Aeroterma care nu se mai opreste
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
E destul de simplu.
In dreapta, sub bord se gaseste aeroterma. E imbracata intr-un fel de polistiren gri. Scoti mufa de alimentare, te apuci desfaci cele 4 suruburi (unul e mai ascuns, mai sub bord) scoti aeroterma, iar acolo gasesti un modul electronic, ce are 2 tranzistori de putere, ca in poza, prinsi cu nituri de un radiator. De obicei se arde unul dintre ei, ii schimbi, si de aici ordinea e inversa.
In dreapta, sub bord se gaseste aeroterma. E imbracata intr-un fel de polistiren gri. Scoti mufa de alimentare, te apuci desfaci cele 4 suruburi (unul e mai ascuns, mai sub bord) scoti aeroterma, iar acolo gasesti un modul electronic, ce are 2 tranzistori de putere, ca in poza, prinsi cu nituri de un radiator. De obicei se arde unul dintre ei, ii schimbi, si de aici ordinea e inversa.
-
- simpatizant
- christistanciu
- pasionat
Se pare ca tranzistorii astia sunt un bug citroen al anilor 2000-2003. La mine a inceput de ieri sa mearga pe treapta 3 si nu se mai opreste ventilatia. Multumiri celor care au clarificat aici aceasta problema acum fiind mult mai usor de rezolvat. Sper ca daca imi voi lua C4 sa fie deja rezolvata problema asta...
- christistanciu
- pasionat
-
- just curious
Aeroterma care nu se mai opreste
Salut, am avut si eu problema cu unul dintre tranzistori si dupa inlocuirea lui si curatarea contactului din butonul de actionare am observat ca la punerea contactului motorul aerotermei functioneaza la o viteza foarte,foarte mica ( butonul fiind pe pozitia 0), celelalte viteze functioneaza si ele fara probleme,va rog sa-mi spuneti daca e la fel la toate modelele de Saxo.
Re: Aeroterma care nu se mai opreste
bugarcalin scrie:Salut, am avut si eu problema cu unul dintre tranzistori si dupa inlocuirea lui si curatarea contactului din butonul de actionare am observat ca la punerea contactului motorul aerotermei functioneaza la o viteza foarte,foarte mica ( butonul fiind pe pozitia 0), celelalte viteze functioneaza si ele fara probleme,va rog sa-mi spuneti daca e la fel la toate modelele de Saxo.
Salut! Am avut si eu aceeasi problema, ATENTIE ca e anormal sa functioneze asa. Daca e pe treapta 0, atunci ventilatorul trebuie sa fie oprit in totalitate. Problema e la butonul de reglare a treptelor (rotita cu 1,2,3,4). Du-l la un electrician auto, eu am procedat la fel si mi-au rezolvat problema. Daca ignori problema, s-ar putea sa ti se arda iar modulul cu tranzistori pentru ca se supraincalzeste. Succes!
saxo vts