salut baieti ... a aparut o noua problema ... cu masina asta e saptamana si problema ) ... in fine ... mergeam frumos prin oras cu ea si deodata sa auzit un clanc si a ramas pedala de ambreiaj la fund si o chestie ca o agrafa mia sarit la picioare ... am verificat si cablul de ambreiaj nu e rupt ... sa rupt o bucatica din agrafa aia dintre pedala si cablu banuiesc ... si normal ca nu gasesc asa ceva pe nicaieri ... daca are cineva sau ma poate ajuta va rog frumos ... o sa pun si o poza sa va faceti o idee despre ce e vorba
Salut colegi, astazi am patit-o si eu..si am venit cu vit. 1 pana acasa, s-a rupt dracia aia de clema de pe pedala de ambreiaj, si o bucata de plastic din piesa prinsa de pedala. Stiti cumva daca se gaseste de cumparat sau are cineva pe acasa si nu-i trebuie?
se gaseste, e ceva de genul 35 lei. incearca totusi sa faci un U metalic, la care ii dai 2 gauri in urechi sa il prinzi de pedala in locul plasticului, iar in "varf" ii faci o fanta ca sa agate cablul. sper ca intelegi ce am zis eu...
Inteleg, mersi...chiar in seara asta vb. cu taicamiu.. dintr-o banda de tabla de vreo 2 mm sa fac un U, poate gasesc niste distantiere de plastic ca sa-l prind de pedala, si in varf ii fac ca o gaura de cheie intoarsa sa bag cablu, ca plasticul ala nu mi se pare o idee asa buna....si in plus nu mai vreau sa merg cu a 1-a pana acasa ) ca n-am reusit sa sincronizez cutia sa bag in alta viteza.
Pana la urma nu am mai facut, a fost azi taicamiu pe la un magazin de piese auto si a gasit ceva asemenator care e pt dacie, a costat piesa vreo 4 lei. Cand ajung acasa de la munca o sa caut pe net poza cu piesa ca sa stie cum arat cine mai are nevoie.
Scuzati calitatea pozelor...noroc ca a avut tata inspiratie sa faca 3 poze la piesa si se intelege cat de cat ce si cum . Piesa vine in pachet cu un bolt cu siguranta si un arc elicoidal care se punea la pedata sa o tina tensionata. Taicamiu a facut cateva ajustari la piesa..a mai polizat fereastra ca sa intre capul cablului de ambreiaj dar nu mult..cam 1 mm, la pedala a gasit sa puna o bucsa de bronz in care vine bagat boltul piesei ca sa nu aiba joc ...oricum mai mult a durat sa puna pedala la loc decat sa ajusteze piesa . Cine a gandit ca sa puna piesa de plastic acolo nu a fost deloc inspirat..ca are 2 puncte slabe:cedeaza clema de fier care tine capu cablului si se rupe si plasticul odata cu ea, sau cum am descoperit cand am scos-o de pe pedala, boltul de plastic care o tine era tocit pe jumatate si la un moment dat sigur ceda si acela.
eu am facut piesa aia din fier , si am facut agatatoarea aia cu flexul , nu pot sa pun poze momentan , dar o am de vreo 4 5 ani si nu am probleme cu ea , mi sa rupt cablul dar aia nu am mai avut probleme cu ea .
bafta
iubesc fiarele vechi pentru ca sunt mai spectaculoase decat plasticele de ultima generatie
dap.... am patit-o si eu...identic. e o piesa mica de plastic, care probabil din cauza varstei s-a rupt. Am avut marele noroc ca am un prieten care e maestru la strung. I-am dat piesa veche, a lipit bucatile rupte cu super glue si apoi mi-a facut la strung una identica din duraluminiu ( mi-a zis ca o garanteaza el pe viata - a masinii, alui sau a mea nu l-am mai intrebat, eram fericit ca am piesa)!
07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.
Totals
Total mesaje 187772
Total subiecte 18653
Total Announcements: 8
Total Stickies: 86
Total Attachments: 0
Topics per day: 2
Posts per day: 23
Users per day: 1
Topics per user: 2
Posts per user: 16
Posts per topic: 10