Problemute la C4...

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Mar 24-Ian-2006 14:24

m.s. scrie:Apropo de cruise control: la limitatorul de viteza credeam ca se poate decupla si daca apesi puternic pedala de acceleratie(am incercat toate variantele posibile-apasat o data pana la fund,de mai multe ori consecutiv)...nimic.Doar daca il decuplez din buton. Oare nu am inteles bine sau are vre'o buba :?:

Hmm... asa stiam si eu (din ce am citit), dar practic... nu am avut unde sa incerc.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 24-Ian-2006 14:38

m.s. scrie:Apropo de cruise control: la limitatorul de viteza credeam ca se poate decupla si daca apesi puternic pedala de acceleratie(am incercat toate variantele posibile-apasat o data pana la fund,de mai multe ori consecutiv)...nimic.Doar daca il decuplez din buton. Oare nu am inteles bine sau are vre'o buba :?:

Merge 100%! Trebuie doar sa faci un kickdown!!! :D

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 24-Ian-2006 15:34

Da ai o buba: presul. :)

Da presul jos, si uita-te la pedala de acceleratie si ai sa vezi ca acolo este un buton (sub pedala). Apasa pe buton, sa vezi ca are o mica rezistenta.
Apasa cu mana pedala (calc-o cum ar veni) si ai sa vezi ca atunci cand o pui la blana acel buton se "opreste" exact intr-un mic dreptungi de plastic aflat in podeaua de la masina care nu este acoperit de mocheta.

Ai sa intelegi exact despre ce e vorba... :)
Iei foarfeca si tai presul in zona aia de contact...

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Mar 24-Ian-2006 17:13

Arise scrie:

Da ai o buba: presul. :)

Da presul jos, si uita-te la pedala de acceleratie si ai sa vezi ca acolo este un buton (sub pedala). Apasa pe buton, sa vezi ca are o mica rezistenta.
Apasa cu mana pedala (calc-o cum ar veni) si ai sa vezi ca atunci cand o pui la blana acel buton se "opreste" exact intr-un mic dreptungi de plastic aflat in podeaua de la masina care nu este acoperit de mocheta.

Ai sa intelegi exact despre ce e vorba... :)
Iei foarfeca si tai presul in zona aia de contact...

:lol: :lol: :lol:
Si presurile Citroen oare au decupat patratelul ? :?:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 24-Ian-2006 17:48

O fi presul cum zice Arise, dar si eu am presuri(si nu citroen) si nu am patit asta.
Degeaba apesi pana la fund pedala, trebuie sa o apesi mai cu forta pana se aude un clinchet, faci un kickdown(bagi piciorul in acceleratie ca si cum ai baga in frana daca iti sare ceva in fata la 50km/h).
Mi se pare cam moft chestia asta, pentru ca oricum mai repede o scoti din buton decat din pedala in caz ca ai nevoie de viteza mai mare.
La inceput cand am luat masina, era sa o comit de vreo 2-3 ori tocmai datorita limitatorului. Uitam de el si cand ieseam din vreo localitate si ma bagam in depasire ma trezeam pe contrasens si ca nu mai puteam accelera!!! Primul instinct a fost sa il scot din buton si nu din pedala!

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 24-Ian-2006 18:51

Ok! O sa mai incerc. Presul nu ajunge pana acolo(marginea e trasa mult mai jos ca imi agata pedala de ambreiaj). Era mai mult din curiozitate ca vorba lui Matrixu, e mai simplu sa il dezactivezi din buton. :wink:

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 24-Ian-2006 23:03

DECI ..din cate stiu eu (corectati`ma daca gresesc) :!!!!
--->1. LIMITATORUL de viteza .... e una -- iti alegi viteza si ori cat ai apasa pedala de acceleratie NU TE LASA SA DEPASESTI VITEZA AIA
--->2. POTI sa`ti selectezi o anumita viteza si el s`o tina constant .... la viteza aia

SUNT 2 chestii diiferite .... gresesc cu ceva ??? eu asa stiu ...la mine asa E

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mie 25-Ian-2006 06:51

m.s. este vorba EXACT de clinchetu de care spune Matrixu, clinchet care este SESIZABIL doar atunci cand butonul care se afla in pedala de ACCELERATIE se "propteste" in acel plastic dur lipit jos.

Daca intre plasticul de jos si butonul din pedala intervine sa zicem un covoras moale, atunci butonul acela se afunda in covoras si este nevoie de o anumita presiune pentru a face acel clinchet, bla bla...

Daca pui mana si verifici gaina de oua cum ar veni :lol: vei intelege exact cum functioneaza mecanismul.

Da, pare mai simplu dezactivarea de pe volan, dar daca nu o faci dandui talpa, probabil nu ai reflexu' vitezei format. :roll:

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mie 25-Ian-2006 09:34

De reflexu' vitezei nu cred ca ma pot plange, doar ca pana acum nu am mai condus masini asa dastepte,cu o multime de gadget'uri :D

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Mie 25-Ian-2006 12:03

DMX scrie:DECI ..din cate stiu eu (corectati`ma daca gresesc) :!!!!
--->1. LIMITATORUL de viteza .... e una -- iti alegi viteza si ori cat ai apasa pedala de acceleratie NU TE LASA SA DEPASESTI VITEZA AIA
--->2. POTI sa`ti selectezi o anumita viteza si el s`o tina constant .... la viteza aia

SUNT 2 chestii diiferite .... gresesc cu ceva ??? eu asa stiu ...la mine asa E

Asa este. In principiu sunt doua chestii diferite :

1.
limitatorul de viteza care nu te lasa sa depasesti o anumita viteza setata de tine in prealabil. (totusi pentru a nu fi cauza unor accidente exact din motivul expus mai sus de colegul nostru - vezi depasire- exista o situatie de urgenta in care aceasta limitare poate fi depasita prin apasarea pana la fund a acceleratiei - reflex - "kickdown", situatie in care limitatorul iese din functiune).

2.
Cruise Control - sistem care mentine viteza de croaziera constanta la o anumita valoare setata de tine. Aceasta viteza poate fi crescuta sau micsorata din comenzile masinii, si - la fel ca si masura de siguranta ca si in cazul descris mai sus - prin actionarea pedalei de frana sau acceleratie sistemul poate fi scos din fucntiune.

S-a procedat la folosirea acestor metode tocmai din studiul reactiilor normale ale soferilor in general in situatii de urgenta (reflexe) - normal ca daca iti sare ceva in fata "te urci pe frana" si nu ai sta sa scoti din functiune intai sistemul de cruise control... :wink:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mie 25-Ian-2006 12:14

La acceleratie nu se dezactiveaza cruise control-ul. Doar la frana sau ambreiaj.

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Mie 25-Ian-2006 12:29

Arise scrie:La acceleratie nu se dezactiveaza cruise control-ul. Doar la frana sau ambreiaj.

Dupa cum vezi, eu nu am intrat in posesia masinii C4... dar, in general toate masinile pe care le-am condus au corespuns descrierii mele si toate decuplau Cruise Control-ul inclusiv la acceleratie (mai putin la ambreiaj).
(vorbesc de Nissan, Fiat, Volvo, Ford si inca cateva pe care nu mi le mai amintesc :wink: )

Asta nu inseamna ca la C4 nu este cum zici tu... eu inca nu il am asa ca... cei ce stiu particularitati, va rog sa le sustineti. :D

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 25-Ian-2006 12:46

Ca sa fiu scurt si la obiect!!!!
1. Limitatorul se dezactiveaza fie din buton fie prin kickdown
2. Regulatorul de viteza, poate fi dezactivat fie prin apasarea franei sau a ambreiajului, fie din buton. Daca accelerezi, viteza creste fara problemele, regulatorul nu se dezactiveaza, insa dupa ce iei piciorul de pe acceleratie masina franeaza, pentru a ajunge la viteza setata!

Referitor la tacanitul de la motor din partea dreapta, am fost azi la ATS si cica e vorba de o supapa(calimer) care trebuie reglata. Deci nimic grav sau de schimbat.(aviz celor care mai au problema asta).
Zgomotul se auzea doar la relanti si cu CD + climatizare oprita. Altfel nu auzi nimic!!

mihaid
just curious

demontare/montare placute de inmatriculare

Mesajde mihaid » Mie 25-Ian-2006 13:59

Salutare!

Tocmai am inmatriculat C4-ul insa nu stiu cum se demonteaza tablitele provizorii. Stiu ca e o chestie de plastic pe care scrie ATS importator etc care trebuie demontata insa nu stiu cum si mi-e cam frica sa trag in nestire de ea mai ales ca e posibil sa fie si casanta cu frigul asta. Ma puteti ajuta?

Multumesc!
:roll:

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Mie 25-Ian-2006 14:18

Matrix, corect !
Ai dreptate, e corect ca nu se dezactiveaza!
(initial vroiam sa spun ca masina nu te impiedica sa accelerezi, raspunzand la comanda de accelerare, chiar cu sistemul de Cruise Control activat)

Înapoi la “Probleme C4”