Ingineri retardati mintal

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

mariustipa
pasionat

Mesajde mariustipa » Sâm 14-Apr-2012 19:52

Ady scrie::D Off topic,
Stimati colegi,am citit randurile de mai sus,si am zambit,vreau sa va arat cum arata masina pe care o folosesc in ultima vreme,si care m-a atras. Confort bun,stabilitate,dotari satisfacatoare,siiii simplitate maxima.La asta schimbi becu,cu ochii inchisi:P
Imagine

SPLENDID!
Atunci se faceau masini, nu gunoaie computerizate.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 14-Apr-2012 22:01

Haideti sa lasam deocamdata balena aia, pt ca se discuta despre becuri.
Si la c5 ambele variante se schimba becurile destul de greu, dar dupa ce stii ce ai de facut, in cateva minute nu ai ce face.
Si daca vreti sa vedeti ingineri retardati, incercati sa schimbati un bec la Renault Modus.
Eu a trebuit sa demontez jumatate de masina ca sa pot sa ajung cat de cat la becuri.
Asa ca la c-urile noastre, e ceva mai bine decat la alte marci, dar si ceva mai greu totodata.

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Lun 16-Apr-2012 23:03

Ady imi pare rau, dar in poza aia nu e o masina, e un tractor... frumos intretinut dealtfel...

Inginerii francezi au ales mereu lucrurile avangardiste, interesante si provocatoare in acelasi timp.
Eu sunt de parere ca CX-ul este cea mai tare masina frantuzeasca din toate timpurile. Pe vremea cand altii se dadeau cu CX noi eram foarte mandrii de Dacia. Acum ne smiorcaim ca nu putem schimba un bec la C3, mi se pare absolut logic!
Visez la un C4 WRC...Imagine

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 17-Apr-2012 01:04

am avut cx multi ani, si chiar mai multe bucati. pot spune si eu ca e cea mai tare masina frantuzeasca facuta vreodata. punctul lor slab era caroseria, care era macata de rugina aproape la toate masinile care le-am vazut. cine stie cum sa fi fost tinuta in garaj, ca altfel era jale. simplitate... nu era chiar simpla, dar in comparatie cu ce am acum, imi dau seama ca era extrem de simpla! trainica masina, nu se va mai face niciodata asa ceva. a fost masina cu cea mai tare directie din tot ce am condus eu vreodata!
iar daca e sa vorbim de complicaturi si cretinisme, incercati sa schimbati un bec la o alfa 164 (sau 166, nu mai retin exact, dar nu mai conteaza), la un reno megane 2... sau schimbati distributia la megane I cu motor 1.9 dci. exemplele pot continua, dar asta nu inseamna ca nu exista ingineri cretini. cateodata am impresia ca se face totul ca sa ai nevoie de service, sa nu mai poti face nimic de unul singur.
daca luam de exemplu fordul focus din 2007, penultimul model, avem o surpriza. becul de far se schimba in 2 minute. DAR! trebuie dat jos farul, lucru pentru care ai nevoie de un torx, nu mai retin care. acum... am "ramas" in drum cu inculpata ca s-a ars un bec, aveam bec de rezerva, dar nu am avut cum sa il schimb ca nu am avut torx. tare, nu?! puteau macar sa puna cheia aia cretina in dotarea masinii ma gandesc, ca nu era mare lucru.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 17-Apr-2012 08:38

Pentru a taia din costurile de fabricatie, unii nu mai pun geamuri care se pot deschide pe spate (vezi Citroen DS4) si tu vrei sa puna trusa de scule in masina. Ha-ha!
"If in doubt, flat out!"

bogdancraciun
pasionat

Mesajde bogdancraciun » Mar 17-Apr-2012 22:10

la ds 4 nu se deschid geamurile din spate pentru ca nu are cum sa intre un geam de 1 m latime in usa care are 60cm latime, si asta datorita designului care l-au abordat, nu pentru a reduce costurile de fabricatie.

ex: la c3 nu se deschid geamurile din spate decat jumatate, deoarece usilie nu sut destul de mari incat sa incapa geamurile in ele atunci cand le deschizi:)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 17-Apr-2012 22:44

citroenurile erau printre putinele masini la care cobora complet geamul din spate, acesta fiind dintr-o bucata!!! adica cx, xm, xantia. nu luati in calcul pe cele cu 2 geamuri pe usa din spate, gen cielo, la care oricum nu coboara complet, dar eu unul nu am prea vazut masini cu un geam pe usa din spate care sa coboare complet.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 18-Apr-2012 14:27

Chiar si la usile din fata, unde geamul coboara complet nu deschizi geamul complet de cele mai multe ori. De multe ori il deschid numai chiar un pic sa aud si eu motorul :) Ora ok daca se deschideau 20 cm de exemplu, dar deloc e prea nasol.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Electrica - C3”