Mesajde dj01fad » Mar 17-Apr-2012 01:04
am avut cx multi ani, si chiar mai multe bucati. pot spune si eu ca e cea mai tare masina frantuzeasca facuta vreodata. punctul lor slab era caroseria, care era macata de rugina aproape la toate masinile care le-am vazut. cine stie cum sa fi fost tinuta in garaj, ca altfel era jale. simplitate... nu era chiar simpla, dar in comparatie cu ce am acum, imi dau seama ca era extrem de simpla! trainica masina, nu se va mai face niciodata asa ceva. a fost masina cu cea mai tare directie din tot ce am condus eu vreodata!
iar daca e sa vorbim de complicaturi si cretinisme, incercati sa schimbati un bec la o alfa 164 (sau 166, nu mai retin exact, dar nu mai conteaza), la un reno megane 2... sau schimbati distributia la megane I cu motor 1.9 dci. exemplele pot continua, dar asta nu inseamna ca nu exista ingineri cretini. cateodata am impresia ca se face totul ca sa ai nevoie de service, sa nu mai poti face nimic de unul singur.
daca luam de exemplu fordul focus din 2007, penultimul model, avem o surpriza. becul de far se schimba in 2 minute. DAR! trebuie dat jos farul, lucru pentru care ai nevoie de un torx, nu mai retin care. acum... am "ramas" in drum cu inculpata ca s-a ars un bec, aveam bec de rezerva, dar nu am avut cum sa il schimb ca nu am avut torx. tare, nu?! puteau macar sa puna cheia aia cretina in dotarea masinii ma gandesc, ca nu era mare lucru.