Problema receptie Radio Citroen C4
Moderator: Echipa Tehnica
am vazut ca multi cred fraza asta : "nu e adaptat radioul ptr Romania,etc"
Nu este adevarat !
Radiourile au un standard care probabil nu a fost respectat asta e.
Cel mai bine ar fi ca toti care aveti aceasta problema sa va duceti si sa aveti un raport ceva facut cu cei de la service asta ca sa fie legal totul .
Daca sunteti mai multi trebuie cumva sa se rezolve .
Nu va costa nimic sa trimiteti scrisori pe la reviste si ziare sau sa faceti reclamatie la protectia consumatorului .
Asa numai vorbe pe forum pe voi nu o sa va ajute cu nimic .
O sa va citeasca si o sa zica : "Aaaa sunt doar pareri "
Macar de-ar fi ieftine aceste masini .
Oricum va urez multa bafta
Laurentiu
Nu este adevarat !
Radiourile au un standard care probabil nu a fost respectat asta e.
Cel mai bine ar fi ca toti care aveti aceasta problema sa va duceti si sa aveti un raport ceva facut cu cei de la service asta ca sa fie legal totul .
Daca sunteti mai multi trebuie cumva sa se rezolve .
Nu va costa nimic sa trimiteti scrisori pe la reviste si ziare sau sa faceti reclamatie la protectia consumatorului .
Asa numai vorbe pe forum pe voi nu o sa va ajute cu nimic .
O sa va citeasca si o sa zica : "Aaaa sunt doar pareri "
Macar de-ar fi ieftine aceste masini .
Oricum va urez multa bafta
Laurentiu
la voi doar fasaie radioul? eu credeam k va referiti la un semnal mai slab (adica nu se mai aude la fel de clar si scade volumul)dar nu sa nu se mai auda nimic!!!!
mie mi-a intrat rds-ul si a inceput sa caute abia la vreo 30-40km de constanta(venind de acolo) si la dus se aude mult pe autostrada???
recunosc ca c4 meu e facut in dec.-sa fi rezolvat problema??
eu habar n-am de cum se aude la voi k sa-mi fac o parere.
daca din ce v-am zis vi se pare k radioul meu e mai ok o supunem la teste si vedem ce dracu au facut in plus sau in minus la radio
descrieti-mi si mie mai exact ce se intampla si daca sunt diferente pe care sa nu le rezolve service-ul facem noi un amplif.de semnal k d-aia suntem toti neam de ingineri
mie mi-a intrat rds-ul si a inceput sa caute abia la vreo 30-40km de constanta(venind de acolo) si la dus se aude mult pe autostrada???
recunosc ca c4 meu e facut in dec.-sa fi rezolvat problema??
eu habar n-am de cum se aude la voi k sa-mi fac o parere.
daca din ce v-am zis vi se pare k radioul meu e mai ok o supunem la teste si vedem ce dracu au facut in plus sau in minus la radio

descrieti-mi si mie mai exact ce se intampla si daca sunt diferente pe care sa nu le rezolve service-ul facem noi un amplif.de semnal k d-aia suntem toti neam de ingineri

Nu, Redbeben, nu fasaie. Asta cu fashaitul o ziceam asa...ca poti considera ca merge si doar daca sta aprins.
Se aude prost..se pierde semanlul, volumul e inconstant. Si cand isi da el seama ca semnalu e prost...cauta alte frecvente prin RDS si se aude un fel de rap-aiala pentru ca nu sunt perfect sincronizate in timp emisiile.
Se aude prost..se pierde semanlul, volumul e inconstant. Si cand isi da el seama ca semnalu e prost...cauta alte frecvente prin RDS si se aude un fel de rap-aiala pentru ca nu sunt perfect sincronizate in timp emisiile.
esact asa am zis si eu arise,pana nu ne vedem si nu le testam pe toate n-o sa stim cu siguranta daca e aceeasi problema sau nu.
eu am spus k la mine nu face asa,ci doar pierde din claritate si volum dar nu intra rds-ul(n-a intrat decat de vreo 2 ori cand eram afara din oras(cta) la aprox 30-40km.
dar,cel mai bine e sa ne vedem macar asa local (separat de intrunirile mari) si sa vorbim numai de problemele pe care le au masinile(ceva de genul -eu am o problema la amortizoare"si eu,si eu,si eu. bine hai sa ne vedem si sa satbilim ce si cum eventual sa mergem in grup la dealer)
eu imi pun masina la dispozitie pt.teste pt. ca repet inca nu regasesc din problemele voastre
eu am spus k la mine nu face asa,ci doar pierde din claritate si volum dar nu intra rds-ul(n-a intrat decat de vreo 2 ori cand eram afara din oras(cta) la aprox 30-40km.
dar,cel mai bine e sa ne vedem macar asa local (separat de intrunirile mari) si sa vorbim numai de problemele pe care le au masinile(ceva de genul -eu am o problema la amortizoare"si eu,si eu,si eu. bine hai sa ne vedem si sa satbilim ce si cum eventual sa mergem in grup la dealer)
eu imi pun masina la dispozitie pt.teste pt. ca repet inca nu regasesc din problemele voastre
imi pare rau de ghinionul vostru, dar in 2 ani nu am avut probleme cu receptia radio la xsara, nici in bucuresti, nici in constanta...aveam perioade de cruising cand mergeam cu radioul dat la maxim de placere
nici pic de fasait...in plus, in mihail kogalniceanu, ct, la peste 15 km de oras, aveam receptie perfecta si la kiss si la profm...total fm ascult doar la tata in masina
in schimb receptie radio super proasta am la tel mobil, chit ca e nokia, sony ericsson sau receiver sTachini...???asa ca nu stiu pe cine sa dau vina, io vroiam sa-i boscorodesc pe aia de la radio si pe piratzi...dar de ce se aude bine in masina
???
ps noi chiar avem pe xsara radcd clarion???cu ce boxe?

in schimb receptie radio super proasta am la tel mobil, chit ca e nokia, sony ericsson sau receiver sTachini...???asa ca nu stiu pe cine sa dau vina, io vroiam sa-i boscorodesc pe aia de la radio si pe piratzi...dar de ce se aude bine in masina

ps noi chiar avem pe xsara radcd clarion???cu ce boxe?
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
-
- pasionat
boxele nu stiu ce sunt. dar oricum nu "dau pe-afara" de performante. am vazut la o alta xsara boxele inlocuite cu altele identice dimensional care 'sunau' mult mai bine.
din ce tin eu minte parca radio-cd-ul era clarion. chestia e ca oricum e ceva 'entry-level'. radio-ul e ok. cd-ul insa... am vazut destui pe aici pe la CT cu probleme. si asta in garantie. unul dintre ei astepta un radio-cd la garantie de vreo 8 luni
. dar intre timp s-a desfiintat dealerul...
momentan eu nu am avut probleme
sper sa nu il apuce
mai rau e ca daca vrei sa inlocuiesti radio-cd-ul cu totul. locasul este nestandard si e destul de complicat sa pui altceva. montajul unui nou radio-cd va afecta putin design-ul bordului.
din ce tin eu minte parca radio-cd-ul era clarion. chestia e ca oricum e ceva 'entry-level'. radio-ul e ok. cd-ul insa... am vazut destui pe aici pe la CT cu probleme. si asta in garantie. unul dintre ei astepta un radio-cd la garantie de vreo 8 luni

momentan eu nu am avut probleme

mai rau e ca daca vrei sa inlocuiesti radio-cd-ul cu totul. locasul este nestandard si e destul de complicat sa pui altceva. montajul unui nou radio-cd va afecta putin design-ul bordului.
Mesajul cu 101
am depasit prima suta de mesaje
bezz ..pai la xara nu prea am auzit pe cineva sa se planga de receptia radioului ... dar la C4 .... trebuie sa mergem in franta sa ascultam k`lumea ...radioul ... asta E ..deja eu m`am obisnuit .... sa`mi intre RDS in continuu cand merg prin bucuresti .. si sa se auda prost ... norocul meu ca nu merg fff des cu C4 ... si ca atunci cand merg imi pun un cd :P

bezz ..pai la xara nu prea am auzit pe cineva sa se planga de receptia radioului ... dar la C4 .... trebuie sa mergem in franta sa ascultam k`lumea ...radioul ... asta E ..deja eu m`am obisnuit .... sa`mi intre RDS in continuu cand merg prin bucuresti .. si sa se auda prost ... norocul meu ca nu merg fff des cu C4 ... si ca atunci cand merg imi pun un cd :P
- White Wizard
- pasionat
COSTIN MUNTEANU scrie:mai rau e ca daca vrei sa inlocuiesti radio-cd-ul cu totul. locasul este nestandard si e destul de complicat sa pui altceva. montajul unui nou radio-cd va afecta putin design-ul bordului.
Costin, nu este deloc dificil sa schimbi radio-cd-ul "nici" pe Xsara. Asa este, lacasul este "nestandard", dar... se poate si fara sa afecteze desing-ul bordului. Exista niste "adaptoare" care imbraca acel loc.
P.S.: Daca te intereseaza sa-ti schimbi radio-cd-ul te pot ajuta in aceasta privintza!

-
- pasionat
White Wizard scrie:COSTIN MUNTEANU scrie:mai rau e ca daca vrei sa inlocuiesti radio-cd-ul cu totul. locasul este nestandard si e destul de complicat sa pui altceva. montajul unui nou radio-cd va afecta putin design-ul bordului.
Costin, nu este deloc dificil sa schimbi radio-cd-ul "nici" pe Xsara. Asa este, lacasul este "nestandard", dar... se poate si fara sa afecteze desing-ul bordului. Exista niste "adaptoare" care imbraca acel loc.
P.S.: Daca te intereseaza sa-ti schimbi radio-cd-ul te pot ajuta in aceasta privintza!![]()
nici lacasul nu e chiar "nestandard". problema e ca pe aici nu gasesti modele clarion pe dimensiunile alea.
am vazut o adaptare facuta pt un panasonic. era...aproape ok. dar oricum se vedea ca "ne de la mama ei".
multumesc, am retinut. momentan (sper sa nu ma contrazica) al meu merge ok. boxele nu prea imi plac. la 2/3 din maxim, pe bashi deja... suna a lada frigorifica