Statii emisie receptie pro sau contra?
Moderator: Echipa Tehnica
Ce parere aveti? Se merita? Daca da ce model recomandati?
Pro:
- te fereste oarecum de radare si controale;
- te ferește de eventuale blocaje de drumuri din accidente sau alte cauze pe care le poti evita din timp
- poti cere unui tir sa te ajute la o depasire
- cand e noapte esti singur si e drumul lung uneori e distractiv sa mai schimbi o vorba
etc..
Contra:
-injuraturi multe
-uneori desi mai rar si tepe
-stai mereu sa scoti statia si antena cand pleci din masina;
-vorbaraie multa si nu mai poti asculta si tu o melodie pe rc masinii (stiu statia se mai poate si inchide dar in felul asta anulezi multe din argumentele pro)
etc..
Pro:
- te fereste oarecum de radare si controale;
- te ferește de eventuale blocaje de drumuri din accidente sau alte cauze pe care le poti evita din timp
- poti cere unui tir sa te ajute la o depasire
- cand e noapte esti singur si e drumul lung uneori e distractiv sa mai schimbi o vorba
etc..
Contra:
-injuraturi multe
-uneori desi mai rar si tepe
-stai mereu sa scoti statia si antena cand pleci din masina;
-vorbaraie multa si nu mai poti asculta si tu o melodie pe rc masinii (stiu statia se mai poate si inchide dar in felul asta anulezi multe din argumentele pro)
etc..
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Contra:
-strica tot aspectul interior si exterior al masinii
-zgomotele din statie te obosesc in plus fata de simplul condus
-exact ca si telefonul mobil iti fura atentia, mai ales ca auzi cate ceva pe statie destul de des.
-un model bun costa catre 1000 lei, daca iei jafuri ai probleme in cealalta directie.
Pro:
-te scuteste de plictiseala daca mergi singur
-ai putea opta pentru un model portabil, care probabil ca gasesti pe la 500 de lei, dar atunci raza de actiune scade, dar nu se strica aspectul masinii niciunde si o scoti usor din masina, si nici politia nu vede, nici altii nu vad ca tu ai statie.
-strica tot aspectul interior si exterior al masinii
-zgomotele din statie te obosesc in plus fata de simplul condus
-exact ca si telefonul mobil iti fura atentia, mai ales ca auzi cate ceva pe statie destul de des.
-un model bun costa catre 1000 lei, daca iei jafuri ai probleme in cealalta directie.
Pro:
-te scuteste de plictiseala daca mergi singur
-ai putea opta pentru un model portabil, care probabil ca gasesti pe la 500 de lei, dar atunci raza de actiune scade, dar nu se strica aspectul masinii niciunde si o scoti usor din masina, si nici politia nu vede, nici altii nu vad ca tu ai statie.
"If in doubt, flat out!"
mbc, trebuie sa te contrazic, cele portabile sunt mai scumpe decat cele fixe la aceleasi performante, iar politia si ceilalti participanti la trafic o vad la fel de afara pentru ca nu poti folosi portabila in masina fara antena externa, deci masina la exterior arata la fel (ca o masinuta teleghidata, cum le place unora sa zica).
Iar legat de aspectul interior, e relativ, depinde unde o montezi, eu o am montata sub scaun si nu se vede nimic.
Bogdan a cam expus marea majoritate a avantajelor si dezavantajelor.
ar mai fi totusi o problema in perioadele cu propagare cand ori nu te intelegi cu nimeni, ori ii auzi pe unii care sunt foarte departe si nu te intereseaza.
Iar legat de aspectul interior, e relativ, depinde unde o montezi, eu o am montata sub scaun si nu se vede nimic.
Bogdan a cam expus marea majoritate a avantajelor si dezavantajelor.
ar mai fi totusi o problema in perioadele cu propagare cand ori nu te intelegi cu nimeni, ori ii auzi pe unii care sunt foarte departe si nu te intereseaza.
-
- pasionat
silviu, tu vorbesti din auzite, eu vorbesc din practica. La firma circulam cu 2 device-uri prin tara:
-scanner setat pe frecventele stiti voi cui - portabil
-statie emisie receptie CB - portabila
Ambele erau agatate de parasolar, fiecare pe un parasolar ca altfel picau. Nu am avut cum sa masor cat emitea statia sau cat prindea, dar pot sa iti zic ca cu masinile de serviciu in perioada respectiva nu am avut nici o amenda. Deci nu, nu e obligatoriu sa ai antena in interiorul masinii.
Mie imi place maxim cand vad o masina gen Fiat 500 / Citroen C1 / Toyota Yaris care are antena de 1.8m sau 1.5 (alea mari) pusa pe plafon. E fix ca o masina teleghidata.
-scanner setat pe frecventele stiti voi cui - portabil
-statie emisie receptie CB - portabila
Ambele erau agatate de parasolar, fiecare pe un parasolar ca altfel picau. Nu am avut cum sa masor cat emitea statia sau cat prindea, dar pot sa iti zic ca cu masinile de serviciu in perioada respectiva nu am avut nici o amenda. Deci nu, nu e obligatoriu sa ai antena in interiorul masinii.
Mie imi place maxim cand vad o masina gen Fiat 500 / Citroen C1 / Toyota Yaris care are antena de 1.8m sau 1.5 (alea mari) pusa pe plafon. E fix ca o masina teleghidata.
"If in doubt, flat out!"
- bereczky_sandor
- pasionat
- bereczky_sandor
- pasionat
-
- pasionat
Legal ai voie sa ai statie de emisie receptie in banda de 27 Mhz (Citizen Band) care emite cu pana la 4w fara nici un fel de autorizatie sau alte detalii. Problema esta ca atunci cand te opreste garcea pentru ceva anume, va fi mai indulgent cu tine daca vede ca nu ai nici detector de radar, nici statie radio nici alte shituri decat daca vede ca ai de toate.
Inca ceva: La cata liniste am in masina acum (bx-ul era mai galagios) ultimul lucru pe care l-as vrea ar fi voca suava a tiristilor injurand gratuit de plictiseala. Prefer sa circul 100% legal si sa fie liniste in masina, cu muzica data incet si e o super calatorie.
Inca ceva: La cata liniste am in masina acum (bx-ul era mai galagios) ultimul lucru pe care l-as vrea ar fi voca suava a tiristilor injurand gratuit de plictiseala. Prefer sa circul 100% legal si sa fie liniste in masina, cu muzica data incet si e o super calatorie.
"If in doubt, flat out!"
- calin_bursuc
- pasionat
Mie imi place maxim cand vad o masina gen Fiat 500 / Citroen C1 / Toyota Yaris care are antena de 1.8m sau 1.5 (alea mari) pusa pe plafon. E fix ca o masina teleghidata.[/quote]
faza cu antenele alea gigante de pe masini este o mare prostie.antena se calibreaza dupa puterea statiei deci o antena imensa si o statie micuta nu rezolva nimic.
Se poate monta o statie micuta undeva in bord sau undeva unde sa nu fie la vedere si o antene de vreo 50-60mm si este perfect pt. a evita radarele si nici nu strica nici un aspect nici int. nici ext. iar antena se poate monta cu magnet daca vrei sa o iei in casa in fiecare seara.
faza cu antenele alea gigante de pe masini este o mare prostie.antena se calibreaza dupa puterea statiei deci o antena imensa si o statie micuta nu rezolva nimic.
Se poate monta o statie micuta undeva in bord sau undeva unde sa nu fie la vedere si o antene de vreo 50-60mm si este perfect pt. a evita radarele si nici nu strica nici un aspect nici int. nici ext. iar antena se poate monta cu magnet daca vrei sa o iei in casa in fiecare seara.
- bereczky_sandor
- pasionat
poate eu am un gust ciudat in aceasta privinta, dar imi place cum arata o masina mare (gen: passat, c5, superb, sau orice alta masina din categoria "lux" chiar si daca nu e din 2005...) cand are o antena "gigantica". Iar norocul nam avut sa vad un c1, sau ceva asemanator sa aiba o antena de statie uriasa.

- bereczky_sandor
- pasionat
Referitor la propagare. In scurta mea experienta cu statii nu m-a afectat, deci nu o consider o problema, plus ca daca folosesti statia activ (adica intrebi chiar pe cei care ii intalnesti in trafic-nu doar sa asculti nu vor fi probleme).
Referitor la antena am vazut si modele de antene mai scurte-stiti ceva legat de ele?
O chestie noua pe care o aflu acuma este legata de statiile portabile. Sunt speciale sau merg si cele tip walki-talki din comert? Daca sunt speciale cam cat costa una?
Referitor la reactia politaiului, pe mine m-a prins radarul cu tot cu detector, dar politaiul nu a fost mai inrait, din contra mi-a dat amenda minima si parca am intrevazut un zambet gen..ce fraier asta l-am prins cu tot cu detector.
Referitor la antena am vazut si modele de antene mai scurte-stiti ceva legat de ele?
O chestie noua pe care o aflu acuma este legata de statiile portabile. Sunt speciale sau merg si cele tip walki-talki din comert? Daca sunt speciale cam cat costa una?
Referitor la reactia politaiului, pe mine m-a prins radarul cu tot cu detector, dar politaiul nu a fost mai inrait, din contra mi-a dat amenda minima si parca am intrevazut un zambet gen..ce fraier asta l-am prins cu tot cu detector.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
-
- pasionat
Nu poti folosi walkie talkie pentru banda CB. Walkie talkie sunt vandute ca si set si majoritatea au frecvente costum (nu prea exista standard). Statiile de emisie receptie sunt gandite de la bun inceput pentru comunicarea la distanta mai mare si pe frecvente standard. Ex: Canalul 9 din banda de 27 Mhz parca este pentru urgente iar 22 daca imi aduc bine aminte este canal general de comunicatie (intre tiristi
)

"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
Un moft... o ineficienta amatorilor . Cand ai o companie cu,, X'' nr. auto e ok. Tu ca amator ce faci ? Te apuci a cauta toate frecventele de banda sa iei legatura cu oarecare induvid ? Este ca si pe vremuri cand cautam Radio Europa Libera (azi prindeam postu ' ...maine nu ) Pt. fiecare in parte se aloca o latime de banda cu anumita frecventa . Deci NU se merita pt. 1-2- abonatii care folosesc aceiasi lungime de banda . Decat sa bagi bani in asa ceva... mai bine faci investiti in buna functionare a autoturismului . Parerea mea ...
- calin_bursuc
- pasionat