Problemute la C4...

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Mie 01-Feb-2006 01:25

eu incerc sa-mi dau seama cum e cu amortizoarele astea...nu stiu daca am si eu problema sau nu, oricum cand dau in vreo groapa parca se rupe toata puntea din spate e horror senzatia. ceva mai demult matrixu a zis de un fel de tremurat intr-a 1-a si a 2-a, o patesc si eu si nu e de la faptul ca nu stiu sa plec de pe loc totusi conduc de 2 ani si tot timpul o patesc dupa ce merg destul cu ea, nu cand o iau de la "rece". mi-a zis cineva ca e de la benzina dar eu nu prea vad legatura, daca era asa trebuia sa tremure tot timpul cand plec de pe loc nu asa...aleator :D

redbeben
simpatizant

Mesajde redbeben » Mie 01-Feb-2006 08:40

parerea mea e ca ar trebui sa ne vedem cu totii sa testam fiecare masina in parte sa vedem ce probleme are si cum se manifesta ca asa din descrieri nu intelegi mare lucru-ca trancane,ca fasaie,ca tremura si nu e de la benzina...
mie mi-e ca multe probleme la amortizoare le coupe-urile(poate ma insel)
cel mai bine e sa le veedem si sa ne dam cu parerea live nu asa de la distanta :D
p.s. ar trebui sa facem intalnirea asta separat de aia de pe 19 ca vorba aia munca-i munca si distractia-distractie.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 01-Feb-2006 15:38

stupidisco scrie:eu incerc sa-mi dau seama cum e cu amortizoarele astea...nu stiu daca am si eu problema sau nu, oricum cand dau in vreo groapa parca se rupe toata puntea din spate e horror senzatia. ceva mai demult matrixu a zis de un fel de tremurat intr-a 1-a si a 2-a, o patesc si eu si nu e de la faptul ca nu stiu sa plec de pe loc totusi conduc de 2 ani si tot timpul o patesc dupa ce merg destul cu ea, nu cand o iau de la "rece". mi-a zis cineva ca e de la benzina dar eu nu prea vad legatura, daca era asa trebuia sa tremure tot timpul cand plec de pe loc nu asa...aleator :D

Kit de ambreiaj + Volanta! Eu maine ma duc sa las masina in service pentru asa ceva!
Dar vezi stai pe capul lor ca nu vor reusi ei niciodata sa reproduca acest tremurat la modul cum pleaca de pe loc.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Dum 05-Feb-2006 22:11

Am si eu o intrebare,probabil stupida.Am uitat de 2 ori sa o scot din viteza la plecare zilele astea...din cauza grabei...era in viteza 1:(.Stiu ca se cupleaza electromotorul dar oare se poate strica ceva...? nu mai zic ca azi am plecat si cu frana de mana am mers cativa metri.

john2006
simpatizant

Mesajde john2006 » Mar 07-Feb-2006 09:14

Salut,
La mine a mai aparut o problema. Dupa ce am spalat masina la -5 grade senzorii de parcare spate nu mai functioneaza, suna permanent. La exterior nu e nimic depus, poate s-a facut totusi gheata pe interior si asta ii induce in eroare. O sa intreb la ATS, acum e prea dimineata pentru ei - nu raspunde nimeni. :shock:
A mai patit cineva asa ceva?

John

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 07-Feb-2006 09:38

Da un coleg de-al meu cu Skoda Octavia 2. Acum nu mai merg deloc :P

Ursu2k
just curious

Mesajde Ursu2k » Mar 07-Feb-2006 11:06

Salutare, sunt si eu incepator in ale forumuli, sper sa fi ales bine categoria si sper sa nu mai fi fost postate intrebarile mele.
Deci sa incep. Am un C4 vtr 1.6 benzina si prima chestie pe care am remarcato a fost ca in talon scrie ca masina ar avea 1335 de kg , stii ca ea are 1200 de kg, care este greutatea adevarata?
Usile si portabagajul ar trebuii sa se inchida la peste 10km/h, cum imi dau seama de asta?
Am mai observat ca la volum mai mare de 23 la cd incepe sa imi bazaie difuzorul spate dreapta.
Aceasta echipare are air-baguri cortina, unde sunt amplasate, nu ar trebui sa scrie ceva de genul srs-airbag?
Treaba cu puntea spate care zici ca se rupe cand dai intr-o groapa "normala" de prin Bucuresti sau cand treci peste o linie de tramvai parca am mai auzit-o dar am vrut sa va confirm si eu.
Am uitat, masina nu are decat vreo 600km

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 07-Feb-2006 11:09

Senzorii erau de fabrica sau after market? Stiu pe cineva cu un E Class care a patit la fel si tot in urma unei spalari la -10 grade. I s-au schimbat pe garantie, dar bineinteles ca nu a zis nimic de spalat masina pe frig.

george
pasionat

Mesajde george » Mar 07-Feb-2006 11:10

De ce sa nu zica nimic de spalat masina la frig? Exista ceva indicatii exprese cum ca nu ar fi voie?

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 07-Feb-2006 11:12

Am zis eu sa nu zica???? Eu zic cum a procedat respectivul, care nu a vrut sa stea prea mult la discutii cu marii meseriasi de la Mercedes, care sunt mai rai ca cei de la Porsche si, si mai rai decat ATS :)

Vlade
simpatizant

Mesajde Vlade » Mar 07-Feb-2006 11:59

Ursu2k scrie:Salutare, sunt si eu incepator in ale forumuli, sper sa fi ales bine categoria si sper sa nu mai fi fost postate intrebarile mele.
Deci sa incep. Am un C4 vtr 1.6 benzina si prima chestie pe care am remarcato a fost ca in talon scrie ca masina ar avea 1335 de kg , stii ca ea are 1200 de kg, care este greutatea adevarata?
Usile si portabagajul ar trebuii sa se inchida la peste 10km/h, cum imi dau seama de asta?
Am mai observat ca la volum mai mare de 23 la cd incepe sa imi bazaie difuzorul spate dreapta.
Aceasta echipare are air-baguri cortina, unde sunt amplasate, nu ar trebui sa scrie ceva de genul srs-airbag?
Treaba cu puntea spate care zici ca se rupe cand dai intr-o groapa "normala" de prin Bucuresti sau cand treci peste o linie de tramvai parca am mai auzit-o dar am vrut sa va confirm si eu.
Am uitat, masina nu are decat vreo 600km

bine-ai venit!

1. s-a mai discutat undeva de masa masinii si de ce scrie in talon. sunt tot felul de mase...
2.daca vrei sa activezi blocarea usilor peste 10km/h tine apasat cateva sec. pe butonul de inchidere de pe bord. o sa-ti scrie pe display ca functia a fost activata.
3.la boxa spate trb umblat pe acolo sa nu fie ceva plastic(la mine asa a fost si acuma nu mai bazaie) sau trb inlocuita.
4.intr-adevar , are si airbag-uri cortina dar nu scrie nicaieri. la Peugeot scrie , la Citroen nu.

john2006
simpatizant

Mesajde john2006 » Mar 07-Feb-2006 12:06

Senzorii erau din fabrica, dotare standard la SX Pack. Nu cred ca trebuie sa ascund faptul ca am spalat masina, nu scrie nicaieri ca sa nu o spal la -5. Ce se intapla daca ploua si noaptea ingheta, nu e acelasi lucru?
Oricum, am sunat la ATS si o sa imi faca o programare sa vedem ce e peste vreo 2 saptamani. Asta cand o sa le mearga softul de programari, cand i-am sunat eu era prea dimineata...
Eu sper sa fie peste 0 grade astazi, vad ca a iesit soarele (Bucuresti). Poate totusi se rezolva [-o<

John

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Mar 07-Feb-2006 12:44

Se demonteaza mufele de la senzori, se curata cu spray contact si o sa mearga perfect.
sa nu amani prea mult pentru ca oxideaza si ruguneste Dupa aceea o sa fie necesara inlocuirea senzorilor.
Eu la C4 patesc mereu asa. Dar de obicei este unul singur. Uita-te pe computerul de bord care anume este si o sa-l demontezi numai pe acela.

john2006
simpatizant

Mesajde john2006 » Mar 07-Feb-2006 14:36

S-a rezolvat !!! :D Noroc ca a stat in soare...
Sper sa nu mai apara iar, cand o sa am timp o sa ma uit si prin log-ul de erori sa vad daca a salvat ceva.
Atentie mare cand le spalati si afara e ger. Eu n-o mai spal pana la primavara. O sa ma recunosteti ca cel mai murdar C4 pe care l-ati vazut. :toimonster: Ma primiti asa la intalnire?

John

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 07-Feb-2006 15:07

Cum te uiti tu in logul de erori ???

Înapoi la “Probleme C4”