eroare in bord

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

huidu27
just curious

eroare in bord

Mesajde huidu27 » Dum 25-Dec-2011 14:06

salut Am si eu o problema la un c3 cu o eroare in bord .cine ma poate ajuta .Imi apare scris pe displey SPENT BATTERY PLIP primele doua stiu ce inseamna dar PLIP CHIAR NU POATE SA-L TRADUCA NIMENI .Mentionez ca de o luna am montat xenon pe faza scurta dar nu am avut probleme pana acum

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 25-Dec-2011 22:18

Pe scurt, schimba bateria cheii de la masina. Pe lung:
Citat:
"Bateria cheii plip este consumata. Nu are legatura cheia normala cu bateria din cheia cu telecomanda radio. Ca sa iti faci o idee de unde stie masina ca ai bateria consumata iti prezint modul de comunicatie intre cheia cu telecomanda (emitatorul) si receiverul radio situat pe masina. In momentul in care este actionata telecomanda prin undele radio se transmit receptorului 4 coduri diferite constand in:
1. Un cod fix, unic al cheii;
2. Un cod saritor care se modifica reciproc intre emitator-receptor la fiecare apasare a unui buton al telecomenzii, ceea ce face imposibila folosirea unei chei clonate fara initializare;
3. Un cod aferent comenzii ce se doreste a fi indeplinita (inchidere/deschidere);
4. Un cod corespunzator nivelului de tensiune al bateriei telecomenzii.
Ti-am facut o mica prezentare pentru a putea intelege de unde stie masinuta ta ca bateria este consumata.

LE: Ca o completare la cele spuse mai sus vreau sa mentionez ca sistemul de emisie-receptie are un offset de 255 de locatii disponibil pentru a permite limitat actionarea telecomenzii in afara ariei de acoperire a comunicatiei cu receptorul. Altfel spus puteti butona telecomanda de pana la 255 ori la distanta mare de masina, valabil si in cazul unei baterii descarcate, caz in care distanta de acoperire a semnalului emitator se diminueaza considerabil. Dupa aceea telecomanda trebuie reinvatata de sistem prin procedura specifica. "

Greu e Doamne sa dai un google search...
"If in doubt, flat out!"

huidu27
just curious

multumesc

Mesajde huidu27 » Dum 25-Dec-2011 22:24

am cautat pe google traducere da acolo plip nu poate sa il traduca restul de SPENT BATTERY a putut sa il traduca de asta nici nu am inteles ce vrea mai exact. MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS .SARBATORI FERICITE TUTUROR SI DRUMURI BUNE FARA EVENIMENTE

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 25-Dec-2011 22:55

Cu placere pentru raspuns. Da un google search la exact fraza respectiva (nu google traducere) si vezi ce gasesti.
"If in doubt, flat out!"

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Lun 26-Dec-2011 23:07

Eu am alta problema,de la un timp distanta de functionare a telecomenzii a scazut drastic pana la cativa cm de usa si cateodata trebuie sa apas de 5-6 ori ca sa se deschida sau inchida masina.Are momente cand merge si de la 3-4 m si tinand cont ca am schimbat vreo 3 baterii la telecomanda nu inteleg dece apare acest fenomen.Multumesc anticipat pentru o eventuala solutie.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Lun 26-Dec-2011 23:22

vezi sa fie baterie de marca buna, nu no-name.
"If in doubt, flat out!"

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mar 27-Dec-2011 00:06

@ keket: poate fi de la carcasa. Cel putin eu cu asta ma confrunt acum. Nu este prea bine conceputa. Arcul de la mecanismul "briceagului" distanteaza cele 2 jumatati ale carcasei in timp, departand astfel si cele 2 lamele de contact de la baterie la placuta electronica. Incearca sa tii stransa cu mana stanga telecomanda in partea superioara a ei, iar cu dreapta sa dai comanda de inchis-deschis masina. Asta de la distanta mare si mica. Vezi ce se intampla.

huidu27
just curious

Mesajde huidu27 » Mar 27-Dec-2011 08:38

multumesc frumos pentru toti userii care mi-au raspuns la problema . ieri 26.12. am rezolvat problema am fost si am schimbat bateria de la telecomanda si s-a resetat singura si nu imi mai apare aceea eroare in bord . am pus o baterie de calitate ma costat 20 ron . MULTUMESC INCA ODATA TUTUROR SI DRUMURI BUNE LA TOTI

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mar 27-Dec-2011 09:15

Cu placere, condus placut!
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Electrica - C3”