C3 Picasso

Forum de discutii generale despre Citroen C3 Picasso. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Lun 18-Iul-2011 13:40

am 12000 km acum, nu umblu foarte mult, nu am avut nici o problema cu ea pana acum, chiar si consumul a scazut simtitor, ca ma cam speriase la inceput. Sandor, probabil ca ne vom intalni, eu sunt chiar din targu mures si ma invart aproape zilnic cu masina zona stefan cel mare - centru - dambu, si, e foarte posibil sa fi fost eu, pentru ca e singurul din oras culoarea asta

multe salutari

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Lun 18-Iul-2011 18:49

[quote="Adi78"]am 12000 km acum, nu umblu foarte mult, nu am avut nici o problema cu ea pana acum, chiar si consumul a scazut simtitor, ca ma cam speriase la inceput. Sandor, probabil ca ne vom intalni, eu sunt chiar din targu mures si ma invart aproape zilnic cu masina zona stefan cel mare - centru - dambu, si, e foarte posibil sa fi fost eu, pentru ca e singurul din oras culoarea asta

multe salutari[/quote
e bine atunci.tinem aproape

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Lun 18-Iul-2011 20:18

Adi78 scrie:am 12000 km acum, nu umblu foarte mult, nu am avut nici o problema cu ea pana acum, chiar si consumul a scazut simtitor, ca ma cam speriase la inceput. Sandor, probabil ca ne vom intalni, eu sunt chiar din targu mures si ma invart aproape zilnic cu masina zona stefan cel mare - centru - dambu, si, e foarte posibil sa fi fost eu, pentru ca e singurul din oras culoarea asta

multe salutari

Daca vezi unul cu un xantia (cel din avatar) si te saluta din masina, sa te gandesti la mine. lol :lol: :lol:

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Mar 19-Iul-2011 07:56

Sambata care tocmai a trecut mi-am testat masina cu o remorca nu chiar usoara, vreo 400 si ceva de kg (o barca de 4,5 m cu vela) pe traseul Tg-Mures - Bezid si retur. A simtit micutul vti 95 greutatea, a tras totusi fara sughituri, dar si-a cerut partea, consumul a crescut la nivelul celui din oras (8-8,5) la drum intins si maxim 95 km/h. Altfel s-a comportat admirabil, greutatea de pe carlig nu mi-a dat impulsuri aiurea si nici nu s-a simtit foarte mult la franare, poate ma asteptam eu la ceva mai rau.
Sandor, te invidiez pentru un lucru, suspensia pneumatica, mie imi place la nebunie treaba asta si masinile vechi, clasice, de asta mi-as lua si eu un GS, care cred ca e cea mai ieftina varianta care sa impace amandoua pasarele ale mele :D. Dar mai este pana atunci... altele sunt prioritatile...

Imagine

Imagine

o idee despre marimea "barcutei"

Imagine
Ultima oară modificat Mar 19-Iul-2011 08:17 de către Adi78, modificat 1 dată în total.

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mar 19-Iul-2011 07:58

Super tare.cat a fost carligul?ma bate gandul sa-mi pun si eu

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Mar 19-Iul-2011 08:22

mihai ham scrie:Super tare.cat a fost carligul?ma bate gandul sa-mi pun si eu

a fost cam 2000 lei cu tot cu montaj, a fost comandat dupa seria masinii, si nu mai stiu, a fost cam 7-800 lei carligul, tot cam atat instalatia electrica si restul pana la 2000 montajul, l-am comandat in momentul in care masina era deja comandata dar nu sosita, au ajuns deodata, si am luat-o din showroom cu tot cu carlig.
la revizia de un an, am intrebat de bare longitudinale, ca am si eu un caiac si o barcutza de 2,4 m, si vroiam si din astea. M-am cam speriat, 1440 lei barele fara montaj si fara bandourile negre speciale cu gauri pentru ele, bandourile vreo 400 si ceva lei bucata!!! montaj vreo 70-100 lei parca. m-am dat batut :cry:

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 19-Iul-2011 08:36

Adi78 scrie:Sandor, te invidiez pentru un lucru, suspensia pneumatica, mie imi place la nebunie treaba asta si masinile vechi, clasice, de asta mi-as lua si eu un GS, care cred ca e cea mai ieftina varianta care sa impace amandoua pasarele ale mele :D. Dar mai este pana atunci... altele sunt prioritatile...

Un mic detaliu: suspensia este hidrapneumatica, nu pneumatica. Este o diferenta considerabila intre cele doua. Suspensia pneumatica o gasesti, de exemplu la Mercedes AirMatic sau autobuse sau unele camioane. Hidrapneumatica o gasesti la citroen.

Cred ca cea mai practica varianta din ziua de astazi pentru o masina hidrapneumatica ar fi Xantia, daca cauti mult si gasesti un in stare buna. Poate fi mai scump sa intretii o masina mai veche decat una noua, chiar daca pretul de achizitie este mai mic.
"If in doubt, flat out!"

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Mar 19-Iul-2011 09:02

Ai dreptate MBC, atat cu suspensia cat si cu Xantia ca varianta de achizitie, doar ca eu am o problema cu masinile clasice, VREAU UNA SI EU, bineinteles ca visul meu este (probabil si al tau, dupa avatar) un DS sau un SM, dar, m-as multumi cu un GS (GSA) in stare buna :)

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 19-Iul-2011 09:32

La SM chiar nu imi permit sa visez acum. Adica, totusi... doar Tiriac are o astfel de masina in Romania din cate stiu. In schimb, cu DS-ul, sau macar un ID, ar fi ceva realizabil in viitor, cine stie...
"If in doubt, flat out!"

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mar 19-Iul-2011 15:35

Adi78 scrie:
mihai ham scrie:Super tare.cat a fost carligul?ma bate gandul sa-mi pun si eu

a fost cam 2000 lei cu tot cu montaj, a fost comandat dupa seria masinii, si nu mai stiu, a fost cam 7-800 lei carligul, tot cam atat instalatia electrica si restul pana la 2000 montajul, l-am comandat in momentul in care masina era deja comandata dar nu sosita, au ajuns deodata, si am luat-o din showroom cu tot cu carlig.
la revizia de un an, am intrebat de bare longitudinale, ca am si eu un caiac si o barcutza de 2,4 m, si vroiam si din astea. M-am cam speriat, 1440 lei barele fara montaj si fara bandourile negre speciale cu gauri pentru ele, bandourile vreo 400 si ceva lei bucata!!! montaj vreo 70-100 lei parca. m-am dat batut :cry:

Multam de raspuns. :lol:

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mar 19-Iul-2011 15:37

Adi78 scrie:Sambata care tocmai a trecut mi-am testat masina cu o remorca nu chiar usoara, vreo 400 si ceva de kg (o barca de 4,5 m cu vela) pe traseul Tg-Mures - Bezid si retur. A simtit micutul vti 95 greutatea, a tras totusi fara sughituri, dar si-a cerut partea, consumul a crescut la nivelul celui din oras (8-8,5) la drum intins si maxim 95 km/h. Altfel s-a comportat admirabil, greutatea de pe carlig nu mi-a dat impulsuri aiurea si nici nu s-a simtit foarte mult la franare, poate ma asteptam eu la ceva mai rau.
Sandor, te invidiez pentru un lucru, suspensia pneumatica, mie imi place la nebunie treaba asta si masinile vechi, clasice, de asta mi-as lua si eu un GS, care cred ca e cea mai ieftina varianta care sa impace amandoua pasarele ale mele :D. Dar mai este pana atunci... altele sunt prioritatile...

Imagine

Imagine

o idee despre marimea "barcutei"

Imagine

Super barca.!!!!!

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Mie 20-Iul-2011 08:40

Mihai, tot nu ai zis care hdi il ai, cel de 90 cp? varianta de echipare? dotari suplimentare?

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Mie 20-Iul-2011 16:51

Adi78 scrie:Mihai, tot nu ai zis care hdi il ai, cel de 90 cp? varianta de echipare? dotari suplimentare?

Scuze,este hdi 90 cai echipare seduction

Adi78
pasionat

Mesajde Adi78 » Joi 21-Iul-2011 09:48

s-au schimbat denumirile la nivelele de echipare, cand l-am luat eu era trendy (trendy=seduction), probabil dotarile sunt aceleasi, sa-l folosesti sanatos, inca odata

mihai ham
pasionat

Mesajde mihai ham » Joi 21-Iul-2011 12:55

Adi78 scrie:s-au schimbat denumirile la nivelele de echipare, cand l-am luat eu era trendy (trendy=seduction), probabil dotarile sunt aceleasi, sa-l folosesti sanatos, inca odata

Ms. mult,si tu la fel.Sa ne bucuram de ele sanatosi si sa nu vizitam service-ul decat pt.revizii!!!!

Înapoi la “Citroen C3 Picasso”