Problema receptie Radio Citroen C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

OCTAVIAN.GHITA
Director Vanzari ATS

Mesajde OCTAVIAN.GHITA » Lun 09-Ian-2006 10:35

ok. ingropam securea razboiului.

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 09-Ian-2006 15:39

Ultima oară modificat Lun 09-Ian-2006 16:56 de către danmanea, modificat 1 dată în total.

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Lun 09-Ian-2006 16:31

deci eu am inteles de la bun inceput problema cam asa:
- radioCD-ul de pe C4 este o generatie mai noua, in comparatie cu standardele de emisie FM din Romania. nu ai ce antena suplimentara sa ii pui, nu ai ce sa repari sau sa inlocuiesti la el, problema este de incompatibitate cu FM-ul romanesc.

daca am zis vreo prostie,va rog sa ma scuzati si sa ma corectati, dar va spun si eu ce am inteles de la altii.

problema ulterioara care se ridica in acest caz este faptul ca ATS-ului i s-a mai adus la cunostinta de catre clienti aceasta situatie. acum depinde. ori lasa aparatele asa pana se modernizeaza si posturile romanesti, ori sesizeaza Citroen France sa puna pe C4 radioCD ca la 307 (aici, evident, exagerez), ori le inlocuieste si la restul posesorilor C4.

dar problema este destul de greu de abordat, atata timp cat nu tine de siguranta traficului etc.
Xsara 1.6 / C4 1.4

george
pasionat

Mesajde george » Mar 10-Ian-2006 14:54

Treaba asta cu "standardele de emisie din Romania" mi se pare cam aiurea... Ce standarde? Se emite pe o anumita frecventa si se receptioneaza de catre aparat pe acea frecventa. Ce credeti ca are asa de modern un radio de pe C4 incit sa nu poata receptiona (in FM!) ceea ce alte radiouri (simple sau moderne) pot receptiona fara probleme? Radiourile sunt echipamente de baza pe o masina standard. Oare cei care au puse la comanda scule audio de calitate mare, sau marcile de masini la fel de moderne si mai scumpe au probleme din cauza "standardelor de emisie?".
Solutia nu este de a asculta doar anumite posturi. Solutia civilizata din partea ATS ar fi sa dea un raspuns oficial si credibil din moment ce problema este ridicata de un asa mare numar de clienti.
Iar daca aparatul este de vina, atunci trebuie schimbat. Gratis. E drept ca nu se moare din cauza defectului semnalat, dar cei care au cumparat C4 au pretentii mai ridicate de la masina achizitionata, inclusiv din punct de vedere al confortului.

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 10-Ian-2006 15:01

Raspunsul mi s-a spus ca trebuie sa vina din Franta si ca problema este cunoscuta.
Oricum, cu siguranta nu o voi lasa balta, cel putin eu.

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Vin 13-Ian-2006 15:24

da, NttSkippy, eu sunt de acord cu tine. nu cred ca cei de aici vor sa te lase singur. spune-ne ce vrei sa faci, ca sa te/ne sustinem.
Xsara 1.6 / C4 1.4

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Vin 13-Ian-2006 16:24

Deocamdata vreau sa-mi mearga casetofonul.
EU lucrez cu compania NEC, tot din Franta, si din cum ii cunosc eu pe francezi, printre concedii si zeci de sarbatori pe care le au, tot raspund la probleme in 2 saptamani. In concluzie...mai asteptam 1-2 saptamani, doar-doar vor raspunde ceva.
Daca nu vine nimic de la ei - mai exact de la ATS -, voi cauta alte metode de atentionare - reviste, etc...
Ceva-ceva tot trebuie sa se intample.

Atunci cand Citroen C4 va lua note mult mai mici la revistele de specialitate din Romania pentru ca Radio-ul nu functioneaza corespunzator, probabil cei din Franta chiar se vor implica in rezolvarea ei.

Oricum, ATS-ul si Citroen Franta au, din partea mea, in continuare, prezumtia de "buna-credinta", pentru inca ceva timp.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Vin 13-Ian-2006 18:07

Eu cred ca voi visati mult prea mult ...raspuns din Franta ... ca nu va merge voua ...radioul k`lumea (inclusiv mie ) .........hai sa fiu putin seriosi ... asta e o chestie care nu o sa se intample ....niciodata ..PTR CA TINE de subiectivism .... atata vreme cat sunt zone in care tie iti merge bine casetofonul si zone in care nu`ti merge radioul (cu toata ca aparate mai putin performante prind radioul OK ) tu nu ai cum sa demonstrezi ...ca semnalul acelui post de radio-pe care tu il asculti- ... e la fel de puternic peste tot ....
Asa ca nu va asteptati sa va schimbe cineva casetofonul .... k acest lucru nu o sa se intample ...niciodata

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Vin 13-Ian-2006 18:43

Imi pot permite sa te contrazic?

Eu astept sa vina clientul sa ajunga in service la mine unde sunt 70% sigur ca voi rezolva problema.
Poate nu se va rezolva... Dar poate se rezolva! SIC!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Vin 13-Ian-2006 18:52

Normal ca doar nu te-o durea mana sa pui o antena suplimentara :wink:

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Vin 13-Ian-2006 20:59

MUGUREL PIRSCOVEANU
-->rezolvi problema pe banii mei ...ca nu intra in garantie ... ceea ce e alta discutie ... aici oamenii vor sa fie rezolvata problema pe garantie ... normal tie iti convine sa rezolvi problema punand o anteana suplimentare ..si sa`ti iei si tu 1 mil ... (nu tu citroenul)
-->PE garantie - cand citroenul va recunoasta ca e o problema radioul ... va trebui sa recheme in service cate sute de masini ... si nu cred ca se risca avand in vedere ca e o problema subiectiva cum am spus si mai sus ...

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Vin 13-Ian-2006 22:16

E subiectiva pana testam.
Si exista echipamente care o pot face fara probleme.
Oricum, cred ca "subiectivismul" de la 2-3 redactori ai revistelor de specialitate ar fi suficient, nu credeti ?

Doc
pasionat

Mesajde Doc » Vin 20-Ian-2006 01:20

Ca sa va mai linistesc putin, acelasi RadioCD RD4 se afla si la Peugeot 307 cu aceleasi probleme de receptie a semnalului. Se pare insa, din informatiile pe care le-am aflat si eu, ca Peugeot Franta s-a sesizat si ca se incearca o rezolvare impreuna cu firma Clarion. Mie mi s-a spus sa am rabdare pana in februarie si sa vedem ce decizie se ia.
Chiptuning si Anulare FAP Citroen BY DIMSPORT

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Vin 20-Ian-2006 15:22

oki, asteptam vesti cu nerabdare
Xsara 1.6 / C4 1.4

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Lun 30-Ian-2006 15:02

Buna ziua din nou. Am asteptat mai mult de 20 de zile pentru un raspuns de la ATS si din pacate nu a aparut inca.
Octavian, stiu ca nu mai "postezi" pe acest forum dar am rugamintea sa mai faci si tu un "push" pe baietii de la service si pe cei de la Citroen Franta pentru rezolvarea acestei probleme.
Dupa cum ti-am explicat si cand am fost la sediul ATS, nu am de gand sa renunt la receptia radio intr-o masina de 18.000 de Euro.
Din acest moment voi incepe sa trimit mailuri si catre Franta si catre toate revistele de specialitate in domeniu, punandu-mi masina la dispozitie pentru orice fel de teste.
Imi pare rau ca trebuie sa recurg la aceste metode dar probabil doar asa se va incerca intr-adevar rezolvarea lor.

Înapoi la “Probleme C4”