pneuri de iarna C1
Moderator: Echipa Tehnica
pneuri de iarna C1
Am decis pana la urma sa cumpar 2 pneuri de iarna pentru masinuta mea. Asa ca am trecut intai pe la un depozit local de pneuri. Acolo am dat peste un patron tipic de pe la noi, pentru care afacerile sunt un sir de tepe date altora. a inceput sa ma ia ca am o dimensiune rara la pneuri, 155/65 R14, etc. Dar ca suna el sa vada ce se poate face. Imi spune apoi ca are pentru mine 2 pneuri de iarna Vredestein, la pretul de 2,8 milioane lei bucata! I-am spus ca pretul mi se pare foarte mare, la care dansul mi-a replicat ca doar astea mai sunt si ca daca nu ma hotarasc in cateva minute sigur voi pierde pneurile. I-am multumit pentru efort si am plecat la un depozit de anvelope second hand. Am gasit imediat 2 Bridgestone Blizzak la dimensiunea dorita, la pretul de 750 000 bucata. Am dat 1,63 milioane in total pe 2 pneuri de iarna in foarte buna stare, cu tot cu echilibrarea rotilor.
ca sa plece masina de pe loc pe gheata sau zapada, fiindca acolo este tractiunea. bineinteles ca optim ar fi si pe spate, dar nu toti isi permit/sunt dispusi sa cheltuiasca 800-1000ron pt cauciucuri.
eu le-am luat pe toate 4, dar m-am imprumutat la ai mei si le dau banii inapoi in rate.
, fiindca altfel mi-as fi dezechilibrat total bugetul in luna in care le-am achizitionat.
eu le-am luat pe toate 4, dar m-am imprumutat la ai mei si le dau banii inapoi in rate.

Eu am luat doar 2 pneuri de iarna dintr-un alt motiv, nu cel financiar. Ca nu-mi era greu sa dau 3 milioane pe 4 cauciucuri second-hand, ce arata ca noi, pentru toate cele 4 roti, in conditiile in care mi s-a cerut pe un singur pneu nou cam aceeasi suma, 2,8 mil. Problema cea mai mare pentru mine, si pentru alti automobilisti, este depozitarea in siguranta a cauciucurilor. Am si o cabanuta in afara orasului, dar acolo deja am fost spart de 2 ori si nu pot tine nimic in siguranta. Asa ca tin cauciucurile de vara in balcon. Vara fireste va trebui sa le tin pe cele de iarna, deci am tot timpul niste pneuri depozitate in balcon. Ori eu unul nu am efectiv unde sa tin 4 pneuri in balcon. Pe acestea doua le-am ascuns pe sub alte obiecte. Dar 4 nu pot depozita.
-
- just curious
Cauciucurile de iarna sunt o alegere buna. Pana iarna asta nu am crezut ca e mare diferenta intre niste All Seasons si cele de Iarna.
Ei bine este. Am testat pe propria piele cauciucuri de iarna (Matador MP58 - 124 lei/buc in noiembrie la Autosoft) pe C1 dar si pe cealalta masina un Peugeot 307 BK, mult mai mare fata de C1. Pe ultima am pus Dunlop SP WinterSport 195/65 R 15 gasite la 193 lei in Selgros. E drept, pana sa cumpar cauciucurile am cautat pe net, in targ, in magazine timp de o luna jumate. Ma interesau sa fie facute anul curent (la vremea respectiva 2007), sa fie noi nu sh sau resapate, ieftine (cam prima mana de vanzare din zona, nu a nu stiu cata care si-a mai pus un 20% in plus). Recomandarea cea mare este daca tot va luati de iarna sa va luati ptr toate 4 rotile. Degeaba iesi din zapada daca la fiecare curba iti fuge spatele iar masina devine de necontrolat, desi e foarte mica.
Este adevarat, depozitarea anvelopelor este groaznica (gandestete ca depozitez pe langa cele mici de C1 si cele de 307 adica 205/55 R16 - toate cele de la C1 fac cat 3 anvelope de 307) dar pentru 4-5 luni de siguranta la volan merita.
Ei bine este. Am testat pe propria piele cauciucuri de iarna (Matador MP58 - 124 lei/buc in noiembrie la Autosoft) pe C1 dar si pe cealalta masina un Peugeot 307 BK, mult mai mare fata de C1. Pe ultima am pus Dunlop SP WinterSport 195/65 R 15 gasite la 193 lei in Selgros. E drept, pana sa cumpar cauciucurile am cautat pe net, in targ, in magazine timp de o luna jumate. Ma interesau sa fie facute anul curent (la vremea respectiva 2007), sa fie noi nu sh sau resapate, ieftine (cam prima mana de vanzare din zona, nu a nu stiu cata care si-a mai pus un 20% in plus). Recomandarea cea mare este daca tot va luati de iarna sa va luati ptr toate 4 rotile. Degeaba iesi din zapada daca la fiecare curba iti fuge spatele iar masina devine de necontrolat, desi e foarte mica.
Este adevarat, depozitarea anvelopelor este groaznica (gandestete ca depozitez pe langa cele mici de C1 si cele de 307 adica 205/55 R16 - toate cele de la C1 fac cat 3 anvelope de 307) dar pentru 4-5 luni de siguranta la volan merita.
Mishoo scrie:Am si eu o curiozaitate.Cu ce marca de pneuri vine c1 echipata in Romania?
Michelin Energy , deci vine si la noi cu pneurile care trebuie.. probabil ca fiind asa mici nu au ce sa faca importatorul cu ele daca le schimba cu unele mai ieftine

- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
Salut.
Desi priveam cu neincredere pe cei care laudau cauciucurile de iarna, am intrat si eu in categoria acestora
Pe scurt:
C1
4 bucati Ultra Grip 7+
Strada in rampa in Busteni
zapada 5 cm
Am putut sa urc, si mai mult am putut sa plec din rampa, lucru imposibil cu Michelinurile mele vechi de 4 ani, cu care iarna trecuta nu puteam nici sa plec din fata casei cu masina.
Citand un clasic in viata: "Deci da!"
Desi priveam cu neincredere pe cei care laudau cauciucurile de iarna, am intrat si eu in categoria acestora

Pe scurt:
C1
4 bucati Ultra Grip 7+
Strada in rampa in Busteni
zapada 5 cm
Am putut sa urc, si mai mult am putut sa plec din rampa, lucru imposibil cu Michelinurile mele vechi de 4 ani, cu care iarna trecuta nu puteam nici sa plec din fata casei cu masina.
Citand un clasic in viata: "Deci da!"
-
- simpatizant
ma baieti eu ma chinui de 3sapt sa cumpar 4 pneuri de iarna sh (mi-ar conveni all season din motive financiare) si nu gasesc ....am gasit la Bucuresti si am avut noroc si am fost inspirat sa nu ma duc pana acolo dar am rugat pe cineva din Buc sa le ia i-am trimis bani si cand l-a sunat pe om si s-au pus de acord era totul bine ca apoi dupa 1 ora sa zica ;;;;;ca le-a vandut ...acum am gasit tot asa la Bucuresti un depozit pe soseaua spre Alexandria .;sa vad cat de seriosi sunt aia .....si da e o masura rara zic eu gandindu-ma ca in Iasi nu am gasit nimic (sau e o dimensiune rara pt ca suntem o tara de bmw-uri si masini cu roti de 18si 19 ) 

[/quote]....si da e o masura rara zic eu gandindu-ma ca in Iasi nu am gasit nimic (sau e o dimensiune rara pt ca suntem o tara de bmw-uri si masini cu roti de 18si 19 )
[/quote]
Nici nu am cautat in Iasi, cand ti le poate aduce prin curier si-ti poti alege si la un pret sa ai de platit si transportul.
Intr-adevar, nu se poate compara de nici un fel comportamentul masinii cu cauciucuri de iarna. Scuze limbajul ..... sunt la tv.

Nici nu am cautat in Iasi, cand ti le poate aduce prin curier si-ti poti alege si la un pret sa ai de platit si transportul.
Intr-adevar, nu se poate compara de nici un fel comportamentul masinii cu cauciucuri de iarna. Scuze limbajul ..... sunt la tv.
-
- just curious
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
nu am luat de la astia, dar ar merita sa verifici preturile: http://www.anvelopejantepromotii.ro/
in legatura cu anvelopele de iarna: acum 2 ani aveam bx-ul si niste anvelope de iarna pirelli am mers pana la Baisoara fara probleme: urcat coborat, totul ok. anul asta sper sa ma duc din nou, am dunlop.
in legatura cu anvelopele de iarna: acum 2 ani aveam bx-ul si niste anvelope de iarna pirelli am mers pana la Baisoara fara probleme: urcat coborat, totul ok. anul asta sper sa ma duc din nou, am dunlop.
"If in doubt, flat out!"