In spume...

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Vin 27-Apr-2012 18:52

pai da, acum 2 ani eu am dus masina la service ca aveam o supapa indoita si un scaun sarit, si s-a desfacut chiuloasa, cu rectificat, inlocuit garnitura, etc.... si....se pare ca au "uitat" sa stranga un surub..intr-un service.....e o chestie, daca stau sa ma gandesc :shock:

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Vin 27-Apr-2012 19:01

o chestie specifica romanilor si avem pretentia sa ajungem nemtii sau englezii.niciodata suntem iresponsabili,ni se rupe de client,il tratam cu dispret,suntem dupa hotii si dupa bani obtinuti usor,nu ne place munca etc. eu unu nu inteleg cum stramosii nostrii au ridicat tara li sa dus vorba de oameni muncitori si cinstinti,iar noi aoleu ma doare capul.revenind la problema ta tu ai dus masina la unii care se pricep in mintea ta,si uite siau batut joc de masina de banii si de nervii tai.ei ce patesc?nimicfrate nimic.e dute la englezi si sa vezi ce lucrari fac aia in service,le e teapa frate sasi bata joc de tine cas legi acolo care tin cu clientu nu ca la noi legi de smecheri.ciupitura aia de la garnitura de chiloasa sa datorat nestrangerii corecte sa stai linistit.si uite asa garantez ca mai toti am patit asa ceva si decat sa dam banu si sa ni se faca lucrari de mantuiala am devenit noi mecanicii masinii noastre,astai parerea mea si garantat si a restul colegilor :D

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Vin 27-Apr-2012 20:15

Nu...eu am dus masina la unii care sustin ca se pricep, care mi-au fost recomandati, care au service, care de masini se ocupa, de motoare, de directii, de tren de rulare, de diagnoze computerizate... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Dar asta este alt subiect, va rog sa ramanem la cel vechi, oricum omul din greseli invata ( daca invata)!!!

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Vin 27-Apr-2012 20:20

corect o sa inveti u so repari singur si ce faci cu mana ta e sfant

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Vin 27-Apr-2012 20:23

:wink: who...me??????? :lol: sa-mi mai ramana piese de inca una?????

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Vin 27-Apr-2012 20:24

glumesc...sper ca dupa asta sa nu mai aiba nevoie de vreo reparatie o buna bucata de timp

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Vin 27-Apr-2012 22:54

La Âşurubul gĂŁsit slab sĂŁ verifici filetul din bloc.

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Mesajde e.miron » Sâm 28-Apr-2012 00:32

Mexik scrie:o chestie specifica romanilor si avem pretentia sa ajungem nemtii sau englezii.niciodata suntem iresponsabili,ni se rupe de client,il tratam cu dispret,suntem dupa hotii si dupa bani obtinuti usor,nu ne place munca etc. eu unu nu inteleg cum stramosii nostrii au ridicat tara li sa dus vorba de oameni muncitori si cinstinti,iar noi aoleu ma doare capul.revenind la problema ta tu ai dus masina la unii care se pricep in mintea ta,si uite siau batut joc de masina de banii si de nervii tai.ei ce patesc?nimicfrate nimic.e dute la englezi si sa vezi ce lucrari fac aia in service,le e teapa frate sasi bata joc de tine cas legi acolo care tin cu clientu nu ca la noi legi de smecheri.ciupitura aia de la garnitura de chiloasa sa datorat nestrangerii corecte sa stai linistit.si uite asa garantez ca mai toti am patit asa ceva si decat sa dam banu si sa ni se faca lucrari de mantuiala am devenit noi mecanicii masinii noastre,astai parerea mea si garantat si a restul colegilor :D

Stai linistit ca nu numai la noi e asa. Eu am fost in service SEAT prima oara la schimb de ulei si filtre pt ca nu stiam care cum pe unde este si nu mi-a strans bine filtrul de ulei si in 2 luni am pierdut uleiul si era sa gripez motorul. Crezi ca isi asumau raspunderea daca se intampla ceva?, nici vorba. Apoi am mai povestit pe un fir ce am patit cu schimbatul pompei de suspensie, la fel cu tot felul de ''meseriasi''.

Daca acel surub era observat imediat, atunci se putea merge la service pt daune, dar dupa 2 ani nimeni niciunde nu mai obtine recunoasterea greselii.

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Sâm 28-Apr-2012 06:30

corect. Voi verifica filetul, dar ieri am strans surubul fara chiuloasa pusa ( eram curios daca mai tine filetul) si a tinut, s-a infiletat pana a iesit varful pe cealalta parte..filetul surubului era ok, doar ca am gasit pe el usoare urme de pilitura de metal. O sa va spun diseara cum a decurs operatiunea "Motor Storm" :) .

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Sâm 28-Apr-2012 07:48

Am o intrebare ( pt. curiozitatea personala): la distributie am vazut ca roata aia dintata de pe chiuloasa are o gaura mai mica care tre' sa se alinieze cu alta de pe chiuloasa, corect? Dar la rola aia de jos, ultima, care este semnul pentru aliniere? pe rola exista o dunga, dar aia cu ce se aliniaza?

Mexik
pasionat

Mesajde Mexik » Sâm 28-Apr-2012 18:27

gaura aia este sa bagi un surub pt fixarea axei cu came ca sa nu fuga la strangerea distributiei,dupa care il scoti

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Sâm 28-Apr-2012 21:21

Marian, ai "mirosit" bine problema....filetul din blocul motor e praf....reconditionarea sa se va face miercuri-joi ( am inteles ca trebuie marita gaura cu alt filet dat si un prezon nou ( asta nu stiu din ce material l-as putea face, ca tre sa fie f. rezistent).

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 29-Apr-2012 00:28

eu cand am intampinat problema asta, am scobit pana am gasit alte prezoane de pe la alte masini, si doar am majorat filetul. de exemplu daca prezonul original era de 12, eu am cumparat prezon de 14 de la alt fel de masina de pe la dezmembrari si doar am refacut filetul in bloc. daca stau bine sa ma gandesc, a trebuit sa largesc si gaura la chiuloasa, dar asta nu a fost cine stie ce problema.
mai este o posibilitate, dar nu stiu cat permite locul acolo: sa maresti mai mult gaura, si sa bagi o reductie.
oricum, trebuie sa ii faci ceva, ca asta e o problema destul de nasoala. probabil cei care au umblat inainte l-au dat peste cap, si au tacut din gura ca sa scape de tine :?

Catalin Radu
pasionat

Mesajde Catalin Radu » Mie 02-Mai-2012 19:21

Incet incet ne apropiem de finalul lucrarii...s-au inlocuit: garnitura chiuloasa, garnitura baie ulei, simering ax cu came, rectificat, planat, verificat cote chiuloasa, simeringuri supape, pompa apa, curea distributie, rola intinzatoare, filtru aer, filtru ulei, ulei castrol magnatec 10W-40. S-a refacut si filetul din bloc si alt prezon. Ultima buba: rampa de ulei de la chiuloasa ( fiind de plastic) s-a rupt :shock: ...om vedea si cu asta. Urmeaza verificare sfere, incarcare daca e cazul, o spalare binemeritata in interior si exterior..si, sper eu, multi km fara probleme ca m-am saturat :wink:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 02-Mai-2012 22:00

trimite-mi un mesaj cu adresa si iti trimit eu una cadou daca o mai gasesc, doar sa iti platesti transportul la ea. stiu ca aveam... dar sa videm.

Înapoi la “Mecanica - Xantia”