schimb ulei motor
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
schimb ulei motor
Rugaminte: imi recomanda cineva un ulei bun pentru toate anotimpurile (o solutie de mijloc mai mult) pentru un C5 II 2005, benizna, modelul de 1997 cm3, 143 CP
Eu ma gandeam la Total, dar ce categorie?
Multumesc
Eu ma gandeam la Total, dar ce categorie?
Multumesc
-
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Dar nu stiu de ce va bateti capul cu discutia asta, pt ca e mai mult decat evident ca total si elf sunt niste tiganii de uleiuri si nu trebuie sa aibe nimeni laborator acasa ca sa afle lucrul asta.
Ca sa stiu ca e nasol daca intru cu masina intr-un pom, trebuie s-o si fac?
Atat Elf cat si Total si mai sunt si altele, au contracte cu Renault, respectiv grupul PSA, pt folosirea acestor uleiuri.
Sunt atat de bune incat sa nu strice motoarele, in rest sunt pur si simplu prastii de uleiuri, cele mai slabe din domeniu.
Si desi stiu sigur ca e asa, eu am pus si toroape din astea, dar le-am tinut mai putin in motor.
Atat Elf cat si Total si mai sunt si altele, au contracte cu Renault, respectiv grupul PSA, pt folosirea acestor uleiuri.
Sunt atat de bune incat sa nu strice motoarele, in rest sunt pur si simplu prastii de uleiuri, cele mai slabe din domeniu.
Si desi stiu sigur ca e asa, eu am pus si toroape din astea, dar le-am tinut mai putin in motor.
mesersmith scrie:Dar nu stiu de ce va bateti capul cu discutia asta, pt ca e mai mult decat evident ca total si elf sunt niste tiganii de uleiuri si nu trebuie sa aibe nimeni laborator acasa ca sa afle lucrul asta.

......
chiar, de ce va bateti capul, citroen e o tiganie de masina, o toroapa, o prastie, cea mai slaba dintre toate... Acesta este de fapt motivul pentru care prefera Total.
Eu am folosit si Motul, Mobil 1, Aral, GM, Q8, etc dar nu am observat nici o diferenta, toate sunt uleiuri si atat. Nici nu mi-au stricat motoarele dar nici nu le-au reparat. Important este ca uleiul sa indeplineasca caracteristicile cerute si sa-l cumperi dintr-o sursa sigura ca sa nu fie contrafacut (prefer de ex Total cumparat de la reprezentanta decat Castrol de la coltul strazii). Si schimbat la timp imreuna cu filtrul. Marca conteaza mai putin.
Eu am folosit si Motul, Mobil 1, Aral, GM, Q8, etc dar nu am observat nici o diferenta, toate sunt uleiuri si atat. Nici nu mi-au stricat motoarele dar nici nu le-au reparat. Important este ca uleiul sa indeplineasca caracteristicile cerute si sa-l cumperi dintr-o sursa sigura ca sa nu fie contrafacut (prefer de ex Total cumparat de la reprezentanta decat Castrol de la coltul strazii). Si schimbat la timp imreuna cu filtrul. Marca conteaza mai putin.
dxx scrie:chiar, de ce va bateti capul, citroen e o tiganie de masina, o toroapa, o prastie, cea mai slaba dintre toate... Acesta este de fapt motivul pentru care prefera Total.

......
dxx scrie:chiar, de ce va bateti capul, citroen e o tiganie de masina, o toroapa, o prastie, cea mai slaba dintre toate... Acesta este de fapt motivul pentru care prefera Total.
agree bro....
- floreacioaca
- pasionat
- Masina: Citroen C5 I Exclusive
- mesersmith
- Moderator - C5
Am spus eu undeva acest lucru?
Ti se pare ca nu stiu ce spun?
Citroen, ca si ceilalti producatori de masini, au parteneriate COMERCIALE cu producatori de uleiuri din intreaga lume.
In felul asta, unii se recomanda pe ceilalti in cadrul acelui parteneriat.
Si eu am bagat f multe tipuri de ulei, si nu prea ai ce diferente sa vezi, pt ca acele diferente le vei regasi in fisa tehnica, in comportamentul uleiului in diverse conditii de temperatura, presiune, utilizare, etc.
Daca toate uleiurile sunt doar uleiuri, inseamna ca si toate masinili sunt doar masini, nu? Atunci de ce Citroen si nu Dacia sau Ferrari, ca tot masini sunt, doar ca diferentele sunt mai usor de observat decat in cazul uleiurilor.
Mi se pare cel putin aberant sa spui ca toate uleiurile sunt la fel si ca ai nevoie de laborator ca sa afli ca un ulei e mai bun sau mai prost decat altul.
Si pt cultura voastra, Total se fabrica in Romania, la Lubrifin Brasov.
Si daca uleiurile sunt doar uleiuri, de ce nu bagati Lubrifin? Chiar asa, ca tot ulei e.
- mesersmith
- Moderator - C5
magelan scrie: (sunt atat de bune incat sa nu strice motoarele) pai ce ai vrea mai mult ?... nu este destul de bine?. ce ar trebui sa mai faca.. sa se schimbe si singur ?. ce ulei ai prefera tu.? atata timp ce astea sunt garantate 15000 km.
Pai de ex, daca o pereche de pantofi tin un an de folosinta zilnica si alta marca tine doi ani, tu ce alegi? Dincolo de aspect, gust si alte alea.
Cred ca discutam degeaba, pt ca e aberant sa spui ca un produs e totuna cu alt produs. Gandeste-te la calculatorul de pe care scrii, sigur exista unul mai bun decat al tau, cum tot asa exista unul mai slab. Si asta e valabil pt toate lucrurile care te inconjoara.
ii fi avand si tu dreptatea ta ,dar cum faci diferenta intre 2 marci de uleiuri ambalate intr-un bidon alb pe care scrie doar ulei?daca nu iti scrie nici macar specificatia pe bidon.ca la pantofi si masini stim cu totii,sunt produse palpabile,si testabile.
ia zi-mi iti intrebi motorul dupa 15mii daca ia placut?
ia zi-mi iti intrebi motorul dupa 15mii daca ia placut?
- mesersmith
- Moderator - C5
Sorine, orice produs, ca sa-l compari cu un altul, trebuie s-o faci tinand cont de categorie, clasa, tip, etc.
Nu poti compara Ferrari cu Dacia, desi sunt masini amandoua marcile.
Astfel, discutand f generic, stim ca diferentele dintre doua produse din aceeasi clasa, categorie, sunt destul de mici ca sa nu le poti observa cu ochiul liber.
Daca nu ar fi asa, unele produse ar disparea de pe piata, lucru care se si intampla cu produsele f slabe in raport cu ce exista acum pe piata.
Totusi, acele mici diferente din cazul uleiurilor, s-ar putea ca intr-o viata de motor ca sa zic asa, sa creeze o diferenta de cateva zeci sau sute de mii de km.
Adica, daca mergi cu doua masini identice si pui unulei f slab in una si unul f bun in alta, e posibil si sunt convins de asta, ca durata de viata sa difere substantial.
Lucrurile astea reies din calcule, analize, etc. care se publica in diverse locuri si le poti citi.
Eu de ex, dau garantie 50 de ani la un produs pe care-l comercializez. Chiar crezi ca am acasa laborator sau ca cineva a facut teste cu durata de 50 de ani? Evident ca nu. Sunt tot felul de metode de imbatranire artificiala a unui produs, de unde se extrag informatii, parametri, date care duc la niste rezultate.
Nu poti compara Ferrari cu Dacia, desi sunt masini amandoua marcile.
Astfel, discutand f generic, stim ca diferentele dintre doua produse din aceeasi clasa, categorie, sunt destul de mici ca sa nu le poti observa cu ochiul liber.
Daca nu ar fi asa, unele produse ar disparea de pe piata, lucru care se si intampla cu produsele f slabe in raport cu ce exista acum pe piata.
Totusi, acele mici diferente din cazul uleiurilor, s-ar putea ca intr-o viata de motor ca sa zic asa, sa creeze o diferenta de cateva zeci sau sute de mii de km.
Adica, daca mergi cu doua masini identice si pui unulei f slab in una si unul f bun in alta, e posibil si sunt convins de asta, ca durata de viata sa difere substantial.
Lucrurile astea reies din calcule, analize, etc. care se publica in diverse locuri si le poti citi.
Eu de ex, dau garantie 50 de ani la un produs pe care-l comercializez. Chiar crezi ca am acasa laborator sau ca cineva a facut teste cu durata de 50 de ani? Evident ca nu. Sunt tot felul de metode de imbatranire artificiala a unui produs, de unde se extrag informatii, parametri, date care duc la niste rezultate.
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”