Bricheta.

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Bricheta.

Mesajde e.miron » Sâm 23-Iun-2012 14:08

Salut, am demontat acum ceva vreme bricheta pentru a schimba becul ars, cu ocazia asta l-am inlocuit cu led SMD , totul bine si frumos numai ca la reconectare nu mai functioneaza bricheta. becul se aprinde odata cu farurile, dar bricheta nu se mai incalzeste. La o verificare a sigurantelor am gasit vinovatul, o siguranta de 20 A arsa, am inlocuit-o si pe moment am avut curent. La conectarea firelor in mufa , am atins pt un moment capetele si s-a dus si siguranta noua pt ca uitasem contactul pus. Am schimbat siguranta cu alta, dar ..... nu am curent. Totul functioneaza la bord, nu am alte probleme dar cred ca s-a mai dus ceva pe langa siguranta. Cablurile de la bricheta sunt f scurte si nu pot deloc trage de ele sa vad ce si cum.
Stie cineva ce alt circuit e alimentat de la aceeasi siguranta, sau de unde as putea lua alt cablu de 20 A pt alimentare bricheta?. O schema electrica ceva? Deocamdata am siguranta scoasa pentru orice eventualitate, dar nu stiu daca astfel mai intrrup alt element al masinii.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Sâm 23-Iun-2012 14:17

uite aici
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... =sigurante
la F16 e singura

EDIT:incearca si cu bec normal
am io o banuiala...da' pana nu incerci nu zic nimic :mrgreen:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Sâm 23-Iun-2012 14:45

Da, stiu care e siguranta, am schimbat-o deja dar tot nu am curent. cred ca e vreun fir intrerupt de la siguranta pana la bricheta.

Bec normal nu am acum la dispozitie. Si ledul se aprindea normal. Acum nici el nu se mai aprinde.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Sâm 23-Iun-2012 14:53

s-o fi ars :wink:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

e.miron
pasionat

Mesajde e.miron » Sâm 23-Iun-2012 15:02

Ma rog, becul nu e important, si mai am 4 ca au venit 5 la set, dar tocmai mi-am luat incarcator microUSB pt noul telefon si stau si ma uit la el si el se uita la mine.....:)

Si cred ca cel care a proiectat sistemul de prindere pentru suportul becului ar trebui bagat la puscarie pentru ca e criminal de dificil de scos fara sa rupi nimic.

Si stie cineva cum se scoate bricheta pentru ca plasticul verde e un pic crapat si as vrea sa-l lipesc cu superglue inainte sa se faca bucatele, dar oricat sucesc de bricheta nu vrea sa cedeze, si mie frica sa nu rup ceva.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Sâm 23-Iun-2012 23:08

ĂŽn mijlocul soclului brichetei este un Âşurub... ĂŽl desfaci Âşi se demonteazĂŁ tot soclul.

LE: DacĂŁ nu mai merge nici becul ar fi bine sĂŁ verifici dacĂŁ mai ai masĂŁ
Imagine

cristisimi
simpatizant

Mesajde cristisimi » Lun 02-Iul-2012 21:40

:D faza asta cu bricheta am patito si eu,,si la mine este ars acel bec la bricheta si nu am reusit sa schimb becu pt ca este foarte greu de scos,si in mintea mea am pus alt bec in scrumiera,toate bune si frumoase pana cand am avut nevoie sa bag incarcatoru de la tel in priza,cand aprindeam pozitia nu mai mergea priza :D nu am inteles fenomenu nici acuma,,,,

Înapoi la “Electrica - Xantia”