Taxa noua!
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Eu am platit urmatoarele:
- 52 lei taxa consiliu local la luarea in evidenta;
- impozit pana la sfarsitul anului ca sa nu mai bat drumul inca o data - 24 lei;
- autentificare RAR 105 lei;
- taxa certificat inmatriculare - parca 35 lei - se plateste la BCR sau CEC;
- taxa numere preferentiale - 84 lei. La liber erau 45 parca;
- asigurare RCA pe numele cumparatorului valabila pe minim 6 luni (eu am facut pe un an)
Prin firma care se ocupa cu acte auto mi-au cerut 500 lei cel mai putin. Cel mai mult mi-au cerut 200 euro. Pe langa asta, trebuia sa merg tot eu la RAR pentru autentificare si sa platesc separat. Asa m-am ocupat eu de toate, iar actele si numerele de la Politie le-am ridicat in 3 ore. Talonul a venit prin posta dupa 3-4 zile, pentru circulatie avand dovada.
- impozit pana la sfarsitul anului ca sa nu mai bat drumul inca o data - 24 lei;
- asigurare RCA pe numele cumparatorului valabila pe minim 6 luni (eu am facut pe un an)
Prin firma care se ocupa cu acte auto mi-au cerut 500 lei cel mai putin. Cel mai mult mi-au cerut 200 euro. Pe langa asta, trebuia sa merg tot eu la RAR pentru autentificare si sa platesc separat. Asa m-am ocupat eu de toate, iar actele si numerele de la Politie le-am ridicat in 3 ore. Talonul a venit prin posta dupa 3-4 zile, pentru circulatie avand dovada.
- bereczky_sandor
- pasionat
crysti79 scrie:Eu am platit urmatoarele:
inteleg, din experienta personala nu pot sa vorbesc, am un vecin care din 800 de lei la un xsara 2.0hdi (putin sub 800, si personal) a rezolvat actele de schimbare proprietar, rar pe doi ani, si asigurare pe un an(rovineta nu stiu). Eu astept sa rezolv cu 800 toate actele + rovineta, tinand cont ca am doar 1.8L si diferentele se aduna, si poate imi iese si o rovineta pe un an. Sa nu mai am probleme cu masina pana la anul.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
taxele pe care le-a zis colegul sunt independente de cilindree.
Impozit pentru 1.8: 162 le pe an (poti plati jumate de an doar)
RCA pe 6 luni (minim): 180 lei la EuroIns.
PS: te asigur ca gaseai aceste cifre exacte cu Google search. www.justfuckinggoogleit.com
PS: te asigur ca gaseai aceste cifre exacte cu Google search. www.justfuckinggoogleit.com
"If in doubt, flat out!"
- bereczky_sandor
- pasionat
mbc scrie:taxele pe care le-a zis colegul sunt independente de cilindree.
Stiu ca le gaseam si pe google, si stiu si asigurarea pe jumat de an (asa am momentan), dar tot am mai multa incredere in cineva de pe forum, decat pe google in anumite situatii...si mai ales la taxe auto. Ia ca un exemplu "taxa de prima inmatriculare"...pe net iti iese 500 de euro, si in realitate iesi pe la 600-700 (cifre ilustrative, putin justificate cu cazul unui prieten care anul trecut si-a inmatriculat masina si a povestit ca nui bine sa ai incredere 100% in asa zise "calculatoare taxa auto" sau asa...ca iesi mai scump oricum)
Si din cauza asta am decis sa va intreb pe voi

-
- pasionat
Si eu am masina inmatriculata pe spania dar as vrea sa fie pe romania ca e cam naspa sa tb sa merg pana acolo pt itp.... si taxa aici am inteles ca ar fi undeva la 1800 euro pt xantia mea 1.9 din 98 ...
Am auzit ca ii poti da in instanta inainte de inmatriculare si apoi se inmatriculeaza fara taxa...stie careva ceva despre asta?
Am auzit ca ii poti da in instanta inainte de inmatriculare si apoi se inmatriculeaza fara taxa...stie careva ceva despre asta?
- bereczky_sandor
- pasionat
sergiuliku scrie:Si eu am masina inmatriculata pe spania dar as vrea sa fie pe romania ca e cam naspa sa tb sa merg pana acolo pt itp.... si taxa aici am inteles ca ar fi undeva la 1800 euro pt xantia mea 1.9 din 98 ...
Au fost multe cazuri de genul, si multe chiar si castigate, chiar asta ar fi si cauza schimbarii taxei pe viitor candva, dar pana ce nu aud cam ce trebuie facut si care sunt pasii de urmat de la o persoana care a trecut prin tot, si aud numai povesti de genu: "si ala ...." nu prea mas baga in asa ceva.

- bereczky_sandor
- pasionat
- e.miron
- pasionat
- Masina: Xantia 2.0 HDI110
sergiuliku scrie:Si eu am masina inmatriculata pe spania dar as vrea sa fie pe romania ca e cam naspa sa tb sa merg pana acolo pt itp.... si taxa aici am inteles ca ar fi undeva la 1800 euro pt xantia mea 1.9 din 98 ...
Am si eu o intrebare referitor la asta. ITP-ul trebuie facut neaparat in tara unde e inmatriculata masina?
Tinand cont ca in princiupiu suntem UE cu legislatie cat de cat uniformizata, e obligatoriu sa mergi pana in Spania sau doar poti iesi pana la unguri sau la bulgari, faci itp-ul si te intorci.
Cu asigurarea - aceeasi intrebare.
-
- pasionat
am fost la ITP la noi si am intrebat si la noi in tara cel putin nu se poate face deoarece suntem "izoloti" cu baza de date de restu europei. de celelalte tari din ue nu mi-a zis nimic. asigurarea numa in es se poate face. am consultat totusi un avocat care mi-a spus ca nici noua taxa nu e legala si ca se poate da in judecata si se castiga. 10% din valoarea taxei, care se recupereaza prin tribunal ramane avocatului.
- bereczky_sandor
- pasionat
Horia_G scrie:Stie cineva cum va fi legea .....?
Atatea variante sunt ca nu mai stiu ce sa fac...
C5-ul meu inca nu e inscris pe mine..e in tara din 2007
Am ramas cu fostul proprietar ca-i facem actele in februarie...atunci se termina asigurarea...
Chia nu stiu ce sa fac...
Cauta un avocat, cum ziceau cei de sus. 10% din profit merge lui, iar restu ...recuperezi taxa. Cineva din oras mi-a zis ca el stie un avocat care in 6 luni rezolva totul, din care o luna nu poate fi folosita masina. Sincer nu stiu despre ce e vorba, si cum sta cu timpul toata chestia, dar stiu ca toata lumea sia recuperat banul. Deci singura varianta ramane asta, sau platesti vreo 3500 de euro...
dj01fad scrie:horia, crezi ca merita sa astepti pana in februarie pentru 200 de lei, riscand sa fi pus sa platesti cateva mii de euro? ce sa zic... eu as face actele urgent.
Nu stiu cat merita...masina e de la un prieten,,am facut un schimb deoarece nu a reusit sa vanda acest C5..eu aveam un Golf IV si am acceptat acest schimb...Personal sunt multumit de alegerea facuta,e mai greu de intretinut dar si alta clasa de automobil...merita efortul.