2 intrebari
Moderator: Echipa Tehnica
2 intrebari
Salut!
Am si eu doua intrebari:
1. Stie cineva dintre voi daca pentru cheile de Xantia serie 1 (cu un buton) se gaseste doar cauciucul care protejeaza butonul de inchidere/deschidere centralizata si care ar fi codul pentru acea bucata de cauciuc? Va intreb pentru ca pe net, am gasit aici http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/v ... 6ea37c7535 ca pt serie 2 (cu 2 butoane) exista si dau si codul.
2. Cat ar costa capacele (ornamentele), in culoarea caroseriei, care vin peste oglinzi?
Am si eu doua intrebari:
1. Stie cineva dintre voi daca pentru cheile de Xantia serie 1 (cu un buton) se gaseste doar cauciucul care protejeaza butonul de inchidere/deschidere centralizata si care ar fi codul pentru acea bucata de cauciuc? Va intreb pentru ca pe net, am gasit aici http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/v ... 6ea37c7535 ca pt serie 2 (cu 2 butoane) exista si dau si codul.
2. Cat ar costa capacele (ornamentele), in culoarea caroseriei, care vin peste oglinzi?
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
pentru oglinzi... trebuie sa schimbi si cochilia oglinzii ca sa poti sa iti pui dinalea de se vopsesc in culoarea masinii. eu am schimbat oglinzile cu totul ca sa nu ma mai complic. mi se pare ca mai am o cochilie de stanga cu tot cu plasticul ala care se vopseste. daca mai gasesti la cineva si pe cea de pe dreapta, ne intelegem noi.
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
aha!
ramane doar sa gasesti ornamentele alea acum. pune o poza cu masina ca sa vedem si ce culoare este, poate gasim sa potrivim ceva.
cauciucul ala nu cred ca ai sa-l gasesti. si mie mi-a trebuit asa ceva, si am improvizat ceva dintr-o bucata de piele, care vad ca tine perfect. poti incerca si tu smecheria asta...
ramane doar sa gasesti ornamentele alea acum. pune o poza cu masina ca sa vedem si ce culoare este, poate gasim sa potrivim ceva.
cauciucul ala nu cred ca ai sa-l gasesti. si mie mi-a trebuit asa ceva, si am improvizat ceva dintr-o bucata de piele, care vad ca tine perfect. poti incerca si tu smecheria asta...
La sugestia lui Nic am "reparat" cauciucul de la cheie, uzand de improvizatia cu piele. Rezultatul este mai jos:
PS: chiar daca improvizatia nu este este facuta in mod profesionist, rezultatele ma multumesc. Nu mai am probleme!

PS: chiar daca improvizatia nu este este facuta in mod profesionist, rezultatele ma multumesc. Nu mai am probleme!

Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)
- marius_andrey88
- simpatizant
- marius_andrey88
- simpatizant
Re: 2 intrebari
hippo scrie:Salut!
Am si eu doua intrebari:
o solutie pentru cheie ar fi sa iti cumperi un modul de inchidere cu cheie tip briceag pe care sa il legi la modulul de pe masina...

Citroen Xantia 1.9TD
- marius_andrey88
- simpatizant
- Rica
- Moderator - Bazar
- Masina: Peugeot 407 SW
sincer iti spun ca nu stiu
eu asa am cumparat masina
poti sa verifici in primul rand distanta intre butoane sa se potriveasca cu butoanele de pe cheia briceag
la mine limba cheii este fixata cu doua surubele pe cheie si placuta se potriveste la fix cu carcasa de plastic
poti sa verifici in primul rand distanta intre butoane sa se potriveasca cu butoanele de pe cheia briceag
la mine limba cheii este fixata cu doua surubele pe cheie si placuta se potriveste la fix cu carcasa de plastic
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- marius_andrey88
- simpatizant
Rica scrie:sincer iti spun ca nu stiu
cheia mea este ca a lui @hippo ( uita-te in pozele postate mai sus de el ) doar ca mai are decat mecanismul acela de pe placuta ( telecomanda )!!!
Citroen Xantia 1.9TD
- e.miron
- pasionat
- Masina: Xantia 2.0 HDI110
marius_andrey88 scrie:Rica scrie:asa o am eu
cheie briceag
in cheie este bagata placuta de la telecomanda
daca imi iau o cheie briceag simpla de pe piata...pot sa bag in ea placuta de la cheia mea originala?
nu prea. Placuta cu integrate are aceeasi forma ca si carcasa si ma indoiesc ca intra intr-o carcasa generica, acestea fiind in general dreptunghiulare.
Adevarul ca si mie imi plac inovatiile Citroen, dar forma si dimensiunile cheii ma innebunesc, macar aici puteau si ei sa fie in rand cu lumea si sa faca ceva mai acatarii.
Nu se potriveste nici de la Xantia 1 la Xantia 2 .
Vezi ca pe ebay.uk am vazut carcase de Xantia sau eventual poti lua o cheie completa si o reprogramezi/faci alta lamela.
- marius_andrey88
- simpatizant
e.miron scrie:marius_andrey88 scrie:Rica scrie:asa o am eu
cheie briceag
in cheie este bagata placuta de la telecomanda
daca imi iau o cheie briceag simpla de pe piata...pot sa bag in ea placuta de la cheia mea originala?
nu prea. Placuta cu integrate are aceeasi forma ca si carcasa si ma indoiesc ca intra intr-o carcasa generica, acestea fiind in general dreptunghiulare.
Adevarul ca si mie imi plac inovatiile Citroen, dar forma si dimensiunile cheii ma innebunesc, macar aici puteau si ei sa fie in rand cu lumea si sa faca ceva mai acatarii.
Nu se potriveste nici de la Xantia 1 la Xantia 2 .
Vezi ca pe ebay.uk am vazut carcase de Xantia sau eventual poti lua o cheie completa si o reprogramezi/faci alta lamela.
deci atunci o solutie ar fi sa cumpar o cheie cu modul si sa-l adaptez la modulul masinei, nu?
Citroen Xantia 1.9TD
- Rica
- Moderator - Bazar
- Masina: Peugeot 407 SW
astea universale sunt de mai multe dimensiuni
daca sta un pic sa caute sigur gaseste ceva sa mearga
placuta in carcasa o poate lipi fara probleme cu o picatura de silicon sanutar sa stea fixa in carcasa
siliconul la nevoie se poate taia si dezlipi de pe placuta
asta cu siliconul am testat-o la o telecomanda de TV si mere ok si fara probleme
problrma ramane cipul daca are si forma oarecum ciudata a cheii
daca sta un pic sa caute sigur gaseste ceva sa mearga
placuta in carcasa o poate lipi fara probleme cu o picatura de silicon sanutar sa stea fixa in carcasa
siliconul la nevoie se poate taia si dezlipi de pe placuta
asta cu siliconul am testat-o la o telecomanda de TV si mere ok si fara probleme
problrma ramane cipul daca are si forma oarecum ciudata a cheii
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!