Cum se demonteaza rotula fata?
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- buda.nicolae
- pasionat
Cum se demonteaza rotula fata?
Buna seara! Mi-am luat azi rotule si bielete antiruliu, insa au aparut doua probleme: prima problema e ca la roata din partea dreapta nu pot sa desurubez surubul care tine trapezul, se invarte in rotula (am incercat si sa tin contra cu imbus, insa parca e intepenit, nu am reusit), va rog cine stie sa-mi vabda un pont; iar a doua problema, exista ceva scula speciala pentru desurubarea rotulei, am vazut ca in celalalt capat, nu cel cu surubul are un filet (m-am gandit sa incerc cu doua piulite la capatul care intra in trapez si sa o strang normal cu cheia de 21). Va multumesc anticipat!
-
- pasionat
- buda.nicolae
- pasionat
Multumesc marianmarian! Eu am intrebat cum desurubez rotula, ca habar nu am, cred ca se face cu un hexagon, ca are in capat loc pentru hexagon, insa as mai putea face si cu 2 piulite, una sa o folosesc ca si contra piulita si sa o insurubez cu cheia, insa pana atunci nu stiu cum sa le dau jos. De aceea am deschis topicul, poate ma lumineaza si pe mine careva sau sa-mi dea cateva indicatii! Va multumesc!
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 1.6 Hdi 80kw 2005
- 2: Ford Ka 1.3i 55kw 2005
Salut Nicolae ! In primul rand trebuie sa demontezi pivotul de pe bascula.Apoi ca sa demontezi pivotul din fuzeta, vezi ca are o siguranta dintr-o tabla,o indrepti, apoi desfiletezi pivotul.In lipsa de scule adecvate cred ca poti incerca romaneste cu o daltita si cu multa atentie.Mai asteapta si alte raspunsuri, poate gresesc.Eu nu am schimbat niciodata pivotii,dar cam asta am vazut cand am avut curiozitatea sa ma bag sub masina.Multa bafta.
-
- pasionat
- buda.nicolae
- pasionat
Multumesc pef73, insa problema s-a acutizat!!! Nu pot sa desurubez pivotul de pe partea stanga! Parca e blocat! Am incercat in toate felurile "romanesti" posibile! Ba mai mult, nu pot nici sa pun trapezul inapoi ca am stricat filetul de la rotula atunci cand am desfacut piulita
. Am facut insolatie de cand ma tot spetesc sa il desfac pivotul! Ceva recomandari???

- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- buda.nicolae
- pasionat
Multumesc pef73 si mesersmith, nu am spart canelurile, insa nu am dat cu asa de multa putere pana sa-si dea drumul (mi-a fost frica sa nu strica canelurile si nu am riscat, poate ajungeam la cheie speciala, iar daca buleam ceva la ea nu o mai puteam deschide nici cu aia). Oricum acu vreo 40 min am terminat cu toata treaba, si-s tare multumit! Mi-am schimbat toate bucsele de la trapez, rotulele, bieletele anti-ruliu, iar azi sau mai bine pe sambata ca azi trebuie sa sarbatoresc cu sotia ( implinim 5 ani de casnicie
) o sa schimb si capetele de bara si un suport de la motor, cel de langa cutie! Oricum rotulele erau foarte bune, deci am investit pe degeaba, si o bieleta era in perfecta stare,cred ca nu am vrut sa lucrez de mai multe ori si am schimbat cam toate, mai ales ca am facut treaba singur si ma simt tare multumit de treaba! Va multumesc de ajutor! Va doresc o noapte placuta si o zi racoroasa!

- buda.nicolae
- pasionat
- buda.nicolae
- pasionat
Multumesc pef73 pentru uraraile de bine! Oricum cred ca este necesar sa o desfac, nu cred ca o sa-mi faca prea multe prbleme deoarece ieri le-am schimbat pe amandoua! Am crezut ca sunt ceva smecherii sau ceva ponturi si pentru aceste bucsi, am vazut ca locul unde intra este destul de stramt si nu prea am chef sa ma chinuiesc cu bagatul lor! Oricum iti multumesc inca o data si-ti doresc aceleasi lucruri si sentimente pe care le-ai impartasit pentru noi! Iti doresc o seara placuta si racoroasa!
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”