C4 16v 1,6i 110cp fara scut la motor...?

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

stevey
pasionat

C4 16v 1,6i 110cp fara scut la motor...?

Mesajde stevey » Mie 18-Ian-2006 22:10

Azi m-am uitat si eu din curiozitate la motor si am vazut prin el...asfaltul.Din cate stiu motorul are un scut dedesupt!!!pai unde e???daca imi sare o piatra sau altceva imi sparge tot inclusiv radiator.Pe langa asta motorul arata execrabil parca e facut cu ciocanul iar carcasa aia de plastic parca e aruncata pur si simplu pe motor ,e penibil realizata.Nu mai spun de eticheta rosie cu sigla lipita in graba...spatiul ramas in interior este f mare si da senzatia ca e motor de jucarie..poate vroiau sa mai puna unul si au uitat.

cit16v
pasionat

Mesajde cit16v » Mie 18-Ian-2006 23:10

sincer, la ce ai mai cumparat masina daca esti atat de revoltat de felul cum arata motorul?nu m-am putut abtine sa te intreb asta, mai ales ca postul tau mi se pare foarte hilar... :lol:

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 18-Ian-2006 23:33

sincer, mi-a placut masina si am vrut altceva si nu am dat atentie la motor pentru ca te gandesti ca atunci cand iti iei o masina noua este totul ok. lookul motorului a fost doar o observatie in plus ,si da, chiar sunt revoltat de cum arata motorul avand in vedere ca masina are un pret egalabil cu masini din aceeasi clasa care dau atentie la detalii atat la ext. cat si motor si mi se pare normal...dar nu asta conteaza subiectul a fost scutul nu lookul.Si ca sa fac o paranteza la look motorul de 16v 1.6i arata cel mai nasol din toata "colectia" de motoare citroen.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Joi 19-Ian-2006 01:23

dute cat mai repede si rezolva problema cu scutul .... ala din cate stiu eu e standard nu`l comanzi ....e fff benefic mai ales ca e destul de joasa masinuta ...si baia de ulei .... nu ar fi prea placut s`o spargi ...

sile_98
pasionat

Mesajde sile_98 » Joi 19-Ian-2006 09:46

Oricum scutul e din plastic astfel incat pe mine nu ma incalzeste prea mult la strazile din Romania. Unul metalic ar fi excelent insa este si destul de scump, pe la 8-9 milioane parca.

White Wizard
pasionat

Re: C4 16v 1,6i 110cp fara scut la motor...?

Mesajde White Wizard » Joi 19-Ian-2006 10:11

stevey scrie:Din cate stiu motorul are un scut dedesupt!!!pai unde e???

La C4, motorizarile diesel au scut standar, adica masina vine din fabrica cu scut , cei drept , este din plastic. In schimb, la motorizarile pe benzina nu se pun scuturi din fabrica. D c ? ...nu am nici cea mai mica idee! Ai putea sa-i intrebi pe cei din Franta d c nu pun scut si la aceste motorizari.
Eu am primit "cadou" din partea ATS-ului scut din metal pe VTR, pt. ca l-am cerut ca mi-a intarziat masina cu o luna. :) Din cate am inteles, este in jur de 150 euro.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 19-Ian-2006 10:28

@stevey: lasa estetica la o parte, oricum motorul e sub capota, nu ca la 2CV-ul ala numai sasiul de el...
iar pentru ca C4 e joasa si pentru ca traim in RO, e foarte recomandat sa iti iei un scut :!:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Joi 19-Ian-2006 10:41

vezi ca mai exista un post pe acest forum referitor la scutul metalic.

il poti comanda si de la ATS (parca), dar si din alta parte, de pe net.

si cu scut, si fara scut, atentie la borduri, atentie la gropi.

in 60.000 km, eu la Dacie am reusit sa ating scutul numai dupa ce am intrat pe un drum forestier cu peste 50km/h si am sarit dintr-o groapa in alta, mai ceva ca la raliu. daca eram cu C4, ii cred ca ii strambam bara. Cu C4 pe drumuri de tara merg cu 20 - 30 km/h, indiferent de cata benzina consum, sau nu mai merg deloc.
Xsara 1.6 / C4 1.4

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Joi 19-Ian-2006 11:00

stevey scrie:Pe langa asta motorul arata execrabil parca e facut cu ciocanul iar carcasa aia de plastic parca e aruncata pur si simplu pe motor ,e penibil realizata.

Tu stii ce este ala motor :?: ...motorul ala "execrabil" si facut din "ciocan" a dat clasa multor motoare "cosmetizate" :!: Eu unu, NU am avut ce discuta cu Megan, Focus sau Golf ... toate de 1.6 16v ...alea erau bune , ca au niste plastice pe deasupra ...si sunt frumoase!?!

stevey scrie:...spatiul ramas in interior este f mare si da senzatia ca e motor de jucarie

...inca o realizare din partea Citroen, au reusit sa faca un "motor de jucarie" performant!

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Joi 19-Ian-2006 11:29

"white wizard" - eu cred ca stiu f bine ce e ala motor dar tu stii cu ce golf ai dat tu play sau cat de dispus era ala de pe golf focus sau megane sa forjeze masina ca sa vezi tu ce motor performant ai? estetica motorului zic ca tine si de seriozitatea fabricantului in genere nu cred ca are legatura cu performanta asa cum zici tu.Uite ca eu tin la chestia asta chiar daca e cel mai performant motor din lume ok?

In rest mersi mult ca mi-ati spus cu scutul ca eu habar nu aveam...asta chiar e buna cu scut optional...nici nu mi-a trecut prin minte sa-i intreb asa ceva cand am luat masina.Din cate stiu nu apare asa ceva in lista de optionale...

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Joi 19-Ian-2006 11:41

White Wizard scrie:Eu am primit "cadou" din partea ATS-ului scut din metal pe VTR, pt. ca l-am cerut ca mi-a intarziat masina cu o luna. :) Din cate am inteles, este in jur de 150 euro.

Off topic

Zi-mi si mie tu de unde stii ca ti-au intarziat masina cu o luna ?? La mine termenul este mai mult decat orientativ.... initial a fost "pe la sfarsitul lui februarie", apoi a fost "inceputul lui martie" (pesimistic), acum este "in a doua jumatate a lui martie"....
Ultima oară modificat Joi 19-Ian-2006 12:42 de către Oz, modificat 1 dată în total.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 19-Ian-2006 12:22

BX-ul nu a avut prevazut scut pentru nici o versiune, si uite ca sint inca citeva sute de mii care circula prin toata lumea. ca sa nu mai zic de CX. iar despre cum arata motorul... hm am impresia ca cineva exagereaza :x
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Joi 19-Ian-2006 12:45

"stevey"
1. In legatura cu intrebarea ( "...stii ce este ala motor" ), poate ca am fost putin cam "intors" azi dimineata ...si deobicei nu sunt chiar asa de sarcastic ...si cu aceasta ocazie imi cer scuze pt. aceasta intrebare.
2. Crede-ma pe cuvant, ca cei cu care am dat "play" erau dispusi ( ...chiar au fost dispusi) sa forjeze masinile si ca erau motoare de 1.6 16v. ( ...mai multe amanunte nu-ti pot da aici, pt. ca totusi este un forum public :wink: )
3. Sincer , nu este cel mai performat motor din lume ( acest 1.6 16v 110cp ) ...mai este si cel de 125cp tot de 1.6 16v care este disponibil pe C2 ( ...dar nu in RO :( ) ...lasand gluma la o parte, am ajuns la concluzia ca tu ai o "pasarica" cu frumusetea motorului. Iti respect acesteasta opinie/problema/"pasarica" si sunt convins ca nici tu nu mi-ai intelege sau ti s-ar parea absurde stolurile mele. Asa ca pun punct in aceasta discutie.
4. Asa este, in nici o lista de obtiuni nu apare scutul.

"Oz" - in luna iunie 2005 am fost si am comandat acest VTR. Mi s-a spus ca intra in productie in luna iulie si ca in prima jumatate a lunii august imi vine masina. A venit in a doua jumatate a lunii septembrie. De acest termen "orientativ" (...cum ii spui tu) m-am legat si am obtinut scut! Eu consider ca nu am gresit cu nimic!?

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Joi 19-Ian-2006 12:53

White Wizard scrie:"stevey"

"Oz" - in luna iunie 2005 am fost si am comandat acest VTR. Mi s-a spus ca intra in productie in luna iulie si ca in prima jumatate a lunii august imi vine masina. A venit in a doua jumatate a lunii septembrie. De acest termen "orientativ" (...cum ii spui tu) m-am legat si am obtinut scut! Eu consider ca nu am gresit cu nimic!?

Nu cred ca ai gresit cu nimic. Dar chestia asta incepe sa mi se intample si mie (daca nu se intampla altceva intretimp)

daria_na
pasionat

Mesajde daria_na » Joi 19-Ian-2006 20:45

stevey scrie:Azi m-am uitat si eu din curiozitate la motor si am vazut prin el...asfaltul.Din cate stiu motorul are un scut dedesupt!!!pai unde e???daca imi sare o piatra sau altceva imi sparge tot inclusiv radiator.Pe langa asta motorul arata execrabil parca e facut cu ciocanul iar carcasa aia de plastic parca e aruncata pur si simplu pe motor ,e penibil realizata.Nu mai spun de eticheta rosie cu sigla lipita in graba...spatiul ramas in interior este f mare si da senzatia ca e motor de jucarie..poate vroiau sa mai puna unul si au uitat.

Stevey,
Atunci când ai vizionat prima dată maşina la ATS şi mai târziu când ai comandat-o, nu te-ai uitat şi la motor să vezi cum arată?
Te-ai trezit acum după ce ai cumpărat-o să te uiţi cum arată motorul?
Când dai o căruţă de bani pe un lucru nu poţi să fi aşa de superficial.
Greşeala asta nu putea să o facă de cât decât o doamnă care nu prea are tangenţă cu subiectul auto.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”