schema comenzi volan
Moderator: Echipa Tehnica
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
schema comenzi volan
Salut, ma poate ajuta cineva cu semnificatia (pe culori) a celor 3 fire care vin de la comenzile pe volan...sau cu schema mufei de telecomanda de pe casetofonul original Blaupunkt 

- e.miron
- pasionat
- Masina: Xantia 2.0 HDI110
http://madhacker.org/carbuttons.htm
e ultima poza de pe pagina , cea mai de jos.
sper ca intelegi un pic de engleza
e ultima poza de pe pagina , cea mai de jos.
sper ca intelegi un pic de engleza
- kady28
- pasionat
Multumesc! engleza inteleg destul dar in poza vad ca sunt 4 fire :wheel1, wheel2, GND, si un +12V......dar la mine sunt numai 3 fire care vin de la volan.
Eu vreau sa incerc sa le conectez la mp3-ul care il am pe masina...un blaupunkt mp34. Acesta are mufa in spate pt. remote tot cu 3 conexiuni....RC+12,remote control,RC-GND. Am atasat si link cu mufa de la mp3 ca sa fi mai clar...sectiunea C2 este pentru remote.
http://i53.tinypic.com/10wkwv8.png
Eu vreau sa incerc sa le conectez la mp3-ul care il am pe masina...un blaupunkt mp34. Acesta are mufa in spate pt. remote tot cu 3 conexiuni....RC+12,remote control,RC-GND. Am atasat si link cu mufa de la mp3 ca sa fi mai clar...sectiunea C2 este pentru remote.
http://i53.tinypic.com/10wkwv8.png
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
nu merge asa de simplu. se poate adapta, dar e ceva de munca. ar trebui sa faci rost de schema de la mp3-ul care il ai, si mai exact ce rezistente se folosesc pentru fiecare comanda in parte, si in functie de asta modifici inauntru in volan. eu la mine pe masina am pus cd original de s2, si am modificat volanul de la s1 ca sa imi mearga comenzile. sau... cumperi un adaptor de comenzi, dar e destul de scumpa, si sa nu iti mai spun ca eu am una cumparata pentru kenwood si nu functioneaza 

- kady28
- pasionat
Daa....m-am convins...cred ca trebuie adaptor. Am gasit de cumparat dar e 220 lei...scump doamna scump
..cand o sa mai am timp liber desfac volanu sa vad ce circuite sunt pe acolo la comenzi, si daca gasesc valorile rezistentelor pt. comenzile cd-playerului.
Dj01fad te rog da-mi marca si seria cd-playerului pentru s2...poate imi vine vreo idee

Dj01fad te rog da-mi marca si seria cd-playerului pentru s2...poate imi vine vreo idee

- e.miron
- pasionat
wheel 1 sunt butoanele din stanga, wheel 2 cele din dreapta, ground e impamantare iar 12 v e pt iluminare butoane cand aprinzi farurile/odata cu bordul. Daca zici ca ai doar 3 fire atunci poate iti lipseste iluminatul.
eu am un adaptor usb cumparat din Coreea pt computerul din masina si merge destul de bine
principiul telecomenzii citroen e destul de simplu : sund doar 2 fire pozitiv si negativ si fiecare buton apasat pe volan modifica rezistenta pe fir.
asa incat nu merge direct conectat la un HU aftermarket, ci doar cu un adaptor care sa citasca aceste rezistente variabile si sa le converteasca intrun format accesibil pt HU
Din pacate sunt mmuuuuuult prea scumpe - peste 100 euro si sunt specifice pe HU asa incat eu am ales solutia unui pc in masina si am de toate, muzica, gps, tel, etc.
eu am un adaptor usb cumparat din Coreea pt computerul din masina si merge destul de bine
principiul telecomenzii citroen e destul de simplu : sund doar 2 fire pozitiv si negativ si fiecare buton apasat pe volan modifica rezistenta pe fir.
asa incat nu merge direct conectat la un HU aftermarket, ci doar cu un adaptor care sa citasca aceste rezistente variabile si sa le converteasca intrun format accesibil pt HU
Din pacate sunt mmuuuuuult prea scumpe - peste 100 euro si sunt specifice pe HU asa incat eu am ales solutia unui pc in masina si am de toate, muzica, gps, tel, etc.
- e.miron
- pasionat
kady28 scrie:Daa....m-am convins...cred ca trebuie adaptor. Am gasit de cumparat dar e 220 lei...scump doamna scump..cand o sa mai am timp liber desfac volanu sa vad ce circuite sunt pe acolo la comenzi, si daca gasesc valorile rezistentelor pt. comenzile cd-playerului.
pe langa acest adaptor/traductor care e pt HU mai ai nevoie de inca un cablu cu mufa adaptata specific pt Xantia, care mai e vreo 10-20 euro
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
aparatul pentru xantia s2 este clarion PU2294, dar nu stiu daca vei gasi asa ceva, decat foarte greu. gasesti pe ebay, dar e putin mai complicat.
se pot adapta comenzile masinii fara adaptor si la alt aparat, dar e putin mai complicat. eu am un adaptor de comenzi de xantia pentru aparat kenwood, dar nu a mers pe aparatul ce il aveam atunci, ci doar pe modele mai noi, asa ca m-am enervat si am recurs la metoda cu clarion original. daca il vrea cineva il dau bucuros cu 50 euro, si este nou!
se pot adapta comenzile masinii fara adaptor si la alt aparat, dar e putin mai complicat. eu am un adaptor de comenzi de xantia pentru aparat kenwood, dar nu a mers pe aparatul ce il aveam atunci, ci doar pe modele mai noi, asa ca m-am enervat si am recurs la metoda cu clarion original. daca il vrea cineva il dau bucuros cu 50 euro, si este nou!
- e.miron
- pasionat
pai nu toate HU aftermarket suporta comenzi pe volan.
Ar trebui sa fie in specificatiile lor.
De asta e nasol, ca doar modelele scumpe au intrare pt volan si mai costa si adaptorul o mica avere asa incat iti vine sa-ti bagi picioarele.
Eu am mers mult si bine inainte de CarPC cu un adaptor de caseta cu mufa jack si aveam muzica din telefonul mobil.
Ar trebui sa fie in specificatiile lor.
De asta e nasol, ca doar modelele scumpe au intrare pt volan si mai costa si adaptorul o mica avere asa incat iti vine sa-ti bagi picioarele.
Eu am mers mult si bine inainte de CarPC cu un adaptor de caseta cu mufa jack si aveam muzica din telefonul mobil.
Înapoi la “Electrica - Xantia”