stie cineva? ENGINE IMMOBILISER FAULT

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mar 06-Dec-2011 01:46

Acum , daca tot facem consideratii tehnice, m-as risca si eu cu una.
Si anume ca o masina bine gandita/moderna/cu tehnologie up-to-date are pozitia acului indicator al termometrului de apa, dupa ce motorul s-a incalzit, absolut constanta, "de parca ar fi vopsit" acolo, indiferent de anotimp/temperatura mediului ambiant.
Asta stiu de la un Rover 75 CDT, un Mercedes C 220 CDI, un Mitsubishi Galant , si alte produse ale unor "firmulite obscure".
PSA nu reuseste asta? Mai sunt pareri legate de acul ala? Sau trebuie sa-i punem "carton in nas" ca la Dacia "batrana"?
Multumesc pentru raspunsuri!

dxx
pasionat

Mesajde dxx » Mar 06-Dec-2011 10:33

vazand discutiile m-am hotarat si am comandat un termostat nou. mai ales ca iernile trecute acul statea fix la 4. dupa ce-l schimb am sa postez rezultatul. cu siguranta ca cel existent nu e 'dus' dar poate a devenit cam 'lenes' nefiind schimbat niciodata.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 10-Dec-2011 14:49

Iuliu, nu sunt deloc de acord cu tine.
Si sa-ti explic.
La unele masini, minimul indicat de ac e f mic, nicidecum la 40 de grade cum e la c5.
Asta face ca scala sa se modifice f putin pt valori relativ mari.
Gandeste-te ca diferenta dintre p3 si 4 e de doar 5 grade.
Adica, e un fleac.

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Sâm 10-Dec-2011 17:15

Salut,
La covarsitoarea majoritate a masinilor gradarea scalei termometrului de apa incepe la 40 de grade.
Eu, unul, din cate am vazut, sa indice temperatura in grade, toate erau asa.
N-oi fi vazut eu suficiente.
La valori foarte mari scala s-o modifica sau nu "putin", insa la o masina care functioneaza in parametri, pozitia acului termometrului , dupa ce acesta a ajuns in pozitia de echlibru, nu trebuie sa varieze functie de anotimp, temperatura exterioara , regim de mers, etc.
Cel mult in relanti, pe canicula, in mare aglomeratie, ar "avea voie" sa creasca usor pana declanseaza electroventilatorul si apoi sa scada imediat, dupa care sa reia ritmic ciclul asta, daca se "insista" cu "taraiala" prin stopuri, si sunt 40 de grade afara.
In mers normal, la drum intins, insa, nu ar trebui sa "stie" termometrul de temperatura ca e iarna si e ger, sa zicem -20 de grade, sau vara si +40 de grade.
Chestia asta e bazata pe observatia directa asupra unor masini "serioase", zic eu.
Voi schimba temostatul, ca nu e "o poala de bani", sa vad cum se "incadreaza" si citronelul, dar nu prea ar trebui sa fie altfel.
Dupa parerea mea.
Iar intre P3 si P4, conform schemei afisate de tine sunt 15 grade, ceea ce, pentru plaja de temperatura in care trebuie sa lucreze motorul este nu "mult", ci chiar "foarte mult", as indrazni sa spun.
Drumuri bune!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 10-Dec-2011 17:41

Corect, 15 grade.
Nu stiu cum am vazut doar 5.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”