Jante de 15 pe C5 II
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: ex_C5.II 1.6 hdi
- 2: Opel Astra J 1.4 turbo 140cp, 2017
Sunt conÂştient de acest aspect, mbc. Ăn iarna asta am spart zĂŁpezi cu ea Âşi mi-am croit drum unde nu treceau alte autoturisme, cu anvelopele astea late Âşi fĂŁrĂŁ sĂŁ o ĂŽnalĂž, pur Âşi simplu m-a uimit! MaÂşina o am de un an de zile. Oricum, sunt foarte scumpe anvelopele 215.55.16 iar cele de varĂŁ sunt opinci! UrmeazĂŁ Âşi kitul distribuĂžie - 1.000 lei ... Ne vom mai auzi.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
215/55/R16 2nd hand la noi sunt 170 lei pe bucata care sunt set de 2. Cel mai ieftin cauciuc 215/55/R16 nou este 400 lei, Sava Intensa HP. Mie nu imi place cum arata c5-ul cu jante de tabla. Ale mele sunt negre si tot nu imi place. Alea de aliaj de pe C5 1 arata bine, dar arata cam mici pentru cat de mare e masina. Parerea mea 

"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
mbc, la preĂžul de 170 lei/buc. trebuie sĂŁ ĂŽnĂželeg cĂŁ anvelopa este destul de plinĂŁ?
Jantele mele de tablĂŁ sunt negre, iar capacele sunt original Citroen, sunt frumoase!
Am vorbit acum câteva minute cu un fost director la General Motors GL (acum are un Service) i-am spus cã intenÞionez sã-mi schimb jantele cu unele pe 15" dar m-a sfãtuit sã-mi cumpãr anvelope sh tot de 215.55.16...
Trebuie sĂŁ mĂŁ mai gândesc ... oricum, caut jante aliaj/tablĂŁ de ceva timp Âşi nu gĂŁsesc dupĂŁ dimensiunile mele. Ăn ArgeÂş este un tip cu jante tablĂŁ+capace cu sigla citroen de 15" 6J Âşi ET.18 pe care cere 600 lei.
Ăinem legĂŁtura!
Noapte bunĂŁ.
Jantele mele de tablĂŁ sunt negre, iar capacele sunt original Citroen, sunt frumoase!
Am vorbit acum câteva minute cu un fost director la General Motors GL (acum are un Service) i-am spus cã intenÞionez sã-mi schimb jantele cu unele pe 15" dar m-a sfãtuit sã-mi cumpãr anvelope sh tot de 215.55.16...
Trebuie sĂŁ mĂŁ mai gândesc ... oricum, caut jante aliaj/tablĂŁ de ceva timp Âşi nu gĂŁsesc dupĂŁ dimensiunile mele. Ăn ArgeÂş este un tip cu jante tablĂŁ+capace cu sigla citroen de 15" 6J Âşi ET.18 pe care cere 600 lei.
Ăinem legĂŁtura!
Noapte bunĂŁ.
-
- pasionat
Pentru ca primavara (teoretic) bate la usa, am cumparat un set de prezoane antifurt pentru jantele de aliaj pentru ca unul din cele originale este stricat (asa am cumparat masina). A fost mai greu decat am crezut pentru ca in Romania nu am gasit si nu am gasit in exterior o firma care sa imi vanda Sicurit sau Sicustar model de C5. Dupa multe multe cautari am gasit un kit Febi pentru C5 la 20 lire setul plus 4 lire transportul pe amazon. In poza aratau frumos, cu saiba aia caracteristica si le-am luat. Ei zic ca timpul de livrare este de 3 - 10 zile. Nu e graba pentru ca oricum e foarte frig afara.
De aici le-am luat: Click
De aici le-am luat: Click
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
Aseara am pus jantele de aliaj originale pe 16" si cauciucurile de vara. Ce pot sa spun este ca Citroen a stricat masina cu aceste roti. Dupa ce toata iarna am fost cu jantele pe 15" trecerea la 16" a fost destul de nasoala. Probabil ca o sa-mi caut un set de jante de aliaj pe 15 pentru vara.
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
depinde si ce cauti de la masina. eu am schimbat rotile la a mea zilele trecute cu cele de vara pe 16, iar diferenta la comportamentul masinii este enorma. intr-adevar, am un mic minus la confort fata de cele pe 15, DAR masina se comporta uluitor pe drum, efectiv parca merg cu un kart! am si jantele foarte late (7.5) cu cauciucuri 205, si nu face absolut deloc balans pe cauciuc, iar ruliul masinii este inexistent! personal prefer sa stea bine pe drum si sa imi dea senzatia de sportivitate, si sa am un mic minus la confort. unde se simte clar diferenta este la taieturile de la asfalt, la denivelarile mici, gropite mici, care cu rotile pe 15 nici macar nu le simteam. probabil difera si calitatea cauciucurilor, vechimea, etc. mai e si diferenta intre xantia si c5, dar trecerea de la 15 la 16 si invers o simti la orice masina pana la urma.
ca o concluzie, daca vrei confort si folosesti masina mult in oras, recomand pe 15, dar daca mergi mult afara si mai si alergi, recomand clar 16.
daca tot iti pui si de vara pe 15, nu lua originale, cauta niste jante cu et-ul pentru c5 facelift (parca 22, nu mai retin), dar sa fie mai late, cel putin 7. jantele originale de c5 pe 15 sunt de 6, iar pentru cauciucurile de 205 sunt prea mici.
ca o concluzie, daca vrei confort si folosesti masina mult in oras, recomand pe 15, dar daca mergi mult afara si mai si alergi, recomand clar 16.
daca tot iti pui si de vara pe 15, nu lua originale, cauta niste jante cu et-ul pentru c5 facelift (parca 22, nu mai retin), dar sa fie mai late, cel putin 7. jantele originale de c5 pe 15 sunt de 6, iar pentru cauciucurile de 205 sunt prea mici.
-
- pasionat
mbc scrie:Aseara am pus jantele de aliaj originale pe 16" si cauciucurile de vara. Ce pot sa spun este ca Citroen a stricat masina cu aceste roti. Dupa ce toata iarna am fost cu jantele pe 15" trecerea la 16" a fost destul de nasoala. Probabil ca o sa-mi caut un set de jante de aliaj pe 15 pentru vara.
Ei bine, dupa indelungi cautari, am reusit sa cumpar ieri seara din Buc. setul de jante de aliaj pe 15" OZ, cu dimensiunile care le cautam. Azi le-am incaltat in GL cu anvelope 195.65.15 si am fost uimit! Mai putin zgomot in habitaclu, alt confort si tinuta la drum! Nu imi vine sa cred ce bine merge masina si ce bine ma simt eu!! Mare pacat ptr. cele de 215.55.16 ... daca nu ar fi fost ITP-ul, le-as fi scos la vanzare. Multumesc inca o data ptr. sfaturi si sper ca, voi fi si eu de folos vreodata. Pana atunci, va doresc un Paste Fericit!
- taviciobanu
- pasionat
- Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
- 2: Golf V 2004 1.4 16v benzina