control RAR in trafic
Moderator: Echipa Tehnica
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
control RAR in trafic
va salut.azi dimineata am fost oprit de spagarii de la RAR ,bineinteles impreuna cu politia.actele fiind in regula,cel de la RAR a zis ca vrea sa-mi verifice masina.am zis OK, mai putin motorul pe care n-am fost de acord sa-l tureze la aprox.5000ture.a zis ca nu se poate ,ca trebuie si motorul bla bla.fiind aproape sigur ca gazele nu vor iesi (am un vecin care si-a luat un logan NOU !!! si la RAR nyu i-au iesit gazele), m-am incapatinat sa nu fiu de acord cu verificarea masinii asa ca politistul mi-a facut cadou o amenda de 600 ron (300 in 48 de ore).
miine dimineata voi merge la judecatoria cluj sa contest procesul verbal,nefiind de acord cu verificarea masinii in trafic in primul rind pentru ca inspectia tehnica mai e valabila cel putin un an, si in plus chiar ma grabeam foarte tare.
acuma eu la chestii din astea cu justitia nu prea ma pricep asa ca va intreb pe voi,care sunteti mai in domeniu :am ceva sanse sa cistig eventualul proces sau mai bine sa-mi vad de treaba si sa platesc amenda ?
miine dimineata voi merge la judecatoria cluj sa contest procesul verbal,nefiind de acord cu verificarea masinii in trafic in primul rind pentru ca inspectia tehnica mai e valabila cel putin un an, si in plus chiar ma grabeam foarte tare.
acuma eu la chestii din astea cu justitia nu prea ma pricep asa ca va intreb pe voi,care sunteti mai in domeniu :am ceva sanse sa cistig eventualul proces sau mai bine sa-mi vad de treaba si sa platesc amenda ?
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
ce ai scris pe procesul verba la mentiunile tale? ti-ai exprimat grija in legatura cu turatul motorului?
ca idee, e mult mai ieftin si dpdv al banilor si al nervilor sa platesti amenda si asta este. daca vrei sa te judeci cu ei, pe langa ca ai sanse mici sa castigi (legea prevede metoda prin care se verifica gazele si asa proasta cum e, legea trebuie aplicata) mai urmeaza si o posibila intrebare logica din partea lor de ce ai refuzat sa-ti tureze motorul cand la ultima inspectie tehnica s-a intamplat exact acelasi lucru: turarea motorului pana se atinge limitatorul sau pana se ating 5000 rpm.
Mentiune: BX-ul meu TD nu ajungea niciodata la 5000 de ture. La 4000 si ceva era limitat si am ajuns cel putin de 2 ori acolo.
ca idee, e mult mai ieftin si dpdv al banilor si al nervilor sa platesti amenda si asta este. daca vrei sa te judeci cu ei, pe langa ca ai sanse mici sa castigi (legea prevede metoda prin care se verifica gazele si asa proasta cum e, legea trebuie aplicata) mai urmeaza si o posibila intrebare logica din partea lor de ce ai refuzat sa-ti tureze motorul cand la ultima inspectie tehnica s-a intamplat exact acelasi lucru: turarea motorului pana se atinge limitatorul sau pana se ating 5000 rpm.
Mentiune: BX-ul meu TD nu ajungea niciodata la 5000 de ture. La 4000 si ceva era limitat si am ajuns cel putin de 2 ori acolo.
"If in doubt, flat out!"
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
depinde foarte mult ce scrie in procesul verbal, inclusib la rubrica ta. tie politia ti-a dat amenda, iar asta se cam poate contesta. logic, era sa iti si ia certificatul de inmatriculare daca nu i-ai lasat sa iti faca testele, asa ca daca nu ti l-au luat si doar ti-au dat amenda, e putin cam ciudata socoteala asta. spune-ne exact ce scrie in procesul verbal si ne mai gandim apoi. in mod normal, amenda iti dadea daca se constata o neregula de catre cei de la rar, dar daca nu au apucat sa constatate nimic... nu vad cum sa iti dea amenda. repet, mi se parea logic daca iti saltau certificatul, dar nu ce ti-au facut.
Agentul constatator a procedat corect,ai fost sanctionat cu 603 lei deoarece contraventia comisa se incadreaza in clasa 4 de sanctiuni ( 9-20 puncte amenda + 6 penalizare) '' refuzul de a permite imob vehiculului sau VERIFICAREA TEHNICA a acestuia"
Daca nu e vreo greseala in procesul verbal care sa duca la nulitatea lui,nu ai sanse sa castigi in instanta.
Ca o completare cred ca ai scapat destul de ieftin deoarece ai primit minimul amenzii .Pt fapta comisa NU se retine certificatul de inmatriculare insa eu as fi mers pe retinerea permisului de conducere pt 30 de zile pt " nerespectarea indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atrib de serviciu"
Daca nu e vreo greseala in procesul verbal care sa duca la nulitatea lui,nu ai sanse sa castigi in instanta.
Ca o completare cred ca ai scapat destul de ieftin deoarece ai primit minimul amenzii .Pt fapta comisa NU se retine certificatul de inmatriculare insa eu as fi mers pe retinerea permisului de conducere pt 30 de zile pt " nerespectarea indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atrib de serviciu"
^
^
^
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- dj01fad
- demolition man
ma.... oricum mi se pare cusuta cu ata alba: adica merg cu o masina vai mama ei, ma prinde rar-ul, nu vreau sa ii las sa imi testeze masina, si doar dau 300 lei in 48 de ore amenda, in loc sa raman fara talon. pai asa pare profitabil, ca pot sa merg chiar si cu o masina cu alte numere, daca tot nu vreau sa ii las sa o verifice...
mariuss, o avea voie militianul sa iti dea amenda, si chiar are voie, dar sigur scapi doar cu atat?
mariuss, o avea voie militianul sa iti dea amenda, si chiar are voie, dar sigur scapi doar cu atat?
- sandor mihai
- pasionat
pai in procesul verbal scrie ca "a refuzat sa permita verificarea tehnica a autovehicolului".
iar la obiectii am scris ca nu sunt de acord cu aceasta verificare deoarece verificarea tehnica a masinii este valabila.
deci @ mariuss: dpdv legal e ok, am primit ce am meritat.dar oare legea o fi buna? daca pe tine te-ar opri lunar looserii de la rar sa-ti tureze motorul ai fi de acord? mai bine gindeste-te ca sunt multe legi aberante si ard de nerabdare sa vad parerea judecatorului la faza asta: deci am refuzat verificarea masinii ,dar verificarea facuta de un organ autorizat de rar este valabila inca un an.ca sa nu mai zic de mesajul de avertizare de la service-uri sau rar care suna cam asa: nu ne asumam raspunderea pt. eventuale pagube produse ......,si de semnatura pe care tre s-o dai inainte de turarea motorului.deci clar exista un potential pericol pentru motor.
si faza cea mai tare e asta: il intreb pe omu de la rar de ce trebuie sa-mi verifice noxele? ce credeti ca-mi raspunde? nu ca e posibil ca motorul sa nu mai corespunda sau alte chestii.nu.omu zice asa:avem indicii ca itp-ul se ia cu spaga.-da,zic eu,atunci de ce nu mergeti la statiile itp sa-i cautati pe ei nu pe mine.
oricum,miine platesc amenda ca daca nu cistig tre sa dau 600,iar apoi la tribunal.
si apoi om mai vedea.oricum,am 2 procese cistigate impotriva politiei
iar la obiectii am scris ca nu sunt de acord cu aceasta verificare deoarece verificarea tehnica a masinii este valabila.
deci @ mariuss: dpdv legal e ok, am primit ce am meritat.dar oare legea o fi buna? daca pe tine te-ar opri lunar looserii de la rar sa-ti tureze motorul ai fi de acord? mai bine gindeste-te ca sunt multe legi aberante si ard de nerabdare sa vad parerea judecatorului la faza asta: deci am refuzat verificarea masinii ,dar verificarea facuta de un organ autorizat de rar este valabila inca un an.ca sa nu mai zic de mesajul de avertizare de la service-uri sau rar care suna cam asa: nu ne asumam raspunderea pt. eventuale pagube produse ......,si de semnatura pe care tre s-o dai inainte de turarea motorului.deci clar exista un potential pericol pentru motor.
si faza cea mai tare e asta: il intreb pe omu de la rar de ce trebuie sa-mi verifice noxele? ce credeti ca-mi raspunde? nu ca e posibil ca motorul sa nu mai corespunda sau alte chestii.nu.omu zice asa:avem indicii ca itp-ul se ia cu spaga.-da,zic eu,atunci de ce nu mergeti la statiile itp sa-i cautati pe ei nu pe mine.
oricum,miine platesc amenda ca daca nu cistig tre sa dau 600,iar apoi la tribunal.
si apoi om mai vedea.oricum,am 2 procese cistigate impotriva politiei

- sandor mihai
- pasionat
da stati sa va mai zic,ca mi le amintesc pe rind. cit mi-a scris militianu procesul verbal (12 minute pe ceas)( nu-i cam mult?
) au oprit un jaf de passat mai vechiut.ca sa vedeti ca nu-i intereseaza decit banii au trecut direct la partea cu gazele ca stiau ca astea nu prea ies la nimeni.a turat nenea motoru ,a retinut talonu si la revedere.
NU A VERIFICAT FRINE,NU A VERIFICAT DIRECTIE (ERA GREU SI SE MURDAREA),CA ASTEA NU-S IMPORTANTE.s-a multumit sa-si asigure norma de amenzi si cu asta basta.
@ mariuss.de ce sa-mi ia permisul? asta n-am inteles.am oprit,i-am dat actele (toate valabile si ok)dar astia nu se mai satura.ginditi-va cite chestii platiti ca sa umblati cu masina:impozit,asigurare,accize la carburant.

NU A VERIFICAT FRINE,NU A VERIFICAT DIRECTIE (ERA GREU SI SE MURDAREA),CA ASTEA NU-S IMPORTANTE.s-a multumit sa-si asigure norma de amenzi si cu asta basta.
@ mariuss.de ce sa-mi ia permisul? asta n-am inteles.am oprit,i-am dat actele (toate valabile si ok)dar astia nu se mai satura.ginditi-va cite chestii platiti ca sa umblati cu masina:impozit,asigurare,accize la carburant.
- dj01fad
- demolition man
eu mai nou imi fac itp-ul la rar. sa ma opreasca si sa imi spuna si mie ca au auzit ca se ia itp-ul cu spaga, ca abia astept
oricum, nici eu nu as fi de acord sa imi faca un nea caralici verificarea la noxe in drum. in rest... pot sa testeze cat au chef.
mariuss, era la figurat treaba cu numerele, ca doar mai am ceva neuroni... inca

oricum, nici eu nu as fi de acord sa imi faca un nea caralici verificarea la noxe in drum. in rest... pot sa testeze cat au chef.
mariuss, era la figurat treaba cu numerele, ca doar mai am ceva neuroni... inca

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
sandor mihai scrie: deci @ mariuss: dpdv legal e ok, am primit ce am meritat.dar oare legea o fi buna? daca pe tine te-ar opri lunar looserii de la rar sa-ti tureze motorul ai fi de acord? mai bine gindeste-te ca sunt multe legi aberante si ard de nerabdare sa vad parerea judecatorului la faza asta: deci am refuzat verificarea masinii ,dar verificarea facuta de un organ autorizat de rar este valabila inca un an.ca sa nu mai zic de mesajul de avertizare de la service-uri sau rar care suna cam asa: nu ne asumam raspunderea pt. eventuale pagube produse ......,si de semnatura pe care tre s-o dai inainte de turarea motorului.deci clar exista un potential pericol pentru motor.
daca legea e proasta, ceea ce poate ca e, atunci sa circule toti cu dara de fum dupa ei pentru ca dau spaga la ITP? nu zic ca a ta ar scoate fum, ci vorbim in principiu. stii mai bine decat mine ca un motor prost intretinut se poate strica in momentul in care se tureaza tare. daca unul nu si-a schimbat cureaua de distributie la timp? e responsabil RAR-ul?
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
- Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
- 2: CX 2,0 Break. an 1989
- 3: Xsara 1,4 i , an 2002
Control RAR
Domnilor !
Aceste controale vor fi indesite in perioada aceasta pana in 4 decembrie cand ia fiinta I.S.C.T. R.. ,care va comasa atributiunile R.A.R , A.R.R. si C.N.A.D.R.
Colegul Sandor Mihai a procedat bine cand a specificat ca motivul refuzului este valabilitatea ITP- ului .In istanta daca contesti vei solicita sigur certificatele metrologice ale ambelor entitati care au aparatura de control . Martori au fost trecuti in P.V. ?
Eu am spus si repet pe acest forum in loc de amenda cumparati-va o statie radio emisie/receptie C.B. de aproximativ 350 -400 lei .
Aceste controale vor fi indesite in perioada aceasta pana in 4 decembrie cand ia fiinta I.S.C.T. R.. ,care va comasa atributiunile R.A.R , A.R.R. si C.N.A.D.R.
Colegul Sandor Mihai a procedat bine cand a specificat ca motivul refuzului este valabilitatea ITP- ului .In istanta daca contesti vei solicita sigur certificatele metrologice ale ambelor entitati care au aparatura de control . Martori au fost trecuti in P.V. ?
Eu am spus si repet pe acest forum in loc de amenda cumparati-va o statie radio emisie/receptie C.B. de aproximativ 350 -400 lei .
- the judge
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III Exclusive, Citroen Saxo VTS 16v
- 2: ex: 2x Xantia I, 2 x Xantia II, Xsara HDI
- 3: ex: Citroen Xsara VTS 16V, Peugeot 106 Rallye,
chestiile astea cu RAR ul la drumul mare se intampla numai pe la noi. nu am auzit ca in alte tari sa te opreasca si sa ti ia masina la verificat, atat timp cat ITP ul este valabil.nici eu nu as fi de acord cu aceste opriri si controale, pentru ca..poate ma grabesc ,poate am o problema urgenta, poate moare cineva...si nu pot din cauza lui militianu' Pristanda sa mi rezolv necazul....
CITROEN...covorul fermecat