Verificare si Reincarcare Sfere Simptone sfere stricate
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- floreacioaca
- pasionat
- Masina: Citroen C5 I Exclusive
ANDREI C5....prietene...nu vreau sa fiu rau...ii departe gandul meu de acest lucru!....dar tu chiar iti bati jos de utilizatorii acestui site care vor sa iti de-a un sfat bun? sau chiar habar nu aicum te cheama cu buletinul in mana? nici eu nu sunt un invatat dar nu sfidez legile gravitatie!
mecanici de duminica sunt o gramada si atotstiutori, dar vorba aia: nu ne pisam contra vantului ca ne stropim!
miiiiiiiiii de multumire celor care mi-ai dat un sfat bun pe acest site! in special SORIN de la SM mare mare domn, dar nu il ultimul rand si echipei de profesionisti....se stiu ei care!
mecanici de duminica sunt o gramada si atotstiutori, dar vorba aia: nu ne pisam contra vantului ca ne stropim!
miiiiiiiiii de multumire celor care mi-ai dat un sfat bun pe acest site! in special SORIN de la SM mare mare domn, dar nu il ultimul rand si echipei de profesionisti....se stiu ei care!
Nimeni nu moare virgin! Viata tot te va BIP BIP odata!
))))

Atentie , orice sfera poate fi verificata ! Vazut ce presiune are
Insa si prin absurd daca cineva incarca sfera de c5 nu se merita ... costul unei sfere noi in raport cu durata de viata nu merita deranjul . In plus de asta sfera de c5 este facuta in asa fel incat in cele mai multe cazuri sfera se sparge .
Oare la 200-300 000 km(poate si mai mult) este mult o sfera care costa ~70-80 de euro ? La o masina normala se schimba arcuri/ amortizoare etc. fara a oferii multe in schimb !
Referitor la bratele spate , este foarte important etansarea sa fie buna si vasilina care joaca un rol important in durata de viata a rulmentilor !

Insa si prin absurd daca cineva incarca sfera de c5 nu se merita ... costul unei sfere noi in raport cu durata de viata nu merita deranjul . In plus de asta sfera de c5 este facuta in asa fel incat in cele mai multe cazuri sfera se sparge .
Oare la 200-300 000 km(poate si mai mult) este mult o sfera care costa ~70-80 de euro ? La o masina normala se schimba arcuri/ amortizoare etc. fara a oferii multe in schimb !
Referitor la bratele spate , este foarte important etansarea sa fie buna si vasilina care joaca un rol important in durata de viata a rulmentilor !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
logic ca orice sfera se incarca,altfel cum dracul ar iesi de pe banda unde sunt produse.ideea e ca ele sunt sigilate si membrana interna din kevlar e multistrat.deci nu scapa gaz.
nu am vazut niciodata o sfera de c5 stricata.
vreau sa stiu si eu cum verificati voi presiunea dintr-o sfera fara sa ii distrugeti sigiliu?si fara sa scapati gazul din ea.
asta pe langa faptul ca pretul uneia noi nu e mare deloc.
si sa nu uitam ca o sfera stricata da o suspensie tare ca piatra si nu una care scartaie,deci polemicile de pe acest topic sunt nejustificate.
multumesc si eu tuturor celor care ma apreciaza,si va doresc multi km in vaporasele voastre comode,si fara incidente.
drumuri bune!
nu am vazut niciodata o sfera de c5 stricata.
vreau sa stiu si eu cum verificati voi presiunea dintr-o sfera fara sa ii distrugeti sigiliu?si fara sa scapati gazul din ea.
asta pe langa faptul ca pretul uneia noi nu e mare deloc.
si sa nu uitam ca o sfera stricata da o suspensie tare ca piatra si nu una care scartaie,deci polemicile de pe acest topic sunt nejustificate.
multumesc si eu tuturor celor care ma apreciaza,si va doresc multi km in vaporasele voastre comode,si fara incidente.
drumuri bune!
- stan cristian
- pasionat
(vreau sa stiu si eu cum verificati voi presiunea dintr-o sfera fara sa ii distrugeti sigiliu?si fara sa scapati gazul din ea.
asta pe langa faptul ca pretul uneia noi nu e mare deloc. )
Salut, se verifica foarte simplu ,la fel ca la modelele vechi....

asta pe langa faptul ca pretul uneia noi nu e mare deloc. )
Salut, se verifica foarte simplu ,la fel ca la modelele vechi....

,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,
- stan cristian
- pasionat
majoritatea nu mai au presiunea care ar trebui in ele, lipsesc 5/10 bari ,de incarcat ... am facut cateva experiente si am ajuns la concluzia ca nu se merita, la sferele astea moderne ... busonul de umplere e inchis prin sudura ...., ca sa le poti reincarca ar trebui sa mai fie cel putin 10 bari in ele, sa nu fie membrana sparta si sa montezi o supapa in locul busonului de umplere....
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,
- stan cristian
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
-
- simpatizant
- Masina: citroen c5 ,2001, 2000cmc, 80kw,109cp
Nu stiu ce sa mai zic...am sa duc masina la atelier,am vb cu mecanicul din bacau si mi va schimba el rulmentii si ce mai are masina.
Nici eu nu mai stiu cu sferele astea ba se incarca ,ba nu se incarca ...eu nu sunt in domeniu atestat sa zic deci cuvantul mecaanicului va fi lege.
Va multumesc ptr informatii.
Nici eu nu mai stiu cu sferele astea ba se incarca ,ba nu se incarca ...eu nu sunt in domeniu atestat sa zic deci cuvantul mecaanicului va fi lege.
Va multumesc ptr informatii.
dj01fad scrie:eu nu sunt gica contra, dar ca sa cred ca se incarca si cele de c5, vreau poza cu una incarcata, macar sa ii vad dopul. cred ca pana la urma tai una sa vad ce dracu e inauntru si cum e etansata. are cineva una pe care sa ofere ca material didactic??? ca am numai bune, si e pacat de ele.
Am eu cateva sfere taiate deja iti fac poza !
Andrei succes la reparatie , ca un sfat daca vei avea pe viitor probleme cu sferele : Doar sfere noi originale sau I.F.H.S. !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”