Problema receptie Radio Citroen C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Lun 30-Ian-2006 15:16

Pentru toti cei interesati, iata aici adresele unor reviste din Romania:

office@autoexpert.ro
office@autoghid.ro
office@autoghid.ro
redactie@promotor.ro
stefan@automedia.ro
redactia@motorpresse.ro

Sunt convins ca multi dintre voi cunoasteti redactori si personal deci e posibil sa fim "bagati in seama", nu ?

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Lun 30-Ian-2006 19:38

Deci nu vreau sa le iau apararea celor de la ATS ..care "saracii" de ei ... la fel ca si cei de la pejo ..au vandut la masini incat nu mai pot face fata ..... , dar cum vreti sa ne rezolve problema ... ?? atata timp cat casetofonul asa este EL ... daca la modelele din Franta ... se aude perfect .. degeaba facem noi scandal .... ca nu au cum sa faca nici AIA casetofon ..ptr fiecare tara in parte ... -vb de radiou-

--> suna ATS in Frata si le spune : stiti casetofoanele de la noi nu capteaza bine radioul ...... ..hai sa fim seriosi ... nu o sa se intample asa ceva ...
-->si la noul Ford Focus am inteles ca receptionarea posturilor de radio ...nu e tocmai buna ... o sa ma mai interesez ce marci se mai confrunta cu problema asta !!

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Lun 30-Ian-2006 20:06

out of topic:

... dar amortizoarele ? ...

tks.
Xsara 1.6 / C4 1.4

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 31-Ian-2006 09:56

In orice caz, daca Citroen nu sunt in stare sa faca o masina la care Radio-ul sa se auda bine in Romania...atunci sa vand masinile fara Radio si ne-om descurca noi de un Domotec din Vitan pe la 700.000 de lei ! Atunci cand pui "Europa de Est" ca setare in computerul de bord, se presupune ca ai atestat cat-de-cat in zona asta, nu ?
Daca produsul este prost....inseamna ca nu trebuia vandut, asta e concluzia mea. Cat timp vinzi masini cu Radio...atunci Radio-ul trebuie sa functioneze perfect. CUM SE POATE REZOLVA ? NU STIU ! Daca as stii....rezolvam eu. Dar probabil de aceea au francezii salarii mai mari de 7 ori decat romanii....pentru a rezolva acest gen de "mici probleme".
Radio-ul este alimentat cu semnal pe 2 circuite, unul de la antena si celalalt de la firele acelea de pe geamul dreapta spate...care arata ca niste rezistente de dezaburire. Culmea e ca merge si doar cu o singura sursa de semnal...oricare ar fi aceea.....dar din pacate...la fel de prost.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 31-Ian-2006 10:03

Cum sa nu aiba ce sa faca, adica ei vand 1000 de C4, radioul nu merge cum trebuie si ei nu au ce sa faca???Eu am dat 13 500 pe a mea, dar cei care dau 18-20 000 pe o masina, vorba lui Ntt si nu le merge radioul.
Cat despre amortizoare, voi ridica si eu aceasta problema cand ajung in service sapt asta sper.
@Nttskippy, daca vrem sa facem chestia cu revistele, ne trebuie sustinere mare, adica nu sa ma trezesc eu si cu tine 2 nebuni hai sa scriem la reviste.
Chiar aseara vorbeam cu cineva din domeniu, si imi zicea ca trebuie sa existe multe plangeri de acest gen, ca sa ne bage cineva in seama.
Mai e o posibilitate, dar aici trebuie cineva "greu", ca revista sa faca 1 zi intreaga pe 10 masini sa zicem teste cu radioul, si asta ar fi dovada concreta, insa aici e mult mai greu.

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 31-Ian-2006 10:19

Si daca problemele apar si in alte reviste, credeti ca se rezolva ceva? Eu ma cam indoiesc,din moment ce pe forumul asta se posteaza de mult diverse probleme,avem si confirmarea ca este urmarit in permanenta de reprezentantii Citroen in Romania...In afara de cateva tentative palide de a mai calma spiritele...ceva concret? :roll:

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 31-Ian-2006 10:22

Parerea mea e ca trebuie chemati la intalnirea clubului de pe data de 19 Februarie. Vor fi probabil 20-30 de C4 acolo si cei de la reviste pot asculta radio-ul cat doresc.

Si eu lucrez intr-o firma care vinde. Vand produse IT fabricate tot in Franta...si stiu stilul frantuzesc de munca dar cu o mare insistenta se poate rezolva orice. Iar atunci cand ei isi declara incompetenta...atunci intervin romanasii nostri care gasesc solutii iar serviciile respective sunt "facturate" catre partenerul francez si ne luam banii inapoi sub forma de "credit note".

Nu pot sa cred ca un electronist adevarat nu poate sa-si dea seama de unde e problema si cum se poate rezolva. Si, conform celor spuse mai sus, daca elecronistul francez este intr-una din cele 35 de zile de concediu sau intr-una din cele 20 de zile de sarbatori legale...atunci poate ATS ar putea angaja unul roman...REZOLVA PROBLEMA..si ulterior anunta in Franta.

Pozitia de forta pe care ATS o are pe piata romaneasca cred ca ii permite sa sara la gatul celor din Franta in astfel de probleme. Sa nu uitam ca aceasta companie apartine domnului Tariceanu, cu voia domului presedinte inca prim-ministru :), si cu siguranta cei din Franta se vor gandi de 100 de ori pana sa refuze o factura de servicii venita de la Citroen Romania, servicii care le-ar rezolva problema pe care ei, datorita faptului ca masina lu Loeb nu are casetofon, nu prea au luat-o in seama.

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 31-Ian-2006 10:25

m.s. scrie:Si daca problemele apar si in alte reviste, credeti ca se rezolva ceva? Eu ma cam indoiesc,din moment ce pe forumul asta se posteaza de mult diverse probleme,avem si confirmarea ca este urmarit in permanenta de reprezentantii Citroen in Romania...In afara de cateva tentative palide de a mai calma spiritele...ceva concret? :roll:

Sper sincer sa se rezolve inainte de a aparea orice in reviste. Aparitia unor articole negative in reviste ar duce la scaderea vanzarilor si atunci cu siguranta cineva, acolo sus, care probabil habar n-are de noi, va intreba:

DE CE ?

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 31-Ian-2006 10:28

Cred ca mai ramane sa scoatem noi o revista. :lol:

nero
pasionat

Mesajde nero » Mar 31-Ian-2006 14:06

Acum sa o luam si invers... De ce in Brasov posturile de radio se aud perfect? De ce in afara tarii posturile de radio se aud perfect? Nu cumva porblema e in Bucuresti de la bruiaj, blocuri, posturi pirat, etc.? Nu zic, se poate mai bine, dar am vazut masini la care se prinde chiar mai prost, de exemplu BMW.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 31-Ian-2006 14:13

Bine,bine...sa zicem ca problema cu receptia radioului e o chestiune subiectiva,dar...sa rezolve macar problema amortizoarelor.(desi chiar si acolo,ar putea sa spuna ca pe un drum ca'n palma,nu zdrangane nimic) :?

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 31-Ian-2006 14:17

In Pitesti si in Rm. Valcea se prind deasemenea prost.
Radio Kiss FM abia se aude la Kilometrul 20 pe autostrada.
Chiar daca e o problema "bucuresteana", ea trebuie rezolvata pentru ca probabil 30% din masinile vandute sunt in Bucuresti. Eu am ascultat radio pe urmatoarele masini, in aceeasi zona in care radio-ul de pe C4 se aude ORIBIL : Megane, Octavia, Logan, BMW X5, Infinity Z35, Ford Focus si la nici una nu se aude fashaitul acela enervant.

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 31-Ian-2006 14:23

m.s. scrie:Bine,bine...sa zicem ca problema cu receptia radioului e o chestiune subiectiva,dar...sa rezolve macar problema amortizoarelor.(desi chiar si acolo,ar putea sa spuna ca pe un drum ca'n palma,nu zdrangane nimic) :?

CU SIGURANTA ca receptia radio e o chestie subiectiva. Poate unii sunt multumiti sa-i dea drumul si sa nu prinda nici un post. Radio-ul merge...e aprins, in boxe se aude fashind....nu-i problema. Si..nu se prinde nici un post...pentru ca transmit cu totii prost...
In felul acesta...orice problema ai la masina poate fi privita cu subiectivism.

nero
pasionat

Mesajde nero » Mar 31-Ian-2006 14:29

Eu nu incerc sa neg existenta problemei, ci doar sa atrag atentia ca e legata strict de plaiurile mioritice. Normal, cand se alege un sistem audio pentru masina se testeaza "la mama lor" unde semnalul e asa cum ar trebui sa fie. Nu cred ca sta cineva sa-si bata capul ca poate in Bucuresti, Pitesti, Copsa Mica, Siberia, etc. o sa se auda prost, adica acolo unde oricum nu vand mai mult de 5% din vanzarile totale. Din punctul meu de vedere, sunt multumit ca pe partea de CD playerul se descurca mai bine decat majoritatea din clasa, iar boxele la fel, oricum m-am saturat sa ascult numai reclame la radio.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Mar 31-Ian-2006 14:31

Am un amic radioamator inrait. o sa-l intreb si pe el.
poate spun o prostie, dar s-ar putea sa fie o chestiune de ceva filtre de semnal/perturbatii/bruiaje,etc.
caz in care treaba e mai nefericita. e destul de greu si complicat sa faci un "kit" pt rezolvarea problemei la asa ceva si sa chemi masinile in service :(
asta cu atat mai mult cu cat producatorul e altul (e jbl?, nu clarion?). si trebuie sa il convingi pe ala ca e o problema cu cele vandute in Romania... :(

Înapoi la “Probleme C4”