lumini zi

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

danionutciprian
de-abia inscris

faruri c5

Mesajde danionutciprian » Sâm 17-Mar-2012 06:54

aveti idee se pot schimba farurile de pe c5 2009 cu cele de pe c5 facelift? fara a aparea complicatii

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Re: faruri c5

Mesajde bogwol » Lun 19-Mar-2012 11:36

danionutciprian scrie:aveti idee se pot schimba farurile de pe c5 2009 cu cele de pe c5 facelift? fara a aparea complicatii

mie mi se par hidoase cele de pe facelift. s-a incercat copoerea celor de pe Audi, dar dupa parerea mea total nereusit. Teoretic, nu cred ca este vre-o problema inlocuirea lor, intrucat farurile par identice

kri5289
simpatizant

Mesajde kri5289 » Mie 11-Apr-2012 09:54

Va salut !
Dupa cum spuneam intr-un post mai vechi , am inlocuit si eu acel bec HP24 , cu unul original , la reprezentanta , pe partea stanga.
Ieri am observat ca s-a ars si pe partea dreapta. Ideea e ca imi place cum arata C5-ul colegului care si-a montat LED in loc de HP24 si as vrea sa montez si eu.
Poate cineva sa imi spuna unde as putea gasi in Romania LED-uri de acel tip si care este modelul LED-ului ? Va multumesc !

marian74
simpatizant

Lumini de zi

Mesajde marian74 » Dum 22-Apr-2012 12:12

crisscream scrie:Mie mi sa ars un bec la luminile de zi, iar dupa ce am aflat ca coasta aproape 50 de euro ambele, m-am decis sa montez led-uri. Iata si rezultatul:
Imagine

Salut ,ti-am trimis 2 pm....
Curios nevoie mare

kri5289
simpatizant

Mesajde kri5289 » Lun 23-Apr-2012 10:20

Salut marian74.
Nu am primit niciun pm ... si eu am incercat sa iti trimit si nu a mers .. s-ar putea sa fie ceva problema a site-ului ... pentru ca eu am scris mesajul catre tine , am apasat pe trimitere si de 2 zile sta in Outbox cum ar veni ... in fisierul cu Mesaje care urmeaza sa se trimita , sau ceva de genul. Sigur la fel ai patit si tu. Trebuie sa luam altfel legatura, nu stiu cum.
Mersi frumos !
O zi buna tuturor !

marian74
simpatizant

Mesajde marian74 » Lun 23-Apr-2012 10:34

kri5289 scrie:Salut marian74.
Nu am primit niciun pm ... si eu am incercat sa iti trimit si nu a mers .. s-ar putea sa fie ceva problema a site-ului ... pentru ca eu am scris mesajul catre tine , am apasat pe trimitere si de 2 zile sta in Outbox cum ar veni ... in fisierul cu Mesaje care urmeaza sa se trimita , sau ceva de genul. Sigur la fel ai patit si tu. Trebuie sa luam altfel legatura, nu stiu cum.
Mersi frumos !
O zi buna tuturor !

Mda...Cine stie ce s-a intamplat...
Oricum eu caut pe la noi s-a cumpar led ptr luminile de zi si pe ce site-uri am intrat nu gaseste corespondent ptr becurile vechi(HP24W)
Am citit mai atent comentariile facute de colegul care si-a montat leduri si am vazut ca tipul folosit este g4 56 ,dar chestia este ca l-a noi pe unde am intrebat nu se gasesc ...chiar daca am vrut sa-mi fie aduse pe comanda...
Nu stiu cum o sa fac....Dar oare led-ul cumparat s-a potrivit in soclul vechi sau a trebuit pus un adaptor ceva?
Stie cineva de unde pot fi comandate si la noi ?Am intrat pe ledmania si am vazut ca un led g4 56 este in jur la 14 euro...nu este chiar o avere....

Multumesc anticipat
Curios nevoie mare

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Lun 23-Apr-2012 11:23

crisscream scrie:Farurile de zi se aprind automat si raman
aprinse, cand motorul este in functiune,
daca:
- Functia este activata * in "Meniul
General" al ecranului din tabloul
de bord combinat.
- Comanda de iluminat este in pozitia
0 sau AUTO .
- Toate proiectoarele sunt stinse.

am fost si eu la service Citroen si mi-au zis ca pe versiune Confort nu merg activate luminile de zi. Are cineva cu Confort activata functia? Ma mira, intrucat vad ca pe Exclusiv se poate iar Exclusivul are acelasi bloc de lumini si senzori de zi si ploaie ca si Confortul

kri5289
simpatizant

Mesajde kri5289 » Lun 23-Apr-2012 15:47

Salut!
Da , masina mea e Confort H3+ si am functia activata. Asa a fost de cand am cumparat-o , de noua. In meniul din bord exista si optiunea de dezactivare functie de lumini de zi. De exemplu acum pentru ca am becul de zi de pe partea stanga ars, pana il schimb , am dezactivat functia.
Inca nu stiu ce sa fac, as incerca sa pun led pentru ca arata foarte bine dar nu stiu... se pare ca nu se gasesc in RO .. Daca cineva totusi stie ceva , il rog sa imi spuna.
Sunt aproape sigur ca pana la urma tot bec normal am sa pun ... mai astept 2-3 zile si daca nu il schimb ca nu imi place sa stiu ca am un bec ars :)
Va salut pe toti !
O zi faina !

marian74
simpatizant

Mesajde marian74 » Lun 23-Apr-2012 22:41

bogwol scrie:
crisscream scrie:Farurile de zi se aprind automat si raman
aprinse, cand motorul este in functiune,
daca:
- Functia este activata * in "Meniul
General" al ecranului din tabloul
de bord combinat.
- Comanda de iluminat este in pozitia
0 sau AUTO .
- Toate proiectoarele sunt stinse.

am fost si eu la service Citroen si mi-au zis ca pe versiune Confort nu merg activate luminile de zi. Are cineva cu Confort activata functia? Ma mira, intrucat vad ca pe Exclusiv se poate iar Exclusivul are acelasi bloc de lumini si senzori de zi si ploaie ca si Confortul

Da ..si la mine a fost activata din fabrica ...tot pe Confort.....chestia este ca acum cand am vazut la colegul nostru de forum cum se vede cu leduri am facut o fixatie sa le schimb.. :shock:
Dar nu se gasesc la noi...am intrat pe un site ,i-am trimis respectivului cu care eram in chat link-ul de la ledmania si mi-a zis ca vezi doamne seamana cu un produs pe care il au ei ceva cu T....dar nu era cu 56 leduri era cu vreo 14 parca...si intr-un final mi-a spus ca nu ma poate ajuta...
Astea sant caracteristicile becului:

Caratteristiche:

Alimentazione: 11-15V AC o DC (alternata o continua, consigliata la continua) con regolatore di tensione che fa funzionare la lampadina perfettamente nell'intervallo di tensione specificato
Attacco: G4 (2 pin distanziati di 4mm)
Potenza: 1.6W
Assorbimento a 12V: 133mA
Potenza luminosa: 200 Lumen
Potenza equivalente: 22W
Risparmio: 93% dell'energia rispetto alla lampadina alogena equivalente
Angolo di illuminazione: 300 gradi sferici (come le alogene)
Colore: bianco lunare puro 5000K
Diametro max: 12mm
Lunghezza: 40mm dalla base alla punta.
Peso: 3gr
Durata media: 40.000 ore.
Nessuna emissione di raggi UV e IR
Temperatura di esercizio ridotta (circa 40 gradi)

hai ciao..ne mai auzim :lol:

PS: Poate avem noroc si pana la urma gasim :roll:
Curios nevoie mare

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 24-Apr-2012 09:29

chiar nu mai inteleg nimic ref la activare; m-am dus la un dealer Citroen (Radacini) dispus sa platesc pentru activarea respectivei functii si doua persoane mi-au zis ca nu se poate, una din ele fiind cea care mi-a si pus lexia pe masina. Ciudat....

marian74
simpatizant

Mesajde marian74 » Mar 24-Apr-2012 10:11

bogwol scrie:chiar nu mai inteleg nimic ref la activare; m-am dus la un dealer Citroen (Radacini) dispus sa platesc pentru activarea respectivei functii si doua persoane mi-au zis ca nu se poate, una din ele fiind cea care mi-a si pus lexia pe masina. Ciudat....

Habar n-am ...dar poate chestia asta o fi activata la modelele Confort fabricatie dupa 2010...Am uitat sa precizez ca c5-ul meu este fabricatie 2010....
Tot ce posibil....
Curios nevoie mare

crisscream
simpatizant

Mesajde crisscream » Dum 10-Iun-2012 21:06

Salut. As vrea sa informez colegii posesori de c5 generatia a 3-a despre noile becuri led pt luminile de zi , facute special pt c5. Am fost anuntat prin e-mail de ledmania.it iar in decurs de cateva zile vor fii disponibile si pe site. Pretul e de 28,00 euro +tva+taxe transport.

crisscream
simpatizant

Mesajde crisscream » Dum 10-Iun-2012 21:16

Maine dimineata am sa le comand impreuna cu alte becuri ( interior, numere, stopuri) iar in maxim 2 saptamani am sa revin cu detalii si fotografii.

Imagine

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Mie 20-Iun-2012 00:02

marian74 scrie:
bogwol scrie:chiar nu mai inteleg nimic ref la activare; m-am dus la un dealer Citroen (Radacini) dispus sa platesc pentru activarea respectivei functii si doua persoane mi-au zis ca nu se poate, una din ele fiind cea care mi-a si pus lexia pe masina. Ciudat....

Habar n-am ...dar poate chestia asta o fi activata la modelele Confort fabricatie dupa 2010...Am uitat sa precizez ca c5-ul meu este fabricatie 2010....
Tot ce posibil....

Eu am reusit sa-mi dezactivez luminile de zi si pot sa-ti spun ca nu mai reuseam sa le fac la loc. Nu mai aveam nici in meniul de pe bord posibilitatea sa le activez sau sa le opresc. Dupa ce am stat cu lexia vreo 5-6 ore si am studiat toate optiunile existente am reusit sa le fac la loc dar a trebuit sa schimb parametri in vreo trei locuri. Probabil cei de la service iti spuneau ca nu se poate pentru ca nu stiu sa schimbe in toate locurile si chiar adaca ai pus in bsi optiunea pe on daca nu schimbi peste tot, nu se activeaza.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mie 20-Iun-2012 14:41

plec zilele acestea in germania si poate reusesc acolo sa le activez.

Înapoi la “Citroen C5 III”