Rupt ceva la pedala de ambreiaj...
Moderator: Echipa Tehnica
- MisterClaude
- Web Master
- Masina: Citroen Xantia Activa 2.0 Turbo CT
- 2: Citroen C4 Coupe, 2.0HDI
- 3: Citroen Xantia SX 1.8i 16v (RIP)
Rupt ceva la pedala de ambreiaj...
Salut !
Alalataieri mi s-a rupt o chestie la pedala de ambreiaj, si a cazut la mine intre picioare.
Nu pot sa-i fac poza, ca e in service deja. Arata ca un fel de carlig.. o clema in forma de U, oarecum. Efectiv atunci cand am calcat ambreiajul a facut "clanc" si a cazut chestia aia. Pana atunci mai mersesem cu ea prin oras.. am oprit intr-o parcare, si cand am dat sa plec.. vezi bucuria.
Am dus-o la service tractata, iar mecanicul mi-a zis ca a sarit cablul de ambreiaj de pe clema aia, ca s-ar fi rupt, etc. Ideea e ca inca nu poate sa ajunga la locul cu pricina, ca e acolo deasupra pedalelor, sub bord. S-au chinuit mecanicii jumatate de zi dupa care au ajuns la concluzia ca pentru a pune cablul inapoi la locul lui trebuie sa dea jos tot bordul, ca altfel nu au cum sa ajunga acolo. Au chemat electricianul si a inceput ala sa demonteze... scos ceasurile de pe bord, casetofon, controlul la AC, etc... Luni ar trebui sa dea jos ditamai bordul si poate reusesc sa lege aia.
Mi-au cerut 350 RON pe manopera, ca e multa munca la demontat TOT bordul...
Sigur nu mai exista o posibilitate de a ajunge acolo ? Ei au zis ca nu au mai vazut citroen xantia in viata lor, si ca prin fata, pe sub capota, nu se poate.
Alalataieri mi s-a rupt o chestie la pedala de ambreiaj, si a cazut la mine intre picioare.
Nu pot sa-i fac poza, ca e in service deja. Arata ca un fel de carlig.. o clema in forma de U, oarecum. Efectiv atunci cand am calcat ambreiajul a facut "clanc" si a cazut chestia aia. Pana atunci mai mersesem cu ea prin oras.. am oprit intr-o parcare, si cand am dat sa plec.. vezi bucuria.
Am dus-o la service tractata, iar mecanicul mi-a zis ca a sarit cablul de ambreiaj de pe clema aia, ca s-ar fi rupt, etc. Ideea e ca inca nu poate sa ajunga la locul cu pricina, ca e acolo deasupra pedalelor, sub bord. S-au chinuit mecanicii jumatate de zi dupa care au ajuns la concluzia ca pentru a pune cablul inapoi la locul lui trebuie sa dea jos tot bordul, ca altfel nu au cum sa ajunga acolo. Au chemat electricianul si a inceput ala sa demonteze... scos ceasurile de pe bord, casetofon, controlul la AC, etc... Luni ar trebui sa dea jos ditamai bordul si poate reusesc sa lege aia.
Mi-au cerut 350 RON pe manopera, ca e multa munca la demontat TOT bordul...
Sigur nu mai exista o posibilitate de a ajunge acolo ? Ei au zis ca nu au mai vazut citroen xantia in viata lor, si ca prin fata, pe sub capota, nu se poate.
Web design profesionist.
- MisterClaude
- Web Master
mbc scrie:Daca aia nu au mai vazut Xantia in viata lor, crezi ca a fost intelept sa le duci masina sa ti-o repare?
Service`ul e foarte bun din ce am auzit, si oricum nu stiu prin iasi nici un service specializat pe citroen, inafara poate de reprezentanta...
Web design profesionist.
- vladd.alex
- pasionat
- Masina: Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 CP
Nu stiu exact ce spui tu acolo, dar tind sa cred ca e imposibil sa trebuiasca sa dea jos un bord intreg pentru ca ti-a sarit tie o parghie. Pedala de ambreiaj e simpla, nu cred sa fie nevoie sa dea jos bordul, nu e dacie, stai ca iti caut o schema. In orice caz, te-ai grabit cu service-ul, nu ai ce face cu banii sau esti convins ca o sa iti monteze totul la loc asa cum trebuie ? Cine pune mana pe Citroen umfla pret pentru ca e CITROEN, deh......?!
Ultima oară modificat Sâm 18-Feb-2012 16:45 de către vladd.alex, modificat 1 dată în total.
- vladd.alex
- pasionat
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Se poate pune la loc doar demontând pedala... este complicat cu accesul, dar este mai simplu decÎt sã dai borduzl jos.
S-a mai discutat Âşi ĂŽn subiectul ĂŁsta:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=10967
S-a mai discutat Âşi ĂŽn subiectul ĂŁsta:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=10967
- vladd.alex
- pasionat
-
- pasionat
- MisterClaude
- Web Master
Este piesa 5 din poza 1.
Clema aia.
Ei mi-au spus ca nu pot ajunge acolo... au desfacut cat au putut si au zis ca vad locul respectiv, dar nu pot ajunge. Si cica nu se poate desface doar partea de deasupra pedalelor, ca trebuie desfacut cu totul
De-acu ce sa fac.. au inceput deja lucrul. Sa vad luni care-i treaba.
Clema aia.
Ei mi-au spus ca nu pot ajunge acolo... au desfacut cat au putut si au zis ca vad locul respectiv, dar nu pot ajunge. Si cica nu se poate desface doar partea de deasupra pedalelor, ca trebuie desfacut cu totul
De-acu ce sa fac.. au inceput deja lucrul. Sa vad luni care-i treaba.
Web design profesionist.
- MisterClaude
- Web Master
dj01fad scrie:daca eu spun ca nu trebuie, stiu ce vorbesc. trebuia doar pedala data jos. chiar un amic de-al meu a schimbat pedala si cablul ieri si nu a demontat nimic in rest. daca aia sunt dusi cu pluta, nu inseamna ca trebuie sa fii si tu si sa accepti cand noi spunem cate ceva.
Update:
Ieri mi-a venit verdictul final. Citez inginerul:
"Din cauza cablului de ambreiaj, care probabil agata, s-a ros si ulterior s-a rupt tubul ala mic de plastic in care gliseaza el, in capatul pedalei de ambreiaj"
Cablu de ambreiaj original: 130 RON
Sistemul format din piesa aia mica (clema aia de metal) + plasticul din capatul pedalei (de sus) : 60 RON
Montat : 30 RON
Montat + Demontat bord : 350 RON.
Trebuie sa astept vreo 5 zile ca toate piesele sunt originale si trebuie sa vina din Franta.
Faceti si voi calculul.
M-am dus ieri la el si i-am spus ca mi-a zis "cineva" ca nu trebuie demontat bordul. El mi-a spus ca este imposibil, si ca sa-l aduc pe "acel cineva" sa-i arate. Daca nu, el altfel nu stie. Asa ca tac si inghit.
I-am zis ca ii aduc eu cablu de ambreiaj aftermarket, cu 60 RON, el a zis ca daca pun piese care nu sunt originale, el nu-mi da garantie.
Sper ca pe vineri-sambata sa vina piesele. Saptamana viitoare ar trebui sa fie gata.
Daca stai pe langa Iasi, vino sa-l dai pe ala cu capul de bord

Web design profesionist.
- MisterClaude
- Web Master