CUTIE VITEZE CITROEN C5 2009 BVA
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
mda,
Nu sunt anti cutii automate.tehnologia de fabricare a unei cutii care sa nu se strice exista demult dar fiecare producator impune unui fabricant de cutii o suma de bani in valoarea careia sa se incadreze cu constructia ei.si de aici si lipsa de fiabilitate a unora.
psa foloseste ca si cutii automate printre altele:
alp4 sau dp0 cum e cunoscuta in reteaua renault, si e construita de cele 2 concerne,o cutie foarte slaba.
4hp20 care e o cutie ZF,fabricant ce echipeaza si bmw,mercedes si audi dar cu alte cutii.
AM6 care e o cutie buna in 6 trepte (ce se gaseste pe c5II si III) automata japoneza cu o durata de viata semnificativ mai mare decat primele 2 dar totusi nu la fel de mare cu cea a cutiilor ce echipeaza masinile premium nemtesti.
da,din pacate am o sursa buna,de info dar nu o pot face publica.
ideea e ca daca vrei masina noua e ok cutia automata,esti acoperit de garantie si cu putin noroc tine chiar mai mult.fiecare are dreptul sa cumpere ce doreste pe banii si pe riscul lui.
sanatate.
Nu sunt anti cutii automate.tehnologia de fabricare a unei cutii care sa nu se strice exista demult dar fiecare producator impune unui fabricant de cutii o suma de bani in valoarea careia sa se incadreze cu constructia ei.si de aici si lipsa de fiabilitate a unora.
psa foloseste ca si cutii automate printre altele:
alp4 sau dp0 cum e cunoscuta in reteaua renault, si e construita de cele 2 concerne,o cutie foarte slaba.
4hp20 care e o cutie ZF,fabricant ce echipeaza si bmw,mercedes si audi dar cu alte cutii.
AM6 care e o cutie buna in 6 trepte (ce se gaseste pe c5II si III) automata japoneza cu o durata de viata semnificativ mai mare decat primele 2 dar totusi nu la fel de mare cu cea a cutiilor ce echipeaza masinile premium nemtesti.
da,din pacate am o sursa buna,de info dar nu o pot face publica.
ideea e ca daca vrei masina noua e ok cutia automata,esti acoperit de garantie si cu putin noroc tine chiar mai mult.fiecare are dreptul sa cumpere ce doreste pe banii si pe riscul lui.
sanatate.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Acum, faptul ca ai garantie, nu e cine stie ce. Garantia de obicei e 2-3 ani, poate maxim 5 la unii producatori, ori cand cumperi o masina noua, n-o cumperi doar pt cat e acoperita de garantie.
Intr-adevar, cutia folosita pe II si III e o cutie japoneza ce echipeaza o versiune de jaguar, daca nu ma insel, XF-ul si e o masina de peste 70 000 euro fara tva.
Ma gandesc ca nu are cum sa tina cutia doar 200 mii de km.
Oricum, eu nu am date oficiale sau vreo alta sursa, insa mi-e f greu sa gred ca o cutie e proiectata atat de prost incat sa nu sara de 200 mii.
Intr-adevar, cutia folosita pe II si III e o cutie japoneza ce echipeaza o versiune de jaguar, daca nu ma insel, XF-ul si e o masina de peste 70 000 euro fara tva.
Ma gandesc ca nu are cum sa tina cutia doar 200 mii de km.
Oricum, eu nu am date oficiale sau vreo alta sursa, insa mi-e f greu sa gred ca o cutie e proiectata atat de prost incat sa nu sara de 200 mii.
sal...
nu vroiam sa intervin si eu dar vazand subiectul si citind cate ceva pe aici ...cred ca as putea sa argumentez si eu pt mesersmith ca are dreptate... nu cred ca exista cutii care se defecteaza la 200000.km sau ca cele de psa sau renault sunt mai proaste decat cele de bmw audi sau m.b .,.cel putin cele facute dupa ani 2000 sunt deja fara problemele care le aveau inainte.doar ca cere mai multa atentie din partea propietarului masini .... uitati-va pe mobile, sunt masini care au 350-400 mii care sunt in regula nu au nimic la cutii sau motoare pentru ca s-au respectat verificarile si reviziile ..... eu momentan traiesc afara (mai putin conteaza asta .. dar ca idee) si vad majoritatea masinilor care se vand sau se cer pe piata eu ,sunt cu cuti automate , deci astia ca fi sunt, nemti, olandezi, italieni...sau alti europeni , nu au frica asta romaneasca de cutii automatice,sau ca se strica la o anumita suma de km care ne-o impunem noi asa ca stim noi...... 

......
exact cum spune colegul mesersmith una e un televizor color si alta e un tv led full hd.. cu tehnologia de azi.. parerea mea ca nu face nimeni o cutie de viteza care sa crape dupa cativa km...binenteles ca exista si erori ..la mii de cutii 2-3 sa fie cu defect pt ca nu exista lucru perfect.. dar sa afirmi o cutie de viteza automata de ultima generatie ma refer la c5 lll sa nu fie buna atunci mai bine te apuci de pescuit sau motociclism...no ofence
nici eu nu inteleg ce vrei sa spui tu cu exemplu asta ..... si de unde ai tu toate datele astea cu 80% si 20% dar nu vreau sa te contrazic , .si totusi iti spun ca cele automate au devenit mai cautate si mai apreciate. eu lucrez in mediul auto,(mecanic) de ceva timp si cred ca pot sa fac o astfel de apreciere.mbc scrie:In europa 80% din masinile noi vandute au transmisie mecanica si 20 % au transmisie auto sau asemanatoare. . E una sa vrei automata si alta sa cumperi automata. Ca asa si eu vreau BMW 530d dar am C5.
......
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
crys71 scrie:exact cum spune colegul mesersmith una e un televizor color si alta e un tv led full hd.. cu tehnologia de azi.. parerea mea ca nu face nimeni o cutie de viteza care sa crape dupa cativa km...binenteles ca exista si erori ..la mii de cutii 2-3 sa fie cu defect pt ca nu exista lucru perfect.. dar sa afirmi o cutie de viteza automata de ultima generatie ma refer la c5 lll sa nu fie buna atunci mai bine te apuci de pescuit sau motociclism...no ofence
Nu prea e asa pentru ca motorul e acelasi, caroseria aceeasi. E ca si cum ai avea un televizor full hd LED Edgelit cu local dimming daca vrei sa intram in detalii in ambele cazuri. In cazul transmisiei manuale avem o telecomanda cu butoane. In cazul transmisiei auto avem o recunoastere vocala la schimbatea posturilor. Daca tot facem comparatii, macar sa le facem cat de cat bine. Tv de ultima generatie cu tv color din 90, este comparatie intre C5 3 si bx.
magelan scrie:nici eu nu inteleg ce vrei sa spui tu cu exemplu asta ..... si de unde ai tu toate datele astea cu 80% si 20% dar nu vreau sa te contrazic , .si totusi iti spun ca cele automate au devenit mai cautate si mai apreciate. eu lucrez in mediul auto,(mecanic) de ceva timp si cred ca pot sa fac o astfel de apreciere.
Exista firme de statistica care se ocupa de asta. Acestea sunt date corecte si disponibile pentru toata lumea. Cautate? Apreciate? De catre cine, cum? Adica nu zic ca nu imi place cum merge o cutie auto buna pe o masina buna, zic doar ca nu merita toate dezavantajele.
"If in doubt, flat out!"
mbc,nu te mai stresa
fiecare conduce ce isi permite si ce doreste.nici nu ma asteptam sa posteze aici cei ce au cutii automate si in trecut au avut probleme cu ele sau cei la care tocmai li s-a stricat una.oricum ar fi reparatul sau inlocuitul este extrem de scump.cel putin pt unul ca mine
pentru alti o fi floare la ureche si le este rentabil pentru confortul de care beneficiaza.
eu optez pentru manuala datorita placerii de a schimba,nu pentru ca mie frica de o automata.
va doresc o seara placuta.
fiecare conduce ce isi permite si ce doreste.nici nu ma asteptam sa posteze aici cei ce au cutii automate si in trecut au avut probleme cu ele sau cei la care tocmai li s-a stricat una.oricum ar fi reparatul sau inlocuitul este extrem de scump.cel putin pt unul ca mine
pentru alti o fi floare la ureche si le este rentabil pentru confortul de care beneficiaza.
eu optez pentru manuala datorita placerii de a schimba,nu pentru ca mie frica de o automata.
va doresc o seara placuta.
cred ca tie i-ti place sa vrb pentru toata lumea, sau te crezi singur in lumea asta..... daca ai tu o masina ,cu o cutie automata care iti face probleme ,. asta inseamna ca nici o cutie automata nu este buna . si toti care au cutii automate sunt niste dezavantajati chiar daca nu au nici un fel de probleme cu ele. te salut si oricum ...tu ai dreptate....
(mes pentru mbc)

(mes pentru mbc)
......
-
- pasionat
Magelan, eu cel putin sunt pe forum de suficient timp incat sa vad vreo 5 colegi luandu-se de cap pentru ca au optat pentru cutie auto si au dat de probleme care s-au rezolvat scump sau au mers cu ele in continuare cu probleme. Sau chestii de genul "iar mi-a facut prostia aia, dar acum si-a revenit, sper sa nu mai faca". Asta am vazut-o si pe alta forumuri decat citroen, dar aici citesc mai mult. Inca nu am vazut pe nimeni, cu nici o cutie manuala sa se planga atat de tare cand i s-a stricat: s-a stricat, s-a reparat cu bani putini si mergem mai departe.
Si inca ceva, sa ne rezumam la discutii tehnice, nu la caracterizat persoane care nu ne convin doar pentru ca nu ne impartasesc punctul de vedere.
Si inca ceva, sa ne rezumam la discutii tehnice, nu la caracterizat persoane care nu ne convin doar pentru ca nu ne impartasesc punctul de vedere.
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Magelan, nici eu nu impartasesc punctul de vedere al lui mbc si nici al celor care cred ca o astfel de cutie se duce in 200 km, dar haideti cu totii sa ne limitam la povesti tehnice.
Avand in vedere genul subiectului discutat, mi-ar placea daca am posta si sursa anumitor afirmatii, pt ca faze din alea cu 80% nu stiu ce, nu prea ma conving, pt ca nu au nimic in spate.
De ex, eu stiu ca in america mult peste jumatate dintre utilizator folosesc automate, dar din pacate nu am gasit pe niciunde o statistica sa o pot cita.
Avand in vedere genul subiectului discutat, mi-ar placea daca am posta si sursa anumitor afirmatii, pt ca faze din alea cu 80% nu stiu ce, nu prea ma conving, pt ca nu au nimic in spate.
De ex, eu stiu ca in america mult peste jumatate dintre utilizator folosesc automate, dar din pacate nu am gasit pe niciunde o statistica sa o pot cita.
tot statistic vorbind, sansele de a ramane in drum din cauza defectarii ambreiajului la cutia manuala sunt mai mari decat de a ramane in drum din cauza defectarii cutiei automate. nu in toate cazurile este adevarat ca reparatia la o cutie automata costa mai mult decat schimbarea unui ambreiaj la o cutie manuala, sa zicem, dar depinde ce anume se strica la ea si de un diagnostic corect. nu trebuie sa astepti 200kkm sa se strice o cutie automata, daca vrei in jumatate de ora poti distruge orice cutie automata, fie ea montata pe Citroen sau Mercedes... 

-
- pasionat
Cum sta treaba in state: sub 10% sunt transmisii mecanice, restul "automate": http://editorial.autos.msn.com/article. ... tid=656470
Citat: Manually shifted transmissions are certainly an endangered species. Back in 1980, more than 35 percent of all cars were sold with a stick. Because they cost less and boosted fuel mileage, manuals were more popular when gas prices went up or the economy went down, according to Mike Omotoso, powertrain analyst for J.D. Power and Associates.
Then the SUV appeared, which often came automatic-only. By 2005 only 6 percent of all buyers bothered with a stick. Skyrocketing fuel prices and more choices in small cars brought a mild uptick to 7.7 percent last year, but the trend is clear.
Europa: http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission
Citat: Most cars sold in North America since the 1950s have been available with an automatic transmission[citation needed]. Conversely, automatic transmission is less popular in Europe, with 80% of drivers opting for manual transmission.[1] In some Asian markets and in Australia, automatic transmissions have become very popular since the 1990s[citation needed].
Citat: Manually shifted transmissions are certainly an endangered species. Back in 1980, more than 35 percent of all cars were sold with a stick. Because they cost less and boosted fuel mileage, manuals were more popular when gas prices went up or the economy went down, according to Mike Omotoso, powertrain analyst for J.D. Power and Associates.
Then the SUV appeared, which often came automatic-only. By 2005 only 6 percent of all buyers bothered with a stick. Skyrocketing fuel prices and more choices in small cars brought a mild uptick to 7.7 percent last year, but the trend is clear.
Europa: http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission
Citat: Most cars sold in North America since the 1950s have been available with an automatic transmission[citation needed]. Conversely, automatic transmission is less popular in Europe, with 80% of drivers opting for manual transmission.[1] In some Asian markets and in Australia, automatic transmissions have become very popular since the 1990s[citation needed].
"If in doubt, flat out!"