servofrana citroen

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Vin 16-Dec-2011 14:45

dj01fad scrie:nu nu... cred ca a vrut sa zica ceva de genul: cum toate suv-urile sunt considetate jeep-uri, asa si toate sistemele de franare sunt considerate servo de catre publicul larg

Da asa e. Mersi Nic. Nu m-am nascut poet si poate ca propozitiile mele sunt greu de inteles. Scuze.
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Vin 16-Dec-2011 14:59

concluzia
tot ce ne usureaza munca (frana,directie...etc) e servo :lol:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Vin 16-Dec-2011 19:42

@dj01fad - am ÎnÞeles perfect ce zicea, bine, dupã ce a fost destul de radical iniÞial, dar inisitând asupra subiectului, m-am gÎndit cã face parte din publicul larg, cel care considerã cã toate toate sistemele de frânare sunt servo... :oops:
@ cirki - era o Întrebare ajutãtoare... sã poÞi face diferenÞa Între un circuit auxiliar, de asistenÞã, faÞã de unul principal....
da ajuta in proportie de 100%

Aha... Âşi la procentajul ĂŁsta este pompĂŁ ajutĂŁtoare sau principalĂŁ? :lol: Oricum, cine a vrut sĂŁ ĂŽnĂželeagĂŁ ceva din ce s-a explicat pe aici, au fĂŁcut-o deja.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 16-Dec-2011 23:25

sistemul asta cu dozator are o eficienta incredibila fata de frana clasica la care soferul creaza presiunea in etrieri prin intermediul pompei, fie ea servo sau simpla. la citroen presiunea exista deja multumita pompei de suspensie, si are o presiune foarte mare deja existenta. singur lucru care il face "pompa" de frana este sa dozeze aceasta presiune catre etrieri, asa ca se comporta fix ca un robinet, si de aceea se numeste dozator de frana, iar denumirea de pompa este total aiurea, pentru ca nu are nici o legatura cu o pompa si nu pompeaza nimic. legatura cu notiunea de servo cred ca nu e chiar aiurea pentru ca dupa mintea mea lucreaza oarecum similar ca servodirectia... care si aia are capatul rotativ de la caseta care functioneaza ca un dozator pentru cilindrul de forta, care muta cremaliera. deci eu unul cred ca putem spune corect ca este servo frana. da, daca judeci strict din punctul de vedere al faptului ca nu exista nici un sistem care te ajuta sa apesi mai usor pe pedala, putem spune ca nu este servo frana...

la sistemul asta au renuntat pentru ca au facut partea de antrenare a pompei pe motoras electric, si pompa functioneaza numai cand trebuie sa corecteze nivelul masinii, si in rest deloc, si nu mai exista nici sfera acumulator. dar uite alt fapt interesant: stiati ca nu numai citroen a avut montat sistemul asta de franare cu dozator? ei bine, au mai fost si alte marci, precum renault; in anii 90 au montat sistemul asta de franare pe modelele R21 turbo si R19 16V, adica pe modelele sport!

majestiqe
pasionat

Mesajde majestiqe » Vin 30-Dec-2011 18:39

baieti multumesc mult , nu mai e nevoie sa ii explic , ii dau direct linkul pe forum , sa se lumineze si el .

Inca o data multam mult .
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie

Înapoi la “Citroen Xantia”