta nici in stanga, inca nu am apucat sa ii dau tare pe undeva sa vad cum sta.
In concluzie, ar trebui sa imi fac griji? Inafara de faptul ca se va toci cauciucul neuniform.
Roata nu pare a fi inclinata.
Unghi fuga mi-au spus ca nu se poate face atata timp cat fuzeta este stramba.
Ce ma sfatuiti?
Fuzeta
Moderator: Echipa Tehnica
- robistan25
- pasionat
Ai grija sa nu fie vreo manevra... Cum si-au dat meseriasii seama de acest lucru ? Dintr-o privire ? Hai sa fim seriosi. Si daca presupunem ca ai dat puternic intr-o groapa tot e exclus strambarea fuzetei. Fuzeta in cel mai rau caz se sparge, dar si asa e extrem de rar, doar la accidente puternice. Doamne fereste! Daca era mare meserias, facea niste masuratori intre anumite puncte si iti dadea verdictul asta. A facut treaba asta? Daca stii ca nu mai ai jocuri la directie, mergi si verifica unghiurile in alta parte si atunci vezi ce si cum.
-
- pasionat
robistan25 scrie:Ai grija sa nu fie vreo manevra... Cum si-au dat meseriasii seama de acest lucru ? Dintr-o privire ? Hai sa fim seriosi. Si daca presupunem ca ai dat puternic intr-o groapa tot e exclus strambarea fuzetei. Fuzeta in cel mai rau caz se sparge, dar si asa e extrem de rar, doar la accidente puternice. Doamne fereste! Daca era mare meserias, facea niste masuratori intre anumite puncte si iti dadea verdictul asta. A facut treaba asta? Daca stii ca nu mai ai jocuri la directie, mergi si verifica unghiurile in alta parte si atunci vezi ce si cum.
Au urcat masina pe elevator si s-au uitat pe partea dreapta cum trebuie sa vina. Prin comparatie au spus ca e putin stramba. Am sa ma duc la geometrie sa vad ce spun aia, dar sa le zic ce au spus mecanicii sau sa ma fac ca nu stiu nimic?

...deci ai schimbat capu de bara si nu ai facut unghiu ?
pai in cazul asta scuza-ma dar mecanicul e dobitoc. Trebuia sa iti spuna sa schimbi fuzeta intai de toate, pentru ca indiferent daca numara pasii de la capu de bara (sau bieleta de directie in alta situatie) unghiul este obligatoriu. asa tu umblii cu doua piese noi care probabil vor capata joc din cauza fuzetei. Mi se pare o treaba facuta invers !
Mergi la alt service si nu le spune decat ca roata are joc! vezi daca se prind. Am fost la un service pompos cu o masina s-au benoclat la ea jumatate de ora dar nu au pomenit ca era puntea fata stramba . . . si era vizibil! fugi de jepcari de genul asta

Mergi la alt service si nu le spune decat ca roata are joc! vezi daca se prind. Am fost la un service pompos cu o masina s-au benoclat la ea jumatate de ora dar nu au pomenit ca era puntea fata stramba . . . si era vizibil! fugi de jepcari de genul asta
zack_zack scrie:...deci ai schimbat capu de bara si nu ai facut unghiu ?pai in cazul asta scuza-ma dar mecanicul e dobitoc. Trebuia sa iti spuna sa schimbi fuzeta intai de toate, pentru ca indiferent daca numara pasii de la capu de bara (sau bieleta de directie in alta situatie) unghiul este obligatoriu. asa tu umblii cu doua piese noi care probabil vor capata joc din cauza fuzetei. Mi se pare o treaba facuta invers !
Mi-au spus sa imi caut fuzeta, eu au facut tot ce puteau sa pot circula. Am sa caut o fuzeta pe la dezmembrari, imi e frica sa merg cu ea asa stramba pentru ca am auzit ca fiind fonta, se poate crapa imediat.
Nu ma pricep la mecanica, ce se poate intampla daca o crapa?
P.S: Unghiu mi-au spus ca nu merge facut din cauza fuzetei care s-a strambat putin.
- robistan25
- pasionat
robistan25 scrie:Ti-au spus si ce unghi afecteaza fuzeta stramba ? De cadere sau de convergenta? Daca e al 2-lea, se jongleaza din capul de bara. Eu, in locul tau, as verifica la un alt service, dar bun, unghiurile de directie. Asa, se confirma sau nu daca e stramba fuzeta.
da mi-au spus, e culmea ala de cadere, nu se poate face nimic m-am interesat. Mie frica momentan sa depasesc 50 km/h cu ea, ca si drumul e cam cu gropi, sa nu ma trezesc cu vreo minune.
Am doua intrebari pentru cei care se pricep:
E posibil sa fie bascula in loc de fuzeta? Pe net am citit ca fuzeta e tare rau, f.rar se stramba. Deci ar putea fi bascula?
Care sunt pasii de urmat pentru a da un verdict de genul? Ce masuratori se fac? Unde trebuie sa ma uit?
Luni ma duc la geometrie si macar sa stiu si eu ceva despre ea.
E posibil sa fie bascula in loc de fuzeta? Pe net am citit ca fuzeta e tare rau, f.rar se stramba. Deci ar putea fi bascula?
Care sunt pasii de urmat pentru a da un verdict de genul? Ce masuratori se fac? Unde trebuie sa ma uit?
Luni ma duc la geometrie si macar sa stiu si eu ceva despre ea.
masoara si bascula inainte de a da banii pe fuzeta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- robistan25
- pasionat
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi