Nuca schimbator viteze, cum o scot? Demontare faruri?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

cristian.ene
simpatizant

Nuca schimbator viteze, cum o scot? Demontare faruri?

Mesajde cristian.ene » Mie 17-Aug-2011 11:14

Salut,

Am 2 probleme de ordin cosmetic:

As dori sa schimb bucata aia de piele de la schimbator, si nu stiu cum sa desfac nuca, sau tija schimbatorului in sine. Ma puteti ajuta?

Cea de a doua, am farurile murdare pe interior si am inteles ca se recomanda spalarea cu apa distilata dupa care alcool. Recomandati aceasta miscare? sau ... voi cum ati spala pe interior farul?
Si daca da,.. cum il demontez? :)

Multumesc!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 17-Aug-2011 11:33

Pot sa te ajut la faruri: de obicei oglinda este cea cu probleme, nu farul in sine. Oglinda se uzeaza si se matuieste si astfel vezi mai slab noaptea. Singura solutie este inlocuirea farului.
"If in doubt, flat out!"

cristian.ene
simpatizant

Mesajde cristian.ene » Mie 17-Aug-2011 12:51

mbc scrie:Pot sa te ajut la faruri: de obicei oglinda este cea cu probleme, nu farul in sine. Oglinda se uzeaza si se matuieste si astfel vezi mai slab noaptea. Singura solutie este inlocuirea farului.

Farul in sine e murdar pe interior... sticla interioara e patata. Ma gandeam ca pe exterior sa polishez farul...
itnrebarea este... cum il demontez?

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 17-Aug-2011 12:53

Asa este mbc.
Patit si eu cu farurile - singura solutie a fost inlocuirea lor.
Am mers 2 ani cu ele matuite/murdare si dupa ce le-am schimbat parca aveam alta masina :D .
Serios vorbind, farurile schimba complet infatisarea masinii, cele matuite aducandu-i clar un aer de invechit.

cristian.ene
simpatizant

Mesajde cristian.ene » Mie 17-Aug-2011 12:58

dragii mei,.. vorbim in afara subiectului :)
NU sunt matuite,.. sunt patate in interior... aveau umezeala in interior cand am luat masina, dupa care a ramas pata

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 17-Aug-2011 13:03

Cristian, oglinda este posibil sa fie afectata. Nu vreau sa te sperii, dar cel mai bine este sa verifici demontand farurile.
In ceea ce priveste demontarea lor, nu necesita mari cunostiinte ingineresti, trebuie intai sa demufezi toate becurile, apoi sa dai bara jos (se da destul de usor, este fixata in suruburi vizibile) pt ca sub bara, pe langa suruburile de deasupra ale farurilor mai sunt unele dedesupt.
Nu-i greu.
In orice caz, daca ai apa in ele, in primul rand trebuie sa cauti sa schimbi gaarniturile de etansare ale capacelor. Apa dinauntru cauzeaza multe pagube acolo (ars becuri, inclusiv patarea sticlei si oglinzii iremediabil)

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 17-Aug-2011 13:06

Si NU, nu te gandi la polishat decat daca vrei sa o vinzi!!!
Vei obtine cu putin noroc rezultate bunicele dar in scurt timp se vor face de 10 ori mai rau ca inainte.
Eu din cauza asta a trebuit sa schimb farurile.
Mai gandeste-te...

cristian.ene
simpatizant

Mesajde cristian.ene » Mie 17-Aug-2011 14:23

Nu la vanzare ma gandeam... ci la... rezolvarea acestor mici probleme .. usor deranjante

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 17-Aug-2011 15:17

Hai sa o luam rand pe rand: daca sticla e murdara pe interior, inseamna ca ceea ce a murdarit sticla, a murdarit si oglinda si becul. Nu ai cum sa le cureti. Sticla o poti curata fara probleme, dar oglinda nu. Va trebui inlocuit farul cu totul. Daca tot esti la parta asta, schimba ambele becuri si pune ceva standard Narva (am ajuns la concluzia ca nu merita becurile de performanta superioara).

Tot ce am scris sus sunt chestii patite. Am umblat destul cu faruri uzate, si la un moment dat s-a spart unul dintre ele. L-am schimbat si am ramas uimit cat de mine se vedea acela. Ulterior l-am schimbat si pe celalalt si a fost alta viata. Cu becurile de far, pot sa spun ca Philips Xtreme Power si Osrsam Nghtbreaker au tinut foarte putin si pierd din puterea luminoasa pe durata vietii lor. Un avantaj mic pentru Osram Narva normale au tinut foarte bine, lumina decenta, pret bun. Pentru C5 mi-am cumparat Narva H7 cu 15 lei bucata.
"If in doubt, flat out!"

cristian.ene
simpatizant

Mesajde cristian.ene » Vin 19-Aug-2011 10:52

Nuca nu stie nimeni cum se scoate?

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Vin 19-Aug-2011 12:11

Uite, de exemplu eu "activez" la Dacia Renault. Nu la fabricatie, ca ma pricepeam mai mult la probleme, ci pe la birou.
Dar vad cum vin de exemplu schimbatoarele pt Dacia. Vin fara nuca si acea nuca sa monteaza pe tija cu un filet. Asadar, incearca, o sa incerc si eu, sa desurubezi cumva. Dar doar cu mana goala, nu folosi ceva instrumente sa nu o crapi.
Motivul pt care vrei sa o scoti cam care ar fi? Daca cumva din cauza exfolierii vopselei acelea albe, sa imi spui cum vrei sa o rezolvi, ce vrei sa pui in loc.

sorin2010
pasionat

Mesajde sorin2010 » Vin 19-Aug-2011 13:21

unde activezi la "DACIA-RENAULT" ? la bucuresti sau la pitesti?

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Vin 19-Aug-2011 13:22

La Pitesti, Sorin.

sorin2010
pasionat

Mesajde sorin2010 » Vin 19-Aug-2011 13:35

din 5 sept o sa activez la westgate in bucuresti.
daca treci pe acolo da un trrr sa ne cunoastem.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Vin 19-Aug-2011 13:42

Bravo.
De trecut, o sa trec mai rar, dar putem vb mumt mai mult si lejer pe sistemele de comunicare puse la dispozitie de Dacia (un fel de mess foarte facil de utilizat, audioconferinte etc - si asta pe banii lor bineinteles :)
Nu trebuie decat ca in momentul cand ti se va aloca IPN (adresa in reteaua Reanult) sa ma cauti pe anuar dupa numele Stoica Florinel-Daniel si o sa ma gasesti acolo.
Sau sa imi dai numele tau complet aici si sa te gasesc eu.
Mi-ar face placere sa mai schimbam impresii despre "Citronadele" noastre.
Bafta

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”