faza scurta

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

ovidiufao
pasionat

faza scurta

Mesajde ovidiufao » Vin 23-Dec-2011 23:32

am si eu o problema cu becurile pe faza scurta si as vrea un sfat daca se poate.lumineaza foarte slab.am incercat mai multe modele dar toate de 55w.in momentul in care vine vreo masina din sens opus pe partea mea nu mai vad drumul.ma sfatuiti sa pun mai puternice de 55 de w?

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 24-Dec-2011 00:19

Te sfatuiesc sa iti schimbi farurile cu unele noi. Probabil ca farul este foarte uzat (matuit). E posibil oglinda sau sticla sau ambele. Toate masinile au 55w la faza scurta.
"If in doubt, flat out!"

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Sâm 24-Dec-2011 09:04

monteaza chit xenon de 5000k -6000k ,si ai rezolvato?La multi Ani.

mega-man
simpatizant

Mesajde mega-man » Sâm 24-Dec-2011 12:19

Eu am mai patit sa nu le pun bine in far, datorita locului foarte stramt si ca am mainile mari e cam greu sa le schimb si cateodata nu le pun bine si lumineaza la 30 de cm in fata masinii si-mi dau seama numai noaptea ca nu bat bine, si ale mele sunt matuite dar fac fata destul de bine.
Daca are sani sau pistoane o sa te coste o gramada bani !!!

ovidiufao
pasionat

re

Mesajde ovidiufao » Sâm 24-Dec-2011 15:33

mai ale mele nu sunt asa matuite dar am observat ca daca pun becuri care dau lumina alba vad foarte bine cu ele pe carosabil umed iar pe uscat se vede foarte prost iar daca pun becuri care dau lumina galbena se vede foarte bine pe carosabil uscat si pe umed se vede foarte prost

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Sâm 24-Dec-2011 16:36

Cum spunea si colegul, verifica sa fie bine puse pe pozitie, pentru ca in mod normal nu are de ce sa bata aiure. Eu cu ele matuite si cu becuri de 9 lei bucata vad foarte bine. Daca nu asta e problema vezi daca le mai ridici din reglaj ce se intampla.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

ovidiufao
pasionat

degeaba

Mesajde ovidiufao » Sâm 24-Dec-2011 17:51

ele nu bat aiurea,bat foarte bine numai ca degeaba.am umblat si la reglaj si cand le ridic putin se vede si mai prost.in schimb intensitatea luminii este foarte mica.e ciudata problema.am pus de 100 cu ele se vede bine insa mi e frica sa nu mi arda instalatia.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 24-Dec-2011 18:16

Daca sticlele din fata nu sunt matuite, atunci sigur oglinzile si-au pierdut proprietatile reflectorizante.
In niciun caz sa nu te gandesti sa pui xenoane, pt ca daca tu vei vedea ceva mai bine, ceilalti sigur nu vor mai vedea nimic din cauza ta si nu cred ca vrei sa ai pe cineva pe constiinta.

Gandeste-te doar ca masina ta, cand a fost noua, avea luminile ok, nu?
Acum de ce nu le mai are? E clar ca e o problema pe undeva si marind puterea becurilor sau trecand pe xenoane, nu inseamna ca ai rezolvat acea problema tehnica de care vorbeam.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 24-Dec-2011 18:27

Tatal meu are xantia din 2000 cu faruri originale. SUNT PRAF! Daca si masina ta are faruri originale, atunci sigur asta e problema. Nu e relevant ca te uiti tu asa la ele pentru ca nu iti dai seama. La masina mea, un far pare original si unul pare a fi mai nou si la o privire atenta se simte diferenta, desi masina e din 2005.

@marianmarian: ii platesti tu amenda cand il trage gaboru pe dreapta si ii ia certificatul de inmatriculare? Mi s-ar parea corect sa zici si partile negative, nu doar cele pe care tu le consideri pozitive. Exact ca si cu masinile de bulgaria, de pe o zi pe alta se poate schimba "focusul" autoritatilor. Plus ca nu rezolva problema initiala.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Electrica - Xsara”