sticla far
Moderator: Echipa Tehnica
- kady28
- pasionat
- Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
- 2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium
sticla far
In primul rand Sarbatori Fericite si La Multi Ani! Ieri in drum spre brasov a sarit de la o masina o piatra in farul stang si s-a desprins o bucata din sticla de aprox 10mm diametru care a cazut in far. Am demontat farul si am scos bucata de sticla din el . Vreau sa o lipesc la loc deoarece farul nu e gaurit dar nu stiu cu ce sa dezlipesc sticla farului ca are ceva silicon cred pe margine 

- robistan25
- pasionat
Ai vazut bine. Sticla e prinsa de far cu silicon. Nu prea se practica demontatul sticlei de pe far. Ar fi o varianta sa tai siliconul, dar e f. greu, daca nu imposibil. Apoi trebuie etansat perfect. Daca nu s-a facut gaura in sticla, mergi linistit. Oricum, trebuie sa il ai in vedere, fiindca sticla e mult mai subtire acum pe acea portiune si la cel mai mic soc in acea zona il poate sparge. Mai asteapta pareri.
LA MULTI ANI !
LA MULTI ANI !

- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
e cumva far aftermarket? marca TYC? eu stiu sigur ca la xantia 1 farurile originale se desfac din cleme si au garnitura de etansare, si din ce tin minte si cele valeo de s2 sunt la fel. daca e lipit, nu stiu daca vei reusi sa dai sticla jos intreaga. pe acolo pe lateral poti sa tai masticul ala, dar lipitura are forma de U, si nu stiu cum vei reusi sa o desfaci pe toata. o alta solutie ar fi ceva agent chimic care sa topeasca lipiciul ala.
da, se dezlipesc astea noi care au "geamul" de plastic, dar la alea de sticla riscul e mare.
incearca sa lipesti cu guma de mestecat ciobul de un bat, il ungi pe partea pe care vrei sa se lipeasca cu putin silicon de lipit geamuri transparent, apoi sa il dirijezi prin gaura becului la locul lui si il potrivesti bine acolo. mi-a reusit mie manevra la un far de cx mai demult, poate reusesti si tu
da, se dezlipesc astea noi care au "geamul" de plastic, dar la alea de sticla riscul e mare.
incearca sa lipesti cu guma de mestecat ciobul de un bat, il ungi pe partea pe care vrei sa se lipeasca cu putin silicon de lipit geamuri transparent, apoi sa il dirijezi prin gaura becului la locul lui si il potrivesti bine acolo. mi-a reusit mie manevra la un far de cx mai demult, poate reusesti si tu

-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
In 95% din cazurii, sticla se sparge-riscul e mare. Fa rost de la cineva care lucreaza in turnatorie de apa de sticla( o pasta transparenta ce se foloseste la formare miez ) si pui pe respectiva gaura. Se intareste in c.c.a 3 ore si se poate prelucra cu un cutit si nu se vede diferenta. Farurile cu sticla ,eu stiu ca au garnitura de cauciuc prinse in cleme.
Peace on earth ... War under the blanket !
- kady28
- pasionat
Farul e original valeo, are si 3 cleme dar sticla se tine bine de corpul farului...e ceva mastic negru ca o guma mai tare. Am incercat cu o chestie de plastic in loc de surubelnita sa nu ciobesc mai mult dar se tine bine. Ciobitura e fix pe mijloc intre faza lunga si scurta
Daca nu pot sa scot sticla o sa incerc se lipesc bucata pe unde intra becurile. Am vazut prin magazine o solutie de repari ciobiturile de la parbriz...oare o fi buna aia? e ceva acrilat din ce tin eu minte
Acu..bine ca nu e crapat si e doar ciobit dar tot ma dispera cand vad chestia aia 

daca te ajuta cumva , stiu pe cineva care la randul lui stie pe cineva care toarna plexiglass pentru sticla clara , stiu ca a facut pentru golf mk2 , daca te intereseaza pot sa fac rost de un numar de telefon.
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie
Salut
Poate ca e tarziu deja dar se poate desface cu aer cald (pistol aercald pt. indoit pvc) "uscator de par"
.
Dupa ce desfaci clipsurile incalzesti circular usurel cam la 50 grade dupa ce tragi usor de sticla pana cand se desface.
Merge 100% testat de mine.
Far intreg gasesti cam greu. Am eu piese oglinda si geam daca te intereseaza. (geamul "sticla"e de tip UK (volan pe dreapta) Valeo)
Poate ca e tarziu deja dar se poate desface cu aer cald (pistol aercald pt. indoit pvc) "uscator de par"

Dupa ce desfaci clipsurile incalzesti circular usurel cam la 50 grade dupa ce tragi usor de sticla pana cand se desface.
Far intreg gasesti cam greu. Am eu piese oglinda si geam daca te intereseaza. (geamul "sticla"e de tip UK (volan pe dreapta) Valeo)
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"
- kady28
- pasionat
cirki scrie:Salut
Poate ca e tarziu deja dar se poate desface cu aer cald (pistol aercald pt. indoit pvc) "uscator de par".
Pai m-ar interesa...(ca si asa acum am bulit tot faru') si geamu si oglinda..dar geamu nu cumva focalizeaza lumina altfel? ca eu asa stiam cel putin.