tensiune fara contact pus

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Mesajde e.miron » Vin 02-Dec-2011 02:37

5 m nu e mult, acuma depinde si de cat costa.
Gandeste-te ca eu am pus 4 x 30 cm la usi + 30 cm torpedou + 2 x 30 cm in portbagaj, deja am 210 cm utilizati, plus 30 cm la biroul de calc sa lumineze tastatura de deasupra cand e bagata sub masa, deci 2.5 m ......gata. Si as mai avea unde pune cateva bucati, dar mai intai sa le cumpar. Sunt extraordinare aceste benzi de leduri, sunt perfect izolate, nu consuma nimic si dau o lumina de la buna in sus.

Si se mai pot folosi sub forma de cadou pt amici, le pui la bucatarie, holuri, unde vrei. Transformatoare de 12 v cred ca nu sunt greu de gasit, sigur ai prin casa cateva de la diverse aparaturi busite, eu am un sertar plin numai cu deastea.

De taiat sigur se pot taia, chiar pe spate arata o linie cu foarfece unde sa tai, dar cel mai bine le tai la 30 cm pt ca acolo au un soi de suport pt lipitura, pt ca daca le tai in alta parte circuitul nu e din sarme, e imprimat si tre sa dai jos stratul protector si pe urma sa te chinui sa eliberezi doua spatii fara scurt circuit si sa lipesti sarme pe circuit imprimat mai subtire decat foaia de hartie e jale. Eu am pierdut o dupaamiaza intreaga pt 2 lipituri si tot timpul se desfaceau, circuitul imprimat fara stratul protector nu are nici o rezistenta, se rupe imediat.

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Vin 02-Dec-2011 08:39

Eu vreau sa pun maxim 3 leduri albe si 3 rosii pe usa...mi se pare deajuns,in portbagaj e de ajuns becul. Marea provocare e sa schimb becurile din bord cu leduri...dar cand o da caldura sau poate in vacanta de iarna care se apropie 8)

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Mesajde e.miron » Vin 02-Dec-2011 13:52

3 nu sunt deajuns, crede-ma. Va lumina atat de slab incat in principiu vor fi ca si inexistente.. Asta e dezavantajul puterii reduse a ledurilor, trebuie sa fie mai multe ca sa dea un rezultat bun. Ca sa nu mai spun de greutatile care le vei avea sa lipesti sarme pe circuit imprimat f subtire cu rezistenta mecanica la rupere aproape egala cu zero. Nu degeaba benzile au minim 30 leduri, iar benzile lungi de cativa metri au picioruse pt taiere/lipire tot din 30 in 30.
Eu am pus beculete cu un singur led in stalpi si sunt f slabe, lumineaza sa vezi un pic in masina dar nu poti citi de exemplu o harta sau ceva nici daca vrei. Deja ma gandesc sa cumpar altele cu mai multe leduri, dar sa fac rost de bani mai intai.

Ma bucur ca la tine lumineaza indeajuns un singur bec in portbagaj, la mine nici pe departe nu e deajuns, am luat de la dezmembrari o alta lampa de portbagaj si am montat-o pe latura opusa unde deja era prevazut locas in plasticul de acolo si nici asta nu mi-a ajuns, asa incat am mai pus 2 benzi pe hayon sa bata in jos cand e deschis si......am lumina ca ziua .

Inca ceva, stii cumva care e siguranta pt luminile astea interioare, pt ca eu stau uneori la calcul din masina mai multe ore cu portiera deschisa si as vrea sa le sting sa nu arda gazul degeaba:) .

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Vin 02-Dec-2011 15:42

Siguranta nu stiu unde e, dar ma gandesc la o alta posibilitate...am observat la mine ca daca las o usa deschisa dupa ceva timp (cred ca mai mult de 15 min) se sting becurile...si mai mult ca sigur are un temporizator pe circuitul de alimentare si dimming al iluminarii. Cred ca modificand vreo rezistenta sau un condensator in acel temporizator..poti modifica timpul pana cand opreste alimentarea la becuri.

Înapoi la “Citroen Xantia”