Montare telescop capota

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Montare telescop capota

Mesajde e.miron » Sâm 01-Oct-2011 14:04

Am intalnit o chestie tare misto pe clubxantia.com si vreau sa v-o impartasesc si voua.

http://www.clubxantia.com/viewtopic.php?t=6351

Desi e in spaniola, pozele sunt f sugestive.

Eu am reusit sa gasesc la dezmembrari o Xantia 1 si cu 10 € am cumparat telescopele de la hayon. Doamne ce usor se ridica cu telescoape si brusc cantareste cateva tone cand dispar ele.

Am urmat instructiunile de acolo si am montat doar unul pt ca nu cred ca pot inchide capota cu 2.

Merge fantastic de bine, ridic capota cu un deget si o cobor cu doua.

La Xantia mea , telescoapele de la hayon sunt de 630N iar Xantia 1 de 420N

Va recomand calduros sa o faceti, e super.

http://www.clubxantia.com/viewforum4-0-0.php

Aici aveti tutoriale pt foarte multe chestii , cu multe poze si traducerea nu e chiar asa grea.

O intrebare doar. Telescopul se inchide pana la capat cu capota inchisa. Are vreo influenta sau trebuie sa modific suportul, sa-l lungesc un pic si sa nu se inchida pana la final.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Sâm 01-Oct-2011 17:34

iuuu, mi se pare foarte tare idea cu telescoape la capota:D, saracu la r.a.r vorbea la telefon, si nu stia cum sa tina capota :)), iar eu ma uitam prin geam curios ce o sa faca...pana la urma a inchis telefonul :))

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Sâm 01-Oct-2011 18:19

nu merg link-urile astea fara inregistrare. Poate fi comod cu telescoape dar se pierde posibilitatea de a ridica capota vertical atunci cand lucrezi in compartimentul motor. Se pot demonta usor in caz de nevoie?

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Sâm 01-Oct-2011 18:39

cum sa nu. Are cate un surub la ambele capete.

Singura chestie e ca trebuie in cornier de vreo 10-15 cm cu cate o gaura la ambele capete dar pe fete diferite, ca sa prinzi telescopul in partea de jos, langa baterie, pe aripa, iar in partea de sus e gata suport + gaura de la bara de sustinere originala. Bara se pastreaza in portbagaj in caz de nevoie doar se schimba in 2 minute.

Doar mai trebuie indoit un pic in jos suportul de pe aripa unde se sprijinea inainte bara, pt ca telescopul e destul de gros si la inchidere umfla un pic capota. Daca indoi un pic acea ureche de metal se lasa pana mai jos si nu mai umfla capota

N-am stiut ca nu merg linkurile fara inregistrare. Sorry. Fac eu cateva poze la a mea si le pun aici mai tarziu.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pana fac eu aici aveti pozele de pe acel forum

Imagine

Imagine

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 01-Oct-2011 18:44

nu ar fi mai bine 2 telescoape mai mici cum e la c5?
"If in doubt, flat out!"

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Sâm 01-Oct-2011 18:51

nu stiu cum e la C5 dar doua telescoape la xantia nu cred ca se pot pune pt ca sunt mult prea puternice si nu mai poti inchide capota, sa nu mai vb ca trebuie sudat/prins cumva pe capota un suport asemanator cu cel in care e prinsa bara de sustinere originala.
Apoi trebuie studiata problema fortelor care trebuie sa fie cat mai egale sa nu strambe capota.ç
Dar nu e imposibil.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 01-Oct-2011 22:53

merge si la xantia cu 2 telescoape, chiar de capota de xm. am incercat eu pe o capota zapacita, si merge chiar perfect. nu am montat asa ceva exact din motivul care l-a subliniat si retro: nu mai pot ridica vertical capota.

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Dum 02-Oct-2011 01:13

cum ai prins telescopul in partea dreapta a capotei?
Ce tip de suport ai folosit

Înapoi la “Citroen Xantia”